x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Instant electric sau miniboiler

Instant electric sau miniboiler

de Catiusa Ivanov    |    12 Ian 2006   •   00:00
Instant electric sau miniboiler
INVESTESTE INTELIGENT
Un aparat rezonabil ca pret, ce poate furniza apa calda dupa necesitati

Apa calda nu mai este de mult un lux. Este o necesitate. Orice locuinta normala ar trebui sa fie racordata la reteaua de apa calda. Ce se intampla insa cu casele de vacanta, cu locuintele de la sate sau cu blocurile care nu beneficiaza de acest serviciu din cauza restantelor foarte mari la intretinere sau din cauza reviziei la sistemul de apa calda din perioada verii.

O SINGURA SURSA

Avem nevoie de o solutie simpla, eficienta si in acelasi timp rezonabila ca si costuri.

Instantul sau boilerul electric instant este un aparat care se foloseste pentru incalzirea rapida a apei menajere pentru un singur punct de utilizare. Este racordabil la reteaua de curent electric de 220-240V/50Hz si la reteaua de apa rece. Aparatele au, in functie de model, diverse accesorii incluse (baterie pentru chiuveta, furtun si para pentru dus, bara cu suport culisant pentru dus). Toate modelele au un selector pentru alegerea treptei de putere (oprit, 2KW, 3KW,5KW).

Datorita puterii mare instalate, conectarea la reteaua electrica trebuie facuta prin intermediul unui cablu electric corespunzator, racordat direct la tabloul electric al locuintei. Se vor prevedea sigurante electrice separate pentru aceste consumatoare. Conectarea apratelor la reteaua electrica printr-un cablu necorespunzator puterii instalate sau direct la o priza de perete standard poate conduce la accidente grave. Cablul electric si siguranta electrica se achizitioneaza separat.

AVANTAJE

Instantul este economic din mai multe puncte de vedere. Ocupa spatiu mic, putand fi montat oriunde fara a strica estetica incaperii. Se realizeaza economie de apa, deoarece paltim cat consumam.

Consumul de energie este cu pana la 80% mai mic decat la boilerele clasice, conform specificatiilor tehnice de pe ambalajele acestor produse, la care exista pierderi de energie datorita racirii naturale a apei. De asemenea, foarte important, economisim timp. Avem apa calda in 10-15 secunde de la punerea in functiune cu un debit continuu si constant fata, de boilerele clasice, care necesita timp de incalzire.

PRETURI
Aceste aparate se pot achizitiona din magazine specializate in instalatii sanitare sau de la marile centre de electrocasnice. Pretul este in functie de model si de magazinul in care se comercializeaza. La Romstal pretul unui instant Atmor Platinium pentru dus si chiuveta este de 2.676.000 de lei, iar pretul unui instant, aceiasi marca numai pentru dus este de 2.733.085 de lei. La Domo pretul unui instant marca Geyser pentru dus, chiuveta sau dus si chiuveta este cuprins intre 2.000.000 si 2.500.000 de lei.

Foto: CLAGE
×
Subiecte în articol: electric