x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Idei multifuncţionale

Idei multifuncţionale

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    06 Iun 2009   •   00:00

Dimensiunile care descriu spaţiul interior sunt primele repere la care ne raportăm atunci când alegem piesele de mobilă pentru casa noastră. Constatăm cel mai adesea că spaţiul este neîncăpător pentru atâtea câte avem să includem în el. Atâtea funcţiuni care presupun la rândul lor, piese de mobilă adaptate.



Soluţia zilelor moderne este multifuncţionalitatea şi modularitatea. Caracteristica de "mobilier full-options" a devenit una apreciată şi căutată de consumatori, motiv pentru care designerii îşi aliniază energiile creatoare în direcţia asta.

Câteva exemple consacrate de mobilă multifuncţională sunt: canapelele care au încorporat la nivelul braţelor sau pe spatele lor un spaţiu destinat cărţilor sau mai nou, canapelele multimedia - termen tradus prin canapea ce integrează la nivelul braţelor tehnologie modernă ce permite oricui să se ocupe de aplicaţii media dintr-un fotoliu confortabil. Sau canapelele alcătuite din module ce pot fi recompuse într-o nouă configuraţie.

Clasicul, de acum, pat care foloseşte raţional spaţiul de dedesubt pentru a stoca diverse, reprezintă alt exemplu de piesă cu funcţiuni multiple. Cu precizarea că sistemul de ridicare al unui astfel de pat a fost atent studiat şi îmbunătăţit pentru a rezista în timp şi pentru a putea fi manipulat cu uşurinţă.

Sunt doar două exemple acestea, din mulţimea pe care piaţa le propune acum, după cum creativitatea designerilor nu cunoaşte practic limită. Am căutat şi noi prin magazine şi v-am adus la cunoştinţă în paginile noastre, alte soluţii ingenioase care vă pot ajuta să economisiţi spaţiul şi să-l folosiţi raţional.

De asemenea, pentru că mişcarea este sănătate curată şi pentru că cei mai mulţi nu-şi permit să rezerve o cameră pentru antrenamente fizice, am pregătit pentru Dumneavostră o opţiune eficientă, adaptabilă oricărei încăperi, un dulap- fitness. O sursă de inspiraţie pentru casă prezentată de rubrica de Idei pentru casa ta.

×
Subiecte în articol: editorial