x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Locuinţă unifamilială inspirată din arhitectura nordică

Locuinţă unifamilială inspirată din arhitectura nordică

24 Noi 2007   •   00:00

Destinaţia construcţiei prezentate astăzi este aceea de locuinţă individuală, organizată pe două niveluri (parter şi mansardă) şi amplasată pe un teren cu suprafaţă de 800 mp.

Destinaţia construcţiei prezentate astăzi este aceea de locuinţă individuală, organizată pe două niveluri (parter şi mansardă) şi amplasată pe un teren cu suprafaţă de 800 mp. Imobilul este format din două corpuri (locuinţă - garaj). Partiul (dimensiuni, dispoziţia incăperilor, circulaţii), funcţionalitatea, plastica faţadelor au fost concepute după dorinţa expresă a beneficiarului.

Detalii de arhitectură

Parterul, cu o suprafaţă utilă de 109,15 mp, va cuprinde următoarele funcţiuni: hol, degajament, vestibul, living, bucătărie, grup sanitar, garaj, terasă. Mansarda, cu o suprafaţă utilă de 64 mp, va găzdui zona de noapte, cu trei dormitoare, o baie, un dressing şi o terasă. Suprafaţa construită a casei va fi de 108,00 mp, iar cea desfăşurată - de 194,00 mp.

Locuinţa s-a vrut a fi o construcţie romantică şi care să se integreze perfect in mediul inconjurător. Astfel, materialele folosite, plastica şi cromatica acesteia au fost mănuite cu grijă, pentru a nu intra in conflict cu construcţiile alăturate. La pater, pereţii vor fi placaţi cu piatră naturală, iar la etaj, finisajul va fi din tencuială simplă drişcuită fin. Pentru a se păstra mai mult aerul rustic al casei, se propun ancadramente la toate ferestrele, dar cele de la parter sunt diferite ca textură de restul. Acoperişul este unul din tablă zincată tip "Lindab". Cel mai important rol, din punct de vedere estetic, il au bărnele din lemn de la terase, care au şi rol de susţinere a acoperişului, dar in acelaşi timp oferă un aspect nordic locuinţei. Structura de rezistenţă a clădirii este din zidărie portantă cu sămburi, centuri şi planşee din beton armat, cu inchideri din zidărie din cărămidă şi pereţi despărţitori din rigips.

15 euro/mp

preţ pentru proiectare completă (de arhitectură, instalaţii şi rezistenţă)

Proiect conceput de arhitect David Cristian

Către arhitecţi

Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine in sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", in care ii invităm să işi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea in acest format in paginile suplimentului.Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă