x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Împodobitul bradului în familie

Împodobitul bradului în familie

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    12 Dec 2009   •   00:00
Împodobitul bradului în familie
Sursa foto: /Stockxpert

Fără doar şi poate că activitatea cea mai îndrăgită şi aşteptată de toată familia în această perioadă o reprezintă împodobitul bradului, acesta fiind piesa de rezistenţă a Sărbătorilor de iarnă. An de an, ne dăm toată silinţa să reuşim un brad şi mai arătos decât cel din anii trecuţi, un brad cu care să ne mândrim celor dragi care ne trec pragul.

Pentru că în ultimii ani auzim tot mai des afirmaţii de genul "o să împodobesc bradul mai devreme, pentru a mă bucura cât mai mult de el", am găsit că este potrivit momentul, chiar dacă suntem abia în 12 decembrie, pentru a vă oferi câteva sugestii de decorare a lui. Le descoperiţi în paginile de "Cumpărături". Puteţi încerca, de exemplu, anul ăsta, să decoraţi bradul în stil natural, asta însemnând decoraţiuni confecţionate din conuri de brad, frunze uscate, crenguţe de pom, tot felul de decoraţiuni din mătase, dantelă, figurine tricotate sau globuleţe îmbrăcate în tricot, figurine din răchită împletită etc.

Sezonul ăsta, magazinele de profil sunt pline de obiecte de acest gen.
După cum lipsa timpului este o problemă de actualitate, piaţa s-a adaptat şi acestui neajuns, contracarându-l cu soluţii adaptate. Astfel, dacă timpul nu vă permite să alergaţi după brad şi decoraţiuni, rezolvarea poate să vină de la firmele specializate în decorarea caselor, a curţilor şi a brazilor. În cadrul rubricii "Ne-am interesat pentru tine", puteţi afla mai multe pe marginea acestui subiect.

Poate că ştiţi deja de acele minunăţii de căsuţe în miniatură din porţelan în care se aprind lumânări, având meritul de a crea o atmosferă feerică în spaţiile care le găzduiesc. Produse din China până în Germania, căsuţele de lumină, cum li se mai spune, se găsesc de la târguri până la magazine de lux care vând obiecte din porţelan fin. Sunt îndrăgite cu precădere de catolici, protestanţi şi reformaţi pentru simbolistica lor religioasă, dar şi de cei care, neţinând cont de latura religioasă, apreciază miniaturile în general.

Aflaţi povestea lor împreună cu alte subiecte interesante în Jurnalul casei de astăzi.

×
Subiecte în articol: editorial