Primele încăperi care trebuie finisate şi dotate într-o casă sunt bucătăria şi baia. Şi nu este întâmplător atât timp cât fără aceste două camere funcţionale nu se poate vorbi despre trai civilizat.
În privinţa unei amenajări interioare, cel mai greu de surprins în imagini este printre altele o baie mică. Poate că vedeţi diferite ambientări prin cataloage sau reviste, dar adevărul este că băile la noi sunt încă foarte mici, chiar şi în ansamblurile rezidenţiale nou construite. Indiferent de mărimea băilor ele trebuie finisate şi dotate corespunzător, iar acum există alternative eficiente pentru acest lucru.
PROIECTUL CONTEAZĂ
Este foarte economicos să apelaţi la un designer sau la magazinele specializate, cum ar fi Delta Design sau SSAB pentru un proiect de baie. Nu numai că veţi putea alege variantele de culoare şi modelele de plăci ceramice înainte ca acestea să fie cumpărate, ci veţi afla foarte multe alte date care vă scutesc de bani şi produse pe care va trebui să le aruncaţi la finalul amenajării. Spre exemplu, în urma unui proiect, puteţi afla numărul de plăci ceramice care vă este necesar pentru pereţi şi pardoseală, modul în care trebuie îmbinate, numărul de baghete-corniere, tipul şi necesarul de adeziv pentru placare, tipul şi modul de ancorare şi montare al obiectelor sanitare, al cabinei de duş, poziţia sifonului, al radiatorului, tipul de iluminat şi locul de amplasare a corpurilor, mobila de baie etc.
COSTURI MICI
Un proiect pentru baie nu vă costă mai mult de 100 de lei sau poate fi gratuit dacă cumpăraţi sigur materialele din magazinul ce vă oferă şi serviciul de proiectare. Este o investiţie care merită, mai ales că proiectul este un bun ghidaj pentru meseriaşi, care vor înţelege exact ce au de făcut şi în ce mod.
Faptul că faceţi un proiect de amenajare înseamnă că trataţi cu respect ceea ce urmează a fi pus în practică, adică vă trataţi cu respect pe dvs. şi bugetul de care dispuneţi. Este mult mai economicos să vedeţi cât v-ar costa amenajarea, decât să vă lăsaţi furaţi de preţurile bune la două-trei obiecte sanitare, dar care să nu se potrivească în baia dvs., pentru care să aveţi nevoie de mai multe rânduri de meseriaşi sau piese care nu se găsesc uşor. Vreţi o baie mică, dar reuşit amenajată? Mergeţi şi faceţi-vă un proiect de amenajare pentru ea.
Detaliile sunt întodeauna cele care se remarcă într-o amenajare. Cu cât este mai mică o încăpere, cu atât detaliile ies cu mai multă uşurinţă în prim-plan. Sunt imediat observate, iar dacă nu sunt îngrijit realizate, încăperea pare dezordonată şi chiar murdară. Cu cât o baie este mai mică, cu atât obiectele sanitare trebuie să fie corespunzător alese, să nu încarce spaţiul. Soluţiile simple sunt mai costisitoare decât cele de compromis. Spre exemplu, o cabină de duş cu panouri din sticlă şi fără cădiţă de duş, va necesita o investiţie mai mare în calitatea sistemului de scurgere al apei, al sistemului de închidere al panourilor din sticlă, care vor trebui făcute cu siguranţă la comandă.
Asta comparativ cu alegerea şi cumpărarea de obiecte care deja există pe piaţă, dar care s-ar putea să arate înghesuit şi nepotrivit într-o baie mică.
Citește pe Antena3.ro