x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Etajerele pentru flori ne ajută să căştigăm spaţiu

Etajerele pentru flori ne ajută să căştigăm spaţiu

20 Sep 2007   •   00:00

Cei mai mulţi dintre noi locuim la bloc şi din cauza spaţiului destul de mic incercăm să găsim soluţii căt mai ingenioase pentru amplasarea florilor. Unii au chiar foarte multe flori

O etajeră cu flori poate fi şi un obiect de mobilier foarte atrăgător. Dar, de obicei, ele se aleg in funcţie de numărul de ghivece, tipul florilor, dimensiunea spaţiului bine iluminat, aspect general plăcut şi posibilităţile de intreţinere.

Decăt o mulţime de ghivece indesate pe pervaz, mai bine să investim ceva bani intr-o etajeră sau mai

multe făcute cu bun gust. Sigur că există posibilitatea să le cumpăraţi gata făcute, dar ele nu vor fi exact ce vă trebuie. Dar, dacă sunteţi o persoană pricepută, merită cu singuranţă să vi le faceţi dumneavoastră sau la comandă. In magazinele de mobilier se pot prelua şi comenzi de etajere făcute după un model conceput de dumneavoastră.

Propuneri

Dacă vreţi să puneţi o etajeră cu flori in camera de zi, este neapărat necesar să alegeţi ceva foarte aspectuos. O combinaţie de lemn şi inox se integrează foarte bine intr-o cameră mobilată modern şi aerisit. Dacă vreţi o etajeră fix in dreptul ferestrei, alegeţi lemnul simplu şi nu mergeţi prea mult in inălţime. Dacă se poate, evitaţi să amplasaţi această etajeră pentru flori in dreptul caloriferelor.

In cazul unei etajere pentru balcon puteţi să fiţi mai puţin pretenţioşi, insă porniţi de la ideea de economisire a spaţiului. Atăt in balcon, dar şi in exterior puteţi să amplasaţi etajere din fier forjat. Atenţie mare la stabilitatea etajerei, pentru că există riscul ca atunci cănd aşezaţi pe ea florile să se răstoarne, lăsănd in urmă un mic dezastru. Mai puteţi să şi suspendaţi etajere, dar de dimensiuni mici.

Cel mai bine pe o etajeră merg aşezate plante cu port pendent, dar nu numai. Deşi in exemplul alăturat sunt aşezate orhidee pe o etajeră decorativă, dar mai puţin practică, este un lucru riscant. Cele mai multe orhidee au colet de rădăcini foarte uşor, in timp ce tulpinile şi florile sunt grele. Riscul să se răstoarne este mare. Aşadar, alegeţi etajere cu plan perfect orizontal şi, dacă nu aveţi plante pendente pentru decor, atunci aşezaţi ghivece mici (violete, gloxinii, streptocarpuşi)

Aşezarea ghivecelor

Aveţi grijă ca ghivecele să aibă neapărat farfuriuţe pentru scurgerea apei suplimentare. Dacă ele nu vor exista, in timp, etajera va căpăta un aspect neingrijit - pătat, descojit etc. De asemenea, nu aşezaţi prea multe ghivece pe etajeră, pentru că va fi greu să le intreţineţi. Şi pe unele, şi pe altele. Atenţie la spaţierea pe inălţime a rafturilor!

×
Subiecte în articol: mereu verde etajeră etajer