x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Mereu atrăgătoarele aranjamente de toamnă pentru terasă şi grădină

Mereu atrăgătoarele aranjamente de toamnă pentru terasă şi grădină

06 Oct 2007   •   00:00

Calendaristic e toamnă. Tot aşa ar zice şi cele 5-7 grade Celsius care se intălnesc dimineaţa prin multe zone ale ţării. Şi, totuşi, cele peste 20 de la prănz ne fac să ne găndim că poate mai avem parte de o vară tărzie.

Calendaristic e toamnă. Tot aşa ar zice şi cele 5-7 grade Celsius care se intălnesc dimineaţa prin multe zone ale ţării. Şi, totuşi, cele peste 20 de la prănz ne fac să ne găndim că poate mai avem parte de o vară tărzie. De-o fi una, de-o fi alta, vom incerca să luăm ce e mai bun de la acest anotimp confuz. Aşa că haideţi să vedem cum putem să ne decorăm terasele, balcoanele, zonele mai puţin interesante din grădină sau, dimpotrivă, zonele foarte vizibile din preajma casei.

Decor in ghivece mari

Cănd spunem toamnă, spunem crizanteme. Şi abia a inceput sezonul lor. Să ne bucurăm aşadar şi să le folosim in căt mai multe aranjamente şi decoraţiuni. Dacă aveţi la indemănă un ghiveci de mari dimensiuni din lemn (o buturugă scobită, finisată sau nu), procedaţi in felul următor: la baza suprafeţei scobite aşezaţi un strat de pietricele, după care acoperiţi cu pămănt bine drenat şi plantaţi crizantemele grupat. De preferat este să folosiţi soiuri pitice şi care să aibă deja format un colet de rădăcini. Le puteţi cumpăra din centrele de grădinărit la preţuri modice. Ghivecele din lemn se pot deteriora destul de repede - rezistenţa lor depinde de rezistenţa materialului. Dar evitaţi să udaţi abundent plantele sau să lăsaţi aranjamentul in ploaie, pentru că poate putrezi la bază. O altă variantă ar fi să grupaţi intr-un ghiveci de piatră (sau imitaţie) mai multe plante. Vă sfătuiesc să realizaţi acest aranjament cu plante pe care să le lăsaţi in ghivece individuale.

Ce plante puteţi să folosiţi?

In afară de crizanteme, prima alegere este Hosta (crinul de toamnă), solanumul, iedera. Desigur şi altele. Puteţi să faceţi aranjamente cu plante suculente, cu legume şi fructe, cu frunze ruginii, cu crenguţe de pyracantha, ştiuleţi de porumb. Dacă aţi cules peste vară şi aţi pus la uscat acum este momentul să utilizaţi spice, imortele şi altele asemenea.

×
Subiecte în articol: mereu verde