x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Încă o săptămănă pentru pregătirea Paştelui

Încă o săptămănă pentru pregătirea Paştelui

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    11 Apr 2009   •   00:00
Încă o săptămănă pentru pregătirea Paştelui
Sursa foto: supli_1/

Săptămâna viitoare, pe vremea asta, toate pregătirile noastre pentru Paşte trebuie să se fi încheiat.



Nu vom mai avea de făcut decât să întâmpinăm cum se cuvine, cu sufletul deschis şi credinţă în cel de Sus, Sfânta noapte a Învierii. Frumoase momente, ce-i drept! Frumoase şi abia aşteptate, pentru că avem ocazia să simţim şi să trăim apropierea de spiritul Sfânt în preajma celor mai dragi. Ne vom apleca atenţia, cel puţin pentru câteva zile, asupra lucrurilor care contează şi de care uităm în goana zilnică după şi printre cele lumeşti.

Dar, până atunci, mai avem de parcurs o săptămână întreagă de pregătiri...
Puţin probabil să fi terminat până acum curăţenia generală şi pregătirile. Cu siguranţă cei mai mulţi sunt în... să-i spunem "vria de Paşte" şi vor mai fi preţ de încă vreo săptămână de acum încolo. Gospodinelor care au făcut deja toate astea, sincere felicitări din partea noastră şi poate ne împărtăşesc şi nouă din micile secrete care le ajută să fie atât de organizate şi să ţină atât de bine în frâu treburile casnice!

Toate celelalte pot să găsească în Jurnalul casei inspiraţia de care poate că duc lipsă.

Privitor la casă, Paştelui şi venirii primăverii în egală măsură, li se acordă o atenţie deosebită, ele aducând schimbări mici, dar periodic necesare într-o casă de om. Modificările pot pleca de la culoarea pereţilor, pentru acest sezon fiind încurajate culorile fresh, sobre şi pastel, tonurile de roz şi fuchsia fiind oficial declarate în trend.

Dacă nu vă doriţi schimbări atât de radicale, puteţi recurge la înlocuirea perdelelor de iarnă cu unele dedicate însoritei veri, care imediat ajunge primăvara din urmă. Perdele care, pe lângă rolul decorativ, trebuie să fie şi funcţionale: să protejeze de lumina puternică a soarelui de peste zi.

E o ocazie bună să îţi mai înnoieşti colecţia de accesorii pentru masă. Iar dacă nu cumperi pentru tine, multe din obiecte sunt potrivite şi pentru cadouri. Descoperă câteva idei în acest sens în paginile de "Cumpărături"!

Doar atât vă dezvăluim din cele ce aveţi de descoperit singuri în paginile noastre! Şi, pentru că nu vom avea ocazia să o facem la momentul respectiv, vă urăm de acum Paşte fericit! Pentru credincioşii catolici este oportună urarea, după cum în această noapte sufletul lor primeşte Sfânta Înviere!

×
Subiecte în articol: editorial