x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casă de 140 mp intr-un cartier rezidenţial din zona Berceni Sud

Casă de 140 mp intr-un cartier rezidenţial din zona Berceni Sud

03 Noi 2007   •   00:00

La fel ca celelalte două locuinţe prezentate in numerele precedente, proiectul de casă de astăzi respectă intru totul standardele de arhitectură modernă, caracterizată de simplitate şi confort maxim.

Locuinţă de tip duplex cu suprafaţă construitţă redusă

La fel ca celelalte două locuinţe prezentate in numerele precedente, proiectul de casă de astăzi respectă intru totul standardele de arhitectură modernă, caracterizată de simplitate şi confort maxim. Cu acelaşi amplasament, acelaşi arhitect şi acelaşi concept, locuinţa este varianta cea mai redusă ca dimensiuni a caselor prezentate in cadrul aceluiaşi complex rezidenţial şi corespunde ca arhitectură şi detalii tehnice variantelor deja prezentate. Lotul alocat acestui tip de casă este dreptunghiular şi are o suprafaţă de 350 mp.

Organizarea interioara

Cu funcţiune de locuinţă unifamilială permanentă, construcţia se desfăşoară pe două niveluri, parter şi etaj. Accesul in locuinţă se face printr-un vestibul de 2.83 mp, care distribuie circulaţiile la nivelul parterului către zona diurnă care conţine un living de 32 mp şi o bucătărie cu loc de luat masa de 9,60 mp. Parterul este completat funcţional de un grup sanitar şi un spaţiu tehnic. Etajul cumulează zona nocturnă, cu trei dormitoare generoase, dintre care unul matrimonial, cu suprafaţă de 14,57mp (cu dressing, baie proprie şi terasă extrem de generoasă).

Detalii tehnice

Structura de rezistenţă este de tip cadre cu stălpi şi grinzi din beton armat, cu pereţi exteriori din cărămidă porotherm de 35 cm grosime. Compartimentarea interioră este realizată din cărămidă cu goluri verticale de 12,5 cm sau pereţi de ghips carton cu vată minerală. Cea mai mare parte din suprafaţa de teren rămasă liberă dispune de gazon, iar de jur-imprejurul casei sunt alei cu pavaj, pietriş şi decoraţiuni florale. Pentru finisarea faţadelor s-a folosit vopsea lavabilă de exterior de culoare alb mixată cu placaje din ceramice de culoarea cărămizii arese. Pentru invelitoarea acoperişului s-a folosit ţiglă de culoare maro inchis. Tămplăria exterioară este din PVC cu geam termopan, iar terasele şi treptele exterioare sunt placate cu gresie rezistentă la ingheţ. Soluţia acoperirii este in terasă necirculabilă.

25 euro/mp

preţ pentru proiectare completă (de arhitectură, instalaţii şi rezistenţă)

Proiect conceput de arhitect Eugen Vişan, telefon 0723.027.642

×
Subiecte în articol: proiect de casă