x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 11 cele mai sănătoase rase de câini. Activi, longevivi și robuști

11 cele mai sănătoase rase de câini. Activi, longevivi și robuști

de Anastasia Paul    |    05 Oct 2023   •   22:00
11 cele mai sănătoase rase de câini. Activi, longevivi și robuști
Sursa foto: Hepta

Ne considerăm adesea animalele de casă ca parte a familiei noastre, ne îngrijim de sănătatea și bunăstarea lor și vrem să fie mereu fericiți.

Mulți dintre noi considerăm câinii noștri ca parte a familiei noastre și, la fel ca oricare dintre cei dragi, urăm să-i vedem suferind de durere sau luptă cu probleme de sănătate. Evident, odată ce un câine s-a alăturat echipajului dvs., veți face tot ce vă stă în putere pentru a rezolva orice probleme de sănătate pe care le au. Dar dacă doriți să încercați să reduceți probabilitatea unor probleme majore de sănătate, în primul rând, vă recomandăm să vă concentrați pe rasele care tind să fie mai sănătoase, scrie paradepets.com.

Unul dintre lucrurile pe care trebuie să le iei în considerare atunci când îți iei un câine este rasa. Medicii veterinari sunt de părere că unele rase sunt mai predispuse să aibă probleme de sănătate decât altele. Cu toate acestea, orice câine poate suferi de alergii, artrită, diabet, epileșsie idiopatică sau chiar cancer. 

Iată 11 cele mai sănătoase rase de câini:

1. Pudel Toy
Rasele mai mici de câini trăiesc, în general, mai mult decât rasele mari și gigantice. Printre cele mai longevive sunt Chiuahua, Papillon și Toy Puddle. Deși par delicați trăiesc mulți ani dar pot dezvolta unele probleme de genunchi.

2.Papillon
Sunt sportivi excelenți și foarte agili până la vârste înaintate. 

3. Ciobănesc australian

Este o rasă foarte rezistentă. Sunt câini atletici și au nevoie de multă mișcare și stimulare mentală, altfel se plictisesc și devin distructivi. 

4. Border Collie
Sunt tot câini care păzesc oile. Sunt atletici și trăiesc o viață lungă și relativ sănătoasă. Sunt inteligenți și excelează la activități viguroase și intense. Iubesc sporturile canine.

5 Afgani

Cunoscuți pentru picioarele lor lungi și blana lungă, aceștia o istorie îndelungată, înainte de a exista medicina veterinară. 

6. Câinele faraonilor

Sunt câini apreciați pentru abilitățile lor de vânătoare și au o sănătate robustă. 

7. Saluki
S-ar putea să nu fiți foarte familiarizat cu acest tip de câine, care este o altă rasă cunoscută pentru abilitățile sale de urmărire și vânătoare, dar este  tot o rasă antică ce a dezvoltată rezistență de-a lungul timpului. Sunt rapizi și puternici, loiali familiei dar distanți față de străini. 

8. Chihuahua
Sunt câini mici dar puternici. Problemele lor de sănătate sunt adesea legate de vârstă și afectează de obicei ochii  și inima. Pot avea și probleme la rotule dar aceasta este o afecțiune ușor de gestionat, care de multe ori nu afectează calitatea vieții.

9. Havanez
Această rasă relativ mică câștigă note mari pentru sănătate. Are o durată medie de viață de 14-16 ani. 

10. Schnauzer miniatural
Se spune că acești câini cu barbă tind să aibă o speranță de viață de 12 - 15 ani, deși pot fi predispuși la obezitate, așa că au nevoie de exerciții fizice și dietă.

11. Corcitură

Rasele mixte tind să fie cele mai sănătoase. Preiau adesea calitățile genetice ale ambilor părinți și au mai puțin afecțiuni decât cei de rasă pură. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: caini sanatate