x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Decoraţiuni confecţionate din materiale reciclate

Decoraţiuni confecţionate din materiale reciclate

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    21 Noi 2009   •   00:00
Decoraţiuni confecţionate din materiale reciclate

La sfârşitul săptămânii trecute, cei care au trecut pe la standul revistei Good Homes din cadrul Târgului Naţional Imobiliar (desfăşurat în perioada 12-13 noiembrie la Palatul Parlamentului din Bucureşti) au avut ocazia să asiste la o manifestare inedită, întreprinsă de asociaţia EcoAssist prin voluntarii ei. Vorbim despre proiectul Junk Made susţinut de Good Homes.



CE ÎNSEAMNĂ JUNK MADE?
Junk Made este titulatura sugestivă sub care se desfăşoară un proiect ecologic creativ de pe urma căruia rezultă obiecte decorative confecţionate din materiale reciclate. Sâmbăta trecută, voluntarii au demonstrat "pe viu", că poate fi confecţionat un om de zăpadă din tastele de la o tastatură sticată sau globuri din ziare vechi şi praf de globuri sparte. Este un proiect care merită menţionat şi apreciat pentru că este susţinător al unui stil de viaţă eco. Istoria pe scurt a Junkmade sună astfel.

În 17 mai 2008 a avut loc prima ediţie a proiectului -  Junk made at the Zoo, ediţie-pilot în care obiectele (confecţionate din carton, ziar, doze din aluminiu, PET-uri, dopuri de plută, capace de plastic, faianţă, gresie sau componentele unei plăci de bază) au fost prezentate doar pentru a demonstra conceptul. A doua şi a treia ediţie (Junk Made de Crăciun 2008 şi respectiv de Marţişor 2009) au adus şi încasări de pe urma vânzării unor astfel de produse.

×
Subiecte în articol: pas cu pas