x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Leacuri și credințe: MĂTRĂGUNA. Cum o folosești ca LEAC DE DRAGOSTE

Leacuri și credințe: MĂTRĂGUNA. Cum o folosești ca LEAC DE DRAGOSTE

17 Aug 2016   •   10:54
Leacuri și credințe: MĂTRĂGUNA. Cum o folosești ca LEAC DE DRAGOSTE

Marea Stăpână, cum este numită Mătrăguna, este planta erotică menită să atragă sau să înlăture dragostea. Este considerată împărăteasa ierburilor, iar culegerea ei reprezintă un act ritual respectat cu stricteţe pentru a păstra puterea plantei.

Fetele, mai ales, o doresc pentru a atrage dragostea băieţilor, pentru a le face de dragoste. Bătrânele ştiu că Mătrăguna se culege în perioadă fastă, între Înviere şi Înălţarea Domnului. Locul de unde se culege trebuie să fie ferit de zgomot (nici lătratul câinilor să nu se audă).

Dacă planta se culege pentru a face de bine, atunci femeile-descântătoare trebuie să fie curate, vorbele spuse trebuie să fie cuviincioase şi nici un gest făcut de ele nu trebuie şi se abată de la normele bunei-cuviinţe.

Planta se „gineşte” cu o săptămână înainte de a fi culeasă, i se pune semn roşu (semn - pentru a fi ușor de recunoscut şi roşu - pentru a alunga forţele răului).

Peste o săptămână femeile (şi, de regulă, numai ele) merg în pădure la locul cu mătrăgună, în crăpătul zilei, nevăzute de cineva şi neapărat vesele pentru a fi planta cu leac.

Pentru ca dragostea să fie din belşug,..............

Citește mai mult despre MATRAGUNA și LEACURILE DE DRAGOSTE

×