x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casa cu sistem constructiv clasic si finisaje moderne

Casa cu sistem constructiv clasic si finisaje moderne

de Georgiana Teodorescu    |    11 Ian 2007   •   00:00
Casa cu sistem constructiv clasic si finisaje moderne

Dorinta principala a oricarui proprietar este ca spatiul de locuit sa indeplineasca toti parametrii sub aspectele exigentelor de confort, fara a pierde insa din vedere perspectiva estetica. Este principiul din care s-a nascut si casa de vacanta prezentata.

proiect de casa

Arhitectura specifica zonei de munte pe Valea Prahovei. Dorinta principala a oricarui proprietar este ca spatiul de locuit sa indeplineasca toti parametrii sub aspectele exigentelor de confort, fara a pierde insa din vedere perspectiva estetica. Este principiul din care s-a nascut si casa de vacanta prezentata.

Constructia se desfasoara pe trei niveluri, ce cumuleaza toate functiunile specifice unei locuinte moderne de vacanta. Datorita faptului ca terenul este situat sub nivelul trotuarului cu aproximativ 2 metri si din dorinta de a avea cat mai multe camere locuibile, demisolul are, pe langa garaj, si doua dormitoare cu terasa. Parterul este spatiul in care atentia proprietarului s-a focalizat asupra esteticului, obtinandu-se combinatia echilibrata intre necesarul optim locuirii si tendintele noi ale designului modern, a caror amprenta evidenta particularizeaza intregul ambient.

Incintele parterului numara un living, o sufragerie cu un dining si o bucatarie ce relationeaza cursiv, departajarea fiind realizata prin finisaje si dispunerea mobilierului specific. Tot aici se afla si un dormitor generos de oaspeti. Etajul cumuleaza exclusiv functiunile nocturne, cu trei dormitoare dintre care unul matrimonial, cu baie generoasa.

Finisaje. Pentru exterior s-au folosit ca finisaje placajul cu piatra in zona de demisol, iar pentru restul cladirii, vopsea lavabila plastificata, intr-o nuanta calda, evidentiind volumetria si contrastand cu lemnul baituit brun inchis si cu acoperisul. Balustradele balcoanelor sunt din nichel. Aleile sunt placate cu dale ceramice.
Ca dimensiuni, din 1.000 mp ai terenului avut la dispozitie, casa concentreaza 140 mp, restul fiind utilizat pentru accese, garaj si terasele elegante care imprejmuiesc imobilul, precum si o gradina frumos amenajata. In randul finisajelor interioare, vopseaua lavabila in tonuri calde contribuie la obtinerea unui ambient intim, plin de caldura. Pardoselile la parter sunt din gresie ceramica, scara, placata cu lemn, dormitoarele, cu parchet stratificat, iar balcoanele, placate cu placi de travertin
86.600 euro
Pret la rosu, recomandat de arhitect. Proiect conceput de arhitect Eugen Visan, tel. 0723.027.642

×