Acest lichid versatileste excelent pentru îndepărtarea petelor, neutralizarea mirosurilor și rezolvarea unei varietăți de sarcini casnice, cum ar fi curățarea căzii din baie.
Motivul pentru care oțetul este atât de eficient se află în aciditatea sa. Din acest motiv este bine să fii aent deoarece există anumite lucruri în casa ta cărora oțetul le poate dăuna.
Lucruri care pot fi curățate cu ajutorul oțetului
Covoare și canapele
Ai o mică pată pe covor sau canapea? Amestecă o parte de apă cu o parte de oțet alb și pune-o într-o sticlă cu pulverizator. Lasă lichidul să stea circa 5 minute, apoi șterge cu o cârpă curată. Pata va fi îndepărtată iar mirosul urât va dispărea.
Ibric
Dacă ai depuneri pe ibric, umple 2/3 din el cu un amestec egal de oțet și apă și fierbe-l. Lăsați-l să stea puțin și să se răcească. Apoi clăteșe-l.
Fructe și legume
Înainte de a consuma fructele și legumele tale preferate, clătește-le cu un amestec de apă și oțet (folosește un raport de 3:1). Acesta ajută la eliminarea pesticidelor și a oricăror bacterii persistente.
Spălarea rufelor
Pentru haine, adaugă o ceașcă la ciclul de spălare pentru a-și recăpăta albul strălucitor.
La țesăuri, oțetul îndepărtează reziduurile de săpun și distruge mirosurile de pe hainele de gimnastică.
Cuptor cu microunde
Umple un vas potrivit pentru cuptorul cu microunde cu o soluție de o cană cu apă și un sfert de cană de oțet. Încălzește-l câteva minute iar aburul va slăbi stropii de alimente și le va face ușor de șters.
Geamuri
Folosirea unei soluții de oțet cu o soluție de apă din două părți este excelentă pentru curățarea geamurilor. Adaugă și o picătură de săpun de vase la amestec.
Curățenie după animale de companie
Dacă prietenul tău blănos lasă în urmă mirosuri neplăcute, folosește un amestec de părți egale de oțet și apă pentru a șterge zona și a neutraliza mirosurile.
Bureți
Chiar și uneltele tale de curățare trebuie să fie curățate ocazional. Înmoaie bureții în oțet timp de câteva ore, apoi clătește-i ine pentru a le prelungi durata de viață și a reduce mirosurile.
Gresie și chit
Pulverizează oțet alb nediluat pe gresie și chit. Lasă să stea câteva minute, apoi freacă cu o perie. Apoi clătește cu apă.
Scurgeri
Toarnă 1/2 cană de bicarbonat de sodiu în canalul de scurgere, urmat de o cană de oțet. Lasă câteva minute, apoi clătește cu apă fierbinte.
Lemn
Dacă doriți o lustruire naturală pentru lemn, amestecă părți egale de oțet și ulei de măsline, pune într-o sticlă de pulverizare și șterge cu o cârpă din microfibră.
Oțel inoxidabil
Pentru a curăța oțelul inoxidabil, amestecă un raport de 3:1 de apă cu oțet, apoi pulverizează pe suprafață sau aplică cu o cârpă. Pentru depunerile lipite, lasă soluția să stea timp de 3-5 minute și apoi șterge cu o cârpă din microfibră.