Realizând o retrospectivă a ultimilor 90 de ani de activitate, acţionarii principali ai companiei RIVA 1920 au identificat principala caracteristică a tuturor colecţiilor lansate: materialele exclusiv naturale utilizate în procesul de fabricaţie şi de întreţinere, pentru o locuinţă sustenabilă, sigură şi sănătoasă.
LINII GENERALE ÎN DESIGN
Anul acesta compania a înregistrat a treia generaţie de angajaţi implicaţi în producţie, iar printre designerii colaboratori îi amintim pe Renzo Pianno, Karim Rashid, Paola Navone, Mario Botta, Terry Dwan. Fuziunea dintre măiestria tradiţională a atelierului RIVA şi creativitatea designerilor de talie mondială cu care au colaborat are ca rezultat în fiecare an o colecţie exclusivistă în care se echilibrează funcţionalitatea şi frumosul.
Toate piesele executate de RIVA 1920 sunt caracterizate de geometrie simplă, proporţiile exacte între înălţime, lungime şi lăţime, precum şi de naturaleţea lemnului de plop, esenţa şi mirosul caracteristic acestuia fiind augmentate de uleiurile naturale cu care este tratat.
Mai mult decât piese de mobilier acestea sunt identificate ca obiecte sculpturale, amplasate în interioare ca element pion, reper, etalon al elegantei şi originalităţii.
DETALII TEHNICE
Deoarece deţine 11 hectare de pădure de plop şi chiparos, RIVA utilizează ca materie primă lemnul de plop sau placajul Multiplex obţinut tot acesta, păstrând caracterul natural al lemnului prin renunţarea la şlefuirea sau tratarea chimică a pieselor de mobilier obţinute din el.
Un punct forte al mobilierului RIVA îl reprezintă flexibilitatea maximă de care dispune fiecare piesă, reglabilă pe cinci nivele de înălţime, fiind uşor de montat sau reasamblat. Această flexibilitate este dată şi de îmbinarea plăcilor cu ajutorul pieselor de tip coadă de rândunică din aluminiu sau utilizarea magneţilor cu carcasă de aluminiu extern şi bulbi de oţel cu ajutorul cărora este evitată perforarea plăcilor de lemn.
Pentru finisaje sunt folosite uleiuri şi ceară naturală, precum şi mici piese din lemn de chiparos parfumate, inserate în mobilier, pentru a servi ca dispozitiv natural anti-molie.
O GÂNDIRE "OUTSIDE THE BOX"
Pentru că cei de la RIVA nu se opresc doar la utilizarea elementelor 100% ecologice, ei oferă la fiecare achiziţie a unei piese de mobilier, un puiet în ghiveci pentru a-l planta în grădina personală sau într-un parc, politica lor fiind de îmbunătăţire în timp a condiţiei mediului înconjurător.
Situat în Cantù, o localitate din apropierea oraşului Milano, Italia, RIVA şi-a dezvoltat un adevărat parc industrial ce include secţiile de producţie, atelierul de creaţie, un showroom, un muzeu al lemnului şi o fermă de găzduire a cumpărătorilor, depăşind etapa de producător şi comerciant şi intrând în aria firmelor lider pe piaţa internaţională de profil.
Muzeul lemnului a fost inaugurat în 2001 de către RIVA, înregistrând atât piese de mobilier icon pentru diferite stiluri şi generaţii, dar şi instrumente de prelucrare a lemnului utilizate de la începutul secolului al-XVII-lea până în zilele noastre.
Citește pe Antena3.ro