x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Camera de zi, loc de repaus

Camera de zi, loc de repaus

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    25 Iul 2009   •   00:00
Camera de zi, loc de repaus
Sursa foto: /www.asmartchoice.ca

Relaxarea e o stare frecvent râvnită, dar parcă în lunile atât de călduroase de vară se resimte şi mai tare nevoia de ea. Motivul este simplu: căldura, care în momentul în care "te-a atins", îţi topeşte parcă toate simţurile! Fierbinţeala din aer îţi ia din forţe şi altceva decât să te relaxezi, la răcoare, nu-ţi vine a face!



Pentru că, în casa ta, zona de zi sau livingul este spaţiul dedicat relaxării, ne-am oprit un pic asupra lui.

În afară de recomandarea generală care trebuie avută în vedere încă din faza de proiectare a spaţiului, recomandare ce vizează poziţionarea faţă de direcţia est-vest - după cum iluminatul este extrem de important în living - aflaţi din paginile noastre de idei, despre soluţii modulare de amenajare a zonei de zi. Veţi vedea aici cât de bine se integrează zona de birou sau cea de dinning în suprafaţa alocată livingului.

Departajarea poate fi făcută prin pereţi despărţitori, paravane sau corpuri de bibliotecă. Pentru că am amintit de împărţirea unei zone, "Ne-am interesat pentru tine" şi am aflat detalii despre o soluţie spectaculoasă de acest fel - pereţii din sticlă.

Pe lângă senzaţia de zonă (aparent) deschisă şi faptul că "nu încarcă" spaţiul, un perete de sticlă poate să devină şi un punct de atracţie vizual într-o cameră care-l adoptă. Asta pentru că pe el se pot imprima sau picta tot felul de modele decorative.

Într-o încăpere destinată, printre altele, discuţiilor relaxante cu familia sau prietenii, nu poate să lipsească măsuţa în jurul căreia se poartă acestea. Măsuţa care deserveşte ritualului de servire a cafelei sau a ceaiului este o piesă de mobilă importantă în amenajarea livingului, motiv pentru care i-am dedicat câteva pagini.

Astfel, am dat o raită prin magazine şi am ales câteva modele interesante pe care le găsiţi în rubrica noastră de "Cumpărături". Sau... poate că aveţi acasă o măsuţă de pe vremea bunicii. Rubrica noastră "Pas cu pas" vă arată o soluţie ingenioasă de a o recondiţiona!

×
Subiecte în articol: editorial