x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Crinul: frumuseţe nobilă

Crinul: frumuseţe nobilă

27 Feb 2010   •   00:00
Crinul: frumuseţe nobilă
• articol realizat cu sprijinul www.floridelux.ro

Apreciaţi pentru mirosul dulceag atât de plăcut şi pentru florile impresionante, crinii se numără printre plantele ornamentale favorite ale femeilor din lumea întreagă. Mulţumită frumuseţii sale regale şi varietăţii de culori în care poate fi găsit, el este extrem de apreciat în rândul cadourilor florale.

Cu rădăcină în ghiveci sau prezent în aranjamente de masă, coşuri cu flori sau buchete, crinul este adesea alegerea cea mai potrivită pentru cadouri din dragoste, apreciere, aniversare, însănătoşire grabnică sau pentru momentele mai triste ale vieţii, când pierderea unei persoane dragi este marcată de frumuseţea cupelor de floare şi detaliul olfactiv atât de plăcut.

ATENŢIE!
Atunci când ai în vedere achiziţionarea acestor flori pentru a te bucura personal de mirosul şi frumuseţea lor sau pentru a le dărui, ia seama la următoarele:

Este bine să te asiguri de faptul că florile sunt apreciate de destinatară. Există persoane care găsesc mirosul dulceag al florilor de crin supărător, astfel încât este bine să eviţi situaţii neplăcute;

De asemenea, îţi sugerăm să soliciţi florarului crini sub formă de boboc. Mai ales când vine vorba despre florăriile online. Ştim că pozele atât de frumoase ale crinilor sunt irezistibile şi că îţi doreşti ca această imagine să fie livrată la fel şi în realitate. Însă este indicat să dăruieşti crini îmbobociţi, pentru că în acest fel aranjamentul floral sau buchetul va rezista mult mai mult - până la două săptămâni în condiţii de îngrijire adecvate (sfaturile de îngrijire le poţi cere florarului);

Înflorirea unui crin durează între patru şi şase zile. În cazul în care doreşti să îl forţezi spre deschidere, taie tulpina crinului la jumătate din lungimea iniţială, aşază floarea în vază cu apă şi zahăr, aproape de o sursă de căldură directă şi lumină naturală din belşug.

POATE NU ŞTIAI CĂ...
Există peste 100 de specii de crini care cresc în Europa, Asia, India, Canada Sudică, Statele Unite ale Americii, Filipinele şi nordul Mediteranei. Istoria spune că aceste minunate flori sunt în ciclul de cultivare de peste 3.000 de ani şi că au început a fi folosite în arta florală încă de pe vremea celei de-a 18-a dinastii a Egiptului.

Uleiul extras din crini are proprietăţi curative şi de netezire. Acest ulei poate fi folosit pentru masaj şi pentru îngrijirea pielii copiilor. În parfumerie, mirosul crinilor este notă de vârf, ajutând la realizarea unor nuanţe olfactive reconfortante, aromatice şi puternic florale.

De asemenea, florile de crin sunt extrem de apreciate în gastronomie. Ai spune că sunt atât de frumoase, încât îţi vine să le mănânci! La propriu... Proaspete sau uscate, florile de crin sunt folosite în bucătăria chinezească, japoneză, coreeană, thailandeză sau vietnameză: supe acre şi dulci, mâncăruri cu carne sau deserturi decorate cu aceste flori minunate - toate sunt delicii asiatice de nerefuzat.

Pentru alte curiozităţi legate de flori, urmăriţi rubrica noastră şi data viitoare. Va aşteptăm chiar şi cu sugestii pe adresa redacţiei jurnalulcasei@jurnalul.ro.

Şi nu uitaţi, aţi citit aceste curiozităţi mai întâi de la www.floridelux.ro, prin Jurnalul casei.

×