Castelul Chillon este marca turistică a Elveţiei
Castelul Chillon este un veritabil castel al secolului al XIII-lea la ieşirea din Montreux, Elveţia. Inconjurat de vărfurile inzăpezite ale munţilor şi de valurile line ale lacului Geneva, Castelul Chillon este un loc impresionant. Este construit pe o insulă stăncoasă, de-a lungul drumului antic comercial care ducea in Italia.
Castelul Chillon este un veritabil castel al secolului al XIII-lea la ieşirea din Montreux, Elveţia. Inconjurat de vărfurile inzăpezite ale munţilor şi de valurile line ale lacului Geneva, Castelul Chillon este un loc impresionant. Este construit pe o insulă stăncoasă, de-a lungul drumului antic comercial care ducea in Italia.Â
Simbol naţional
Nici un monument istoric elveţian nu este mai bine cunoscut in intreaga lume. A devenit un simbol naţional, fiind reprezentativ pentru frumuseţea lui, armonia formelor sale, forţa vizuală şi stabilitatea pe care le emană. Construit pe marginea lacului Geneva, castelul este unic, avănd de o parte fortăreaţa orientată inspre drumul antic care duce in Italia, iar de cealaltă parte o incredibilă rezidenţă cu vedere spre lacul Geneva.
Istoria castelului
Prima referinţă despre castel a fost scrisă in anul 1160, deşi stănca pe care este construit a fost populată din antichitate. Aceasta poate fi uşor explicat după poziţia strategică pe care o are, datorită controlării spaţiului ingust al pasajului dintre lac şi munţi pe această rută nord-sudică majoră. Prima prezenţă a unui avanpost roman este verosimilă, deoarece monede romane au fost găsite pe timpul excavărilor in stănca, in 1896. Chiar dacă nu se ştie nimic despre existenţa unui castel in Evul Mediu, vestigiile arată că cea mai veche construcţie aparţine acelui loc din secolul al XI-lea. Din a doua jumătate a secolului al XII-lea, Castelul Chillon a aparţinut conţilor de Savoy. A fost complet modificat şi extins in secolul al XIII-lea peste fundaţia existentă.
Sursă de inspiraţie
In secolul al XIX-lea (era romantică), minunatul castel din Chillon a adus faimă povestirilor unor importanţi scriitori şi poeţi. A fost sursă de inspiraţie pentru Jean-Jacques Rousseau, Dumas şi Byron. Cel din urmă a scris poemul "Prizonierul din Chillon" inspirăndu-se din povestea prizonieratului lui Bonivard, un istoric şi patriot născut in vechea familie de Savoy, care s-a opus incercărilor lui Charles al III-lea, la răndul său duce de Savoy, de a cuceri Geneva. Asociaţia Castelul Chillon a fost fondată in 1887. Impreună cu cantonul de Vaud, s-a lucrat mai mult de un secol la restaurarea, extinderea şi funcţionarea castelului. Dintre toate castelele feudale din Elveţia, Chillon este cel mai valid exemplu de fortăreaţă a lorzilor din Evul Mediu şi pănă astăzi.
Nimeni nu ştie exact cănd a fost construit castelul. Faimoasele inchisori infame subterane au fost cioplite in muntele care suportă fundaţia castelului. Porţiunile vizibile ale impresionantei construcţii includ o mulţime de clădiri in jurul a trei grădini, toate acestea aranjate intr-un stil clasic medieval. De-a lungul secolului al XVI-lea castelul a fost folosit ca inchisoare de stat. Ca vizitator poţi observa această clădire renovată cu măiestrie din subteran pănă la locuinţa din munte. Acest castel memorabil este unic şi unul din cele mai impresionante castele medievale din lume.

Ştiri din .ro
De neratat! Jurnalul îţi oferă miercuri Ghidul complet al noilor contracte la energie electrică
Prezentatorul Burlacul, Răzvan Fodor: ”Cred în dragoste la prima vedere, dar abia de acolo începe munca!”

Minunile din Carpați. Fortăreața care-și deapănă amintirile
Turiștii israelieni vor reveni în România
In memoriam Ruxandra Garofeanu
UZPR continuă „Săptămâna Presei Românești. Pagini luminoase de istorie” (III)
Australia rămâne închisă pentru străini pe tot parcursul anului 2021
Andi Constantin este Burlacul, în curând, la Antena 1
Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman lansează seria de episoade online Adela – Tot ce nu se vede pentru site-ul a1.ro
Premiera Adela se vede gratuit pe AntenaPlay
Trei motive bune pentru a lua un credit
Morphy Richards aduce în România o gamă largă de electrocasnice pentru casă și bucătărie. România este prima țară din regiune cu sucursală proprie

Cum să faci bani ca adolescent și să scapi de obiceiul de a le cere părinților
Cum să ai mai puține cheltuieli de întreținere iarna
