x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Ghidul bunelor maniere. Cum dăruim flori la aniversare, la spital, la spectacol sau la înmormântare

Ghidul bunelor maniere. Cum dăruim flori la aniversare, la spital, la spectacol sau la înmormântare

27 Oct 2016   •   09:30
Ghidul bunelor maniere. Cum dăruim flori la aniversare, la spital, la spectacol sau la înmormântare

Bună ziua om bine educat și cu alese însușiri. M-am întors astăzi la tine cu o floare în dinți... Nu, nu în dinți. Acesta e gest de latino lover, în mijlocul unui tango! M-am întors cu mai multe sfaturi despre cum dăruim flori, în funcție de ocazie.


La o aniversare, putem dărui un buchet mare cu tot atâtea flori câți ani câți împlinește persoana sărbătorită. Dar – atenție – dacă vârsta reprezintă un număr par, punem un fir de floare în plus. Niciodată în minus. Se zice că, mai ales când dăruiești flori unei femei, ea este încă una, care se alătură celor din buchet, aflându-și astfel... numărul cu soț.

Vom duce în schimb flori în număr par la înmormântări și atunci când mergem la cimitir, la mormântul cuiva. Și tot pentru astfel de situații putem comanda jerbe și coroane de flori, care au sau nu o panglică cu mesaj. Se poartă tot mai mult coroanele din plastic, și pe ideea că nu se deteriorează atât de repede precum cele din flori naturale. Dar dacă țineai la cel care a decedat și dacă îți e dragă natura, vei prefera florile naturale, care nu poluează și sunt mult mai.. sincere în mesaj. Se pot duce, în astfel de situații, ghivece cu flori care pot fi plantate pe mormânt. Crizanteme, de exemplu, sau butași de trandafir. Dar mai ales asta se va face la praznicele de pomenire de un an sau de 7 ani.

Dar să lăsăm momentele triste și să căutăm ocazii mai vesele unde putem duce flori. La teatru, la concert sau la orice alt spectacol,..............

Citește continuarea AICI

×