x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa De ce nu ar trebui să îți lași cheile în ușă noaptea: Sfaturi de securitate de la experți

De ce nu ar trebui să îți lași cheile în ușă noaptea: Sfaturi de securitate de la experți

de Redacția Jurnalul    |    03 Sep 2024   •   15:00
De ce nu ar trebui să îți lași cheile în ușă noaptea: Sfaturi de securitate de la experți
Sursa foto: Unsplash.com

Lăsarea cheilor în ușă pe timp de noapte, o practică aparent precaută pentru mulți, poate fi de fapt extrem de periculoasă, avertizează experții în securitate. Samuel Prieto, specialist în siguranță din cadrul Institute of Public Safety din Marea Britanie, subliniază că acest obicei nu doar că nu oferă protecție suplimentară, ci poate expune locuința și pe locatari la riscuri semnificative.

Contrar credinței populare, lăsarea cheii în broască nu îmbunătățește securitatea. De fapt, hoții pot folosi metode simple pentru a manipula mecanismul de închidere, chiar și cu cheia în interior. Mai mult, în anumite țări, acest obicei este ilegal, deoarece poate bloca accesul rapid în situații de urgență, precum intervenția pompierilor sau a poliției, scrie CCM.

Experții recomandă utilizarea unor alternative moderne pentru securizarea ușii de la intrare. Printre acestea se numără lacătele smart, care elimină necesitatea unei chei fizice și folosesc tehnologii avansate precum codurile de acces, aplicațiile mobile sau datele biometrice. O altă opțiune este yala cu butoane de securitate, care oferă un control suplimentar asupra mecanismului de închidere, fără a lăsa cheia în broască.

Pentru cei care doresc să păstreze o cheie de rezervă în afara locuinței, este esențial să o încredințeze unei persoane de încredere, evitând locuri comune de ascundere, precum sub preșul de la intrare sau în ghivecele din apropiere, care sunt primele locuri unde hoții ar căuta.

×
Subiecte în articol: chei uşa noapte yala cheie de rezervă