x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 5 cele mai afectuoase rase de pisici. Relaxate, sociabile, jucăușe, devotate

5 cele mai afectuoase rase de pisici. Relaxate, sociabile, jucăușe, devotate

de Anastasia Paul    |    04 Oct 2023   •   22:00
5 cele mai afectuoase rase de pisici. Relaxate, sociabile, jucăușe, devotate
Sursa foto: Hepta

Ziua Mondială a Animalelor se sărbătorește în fiecare an pe 4 octobmbrie și, cu această ocazie, o să facem cunoștință cu cele mai iubitoare rase de pisici.

Oamenii care nu s-au legat niciodată cu o pisică ar putea să nu înțeleagă atractia unui tovarăș felin. Pisicile au nevoie de răbdare, empatie și disponibilitatea de a accepta relația în condițiile lor. Pentru mulți proprietari de pisici, acesta este un preț mic de plătit în schimbul prieteniei feline.

Ar putea părea chiar puțin stresant să trăiești alături de un mic prădător. Deși pisicile au reputația de a fi răutăcioase, personalitățile lor adesea carismatice îi fac pe mulți oameni să le iubească. În pofida dramelor pe care le provoacă, 70% dintre proprietarii de pisici spun că nu ar schimba „nimic” la felina lor.

Când pisicile își exprimă afecțiunea față de oameni, poate fi o experiență extraordinată. Totodată, un zâmbet prietenos poate contribui în mare măsură la cucerirea unei pisici. Cercetătorii din Marea Britanie spun că nu trebuie să zâmbești cu gura unei pisici, ci cu ochii! 

Iată cele mai afectuoase rase de pisici:

1. Ragdoll
Este una dintre cele mai devotate pisici. Își iubesc familiile și se bucură de îmbrățișări. Sunt ideale pentru cei care vor un animal iubitor care are nevoie de puțină îngrijire. Își urmăresc proprietarii dintr-o cameră în alta, îi întâmpină la ușă când se întorc acasă după o zi de muncă, sunt prietenoase cu copiii și alte animale de companie. Cu alte cuvinte, sunt grozave!.

Numele lor (păpușa de cârpă) provine din faptul că se relaxează total și devine moale atunci când o iei în brațe. Sunt frumoase, au blana mătăsoară și ochii albaștri. Sunt calme, relaxate și au un comportament apropiat mai degrabă de al unui cățel.  

2. Abisinian
Pisicile abisiniene sunt elegante și au adesea blana aurie. Se spune că această rasă străveche este asociată cu Bast, o zeiță egipteană antică. Considerată a fi una dintre cele mai vechi rase de pisici existente, sunt inteligente, curioase și atletice. Sunt sociabile, le place să se joace și să petreacă timp cu oamenii. Sunt și longevive, putând trăi chiar până la 30 de ani. Sunt loiale și iubitoare însă mai energice decat cele Ragdoll. 

3. Scottish Fold
Pisicile Scottish Fold sunt încântătoare cu fețele lor de rotunde și urechile adorabile. Rasa a apărut în 1966, în Scoția. Nu le place singurătatea, preferând să rămână cîn compania oamenilor. Sunt iubitoare, inteligente și agile, și au obiceiul de a se relaxa în poziții ciudate. Au talie medie și constituție îndesată. Sunt relativ active, le place să se joace dar și să fie mângâiate. 

4. Birmaneză
Pisicile birmanze au blana de pe față mai închisă decât pe restul corpului și ochii albaștri. Este o pisică afectuoasă cu oamenii dar îi place și compania altor animale. Au blană lungă și frumoasă și sunt extrem de sociabile cu oamenii, dar și cu câinii. 

5. Sfinx
Unii ar putea considera că aceste pisici fără păr sunt dezamăgitoare, dar cei care le iubesc vor spune că aceste pisici sunt afectuoase și grijulii. Le place să fie în centrul atenției, sunt vorbărețe și jucăușă. Sunt energice, distractive, extrovertite. Le place să stea în brațe și să doarmă în pat cu oamenii, scrie studyfinds.org.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: pisici afectiune