x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum să îți transformi apartamentul în biroul temporar ideal

Cum să îți transformi apartamentul în biroul temporar ideal

24 Feb 2021   •   16:37
Cum să îți transformi apartamentul în biroul temporar ideal

În ultima perioadă, tot mai multe companii au renunțat la munca de la birou. Din motive de siguranță, angajații au început să lucreze din confortul propriei locuințe, lucru ce este, pe de-o parte, plăcut pentru unii și, pe de altă parte, mai puțin plăcut pentru alții. De exemplu, atunci când locuiești într-un apartament sau într-o casă cu o suprafață redusă, munca de acasă poate fi destul de dificilă. De asemenea, dacă ai copii, care, tot din cauza pandemiei, stau mai mult acasă, acest lucru devine și mai complicat. De aceea, pentru a putea să lucrezi la capacitate maximă, pentru a putea fi relaxat și pentru a putea să rămâi focusat, trebuie să ții cont de câteva aspecte.

În primul rând, trebuie să îți oferi confortul necesar desfășurării activității din propria locuință prin mici amenajări. De asemenea, este important să ții cont că, pentru munca de la birou, liniștea este un aspect important și că, la rândul tău, nu trebuie să îi deranjezi pe ceilalți atunci când vorbești ore în șir la telefon. De aceea, este indicat ca, de la bun început, să optezi pentru usi de interior de calitate, care să îți asigure un confort termic și fonic. Dacă nu ai făcut deja acest lucru, este un moment potrivit să iei în considerare schimbarea vechilor uși. Chiar dacă consideri că poți lucra liniștit de acasă, trebuie să ții cont și de ceilalți membri ai familiei, deci va trebui să faci câteva mici schimbări.

Iată de ce este bine să ții cont atunci când urmează să îți transformi locuința într-un birou temporar:

Ai nevoie de spațiu pentru a te putea organiza

Așa cum la locul de muncă ai nevoie de propriul spațiu în care să te desfășori, în care să întinzi diferite documente sau să îți lași notițe cu ce ai de făcut, și acasa vei avea nevoie de acest lucru. Așadar, atunci când urmează să lucrezi de acasă, trebuie să te asiguri că ai suficient spațiu pentru a putea să te organizezi cât mai bine și pentru a putea avea tot ce îți trebuie la îndemână. În acest mod, nu vei pierde timp și nu te vei enerva căutând ceea ce ai nevoie.

Liniște, pentru a te putea concentra

Munca de birou poate deveni foarte stresantă, mai ales când trebuie să lucrezi cu grămezi de hârtii sau când ești nevoit să stai ore în șir la telefon. De asemenea, atunci când lucrezi cu documentele, ai nevoie de multă atenție și concentrare. De aceea, ultimul lucru pe care ți-l dorești este gălăgia. Pentru a putea lucra în cele mai bune condiții, trebuie să ai parte de liniște și să nu fii deranjat, așa să ușile și ferestrele cu un nivel de izolare fonică ridicat sunt cele mai indicate. În plus, poți apela la muzică ce te ajută să te concentrezi mai bine sau, pur și simplu, poți asculta melodiile preferate, pentru a-ți crea un mediu cât mai plăcut. Dacă trebuie să împarți camera, alege o pereche de căști audio care izolează bine și ascultă muzica preferată.

Scapă de monotonie

Este inevitabil ca la un moment dat mersul la serviciu să devină monoton, iar tu vei avea din ce în ce mai puțin entuziasm. Ei bine, acest lucru este cu atât mai greu de evitat atunci când muncești de acasă, deoarece vei ajunge să dormi, să mănânci și să lucrezi în același loc. Pentru a evita ca munca de acasă să devină extrem de plictisitoare, nu lucra din dormitor sau din bucătărie. Cel mai indicat este să îți amenajezi un mic birou în living, care să îți reflecte personalitatea și stilul de lucru. De asemenea, îți recomandăm să ieși cinci - zece minute afară, la o scurtă plimbare, care să te relaxeze puțin.

Lumina naturală și aerul curat sunt esențiale

Lumina naturală este unul din elementele care contribuie mult la nivelul de concentrare al unei persoane. De aceea, este indicat ca, atunci când lucrezi de acasă, să îți asiguri lumina necesară. În cazul în care nu există suficientă lumină naturală, poți aprinde o lumină artificială de calitate, care să nu te obosească.
De asemenea, este foarte important să aerisești câteva minute în fiecare zi, deoarece aerul curat te va ajuta să te concentrezi mult mai bine și te va ajuta să eviți durerile de cap. Pentru un plus de concentrare, poți adăuga în peisaj câteva plante verzi, naturale, care să te ajute să creezi un mediu cât mai plăcut.

Deși trăim vremuri dificile, ne putem face zilele mai plăcute, inclusiv la lucru, făcând mici schimbări cu impact mare, ca cele din rândurile de mai sus.

 

Sursa: Joshuamiranda, Lukasbieri, Neshom

×