x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Mix inedit de imprimeuri, culori şi texturi

Mix inedit de imprimeuri, culori şi texturi

de Georgiana Teodorescu    |    08 Ian 2009   •   00:00

Suprapuneri, alăturări şi coordonări neaşteptate de textile cu printuri şi nuanţe dintre cele mai diferite



Există firme din domeniul designului interior care prin ceea ce realizează creează stiluri, lansează trenduri, consacră modele de amenajare uşor recognoscibil. Dar ca să ai puterea de a te evidenţia astfel, abordarea sau elementele folosite trebuie să surprindă într-un fel sau altul. Prin compoziţie, prin cromatică sau print-un limbaj stilistic inedit, aceste firme rămân în istoria designului.

EXEMPLU RELEVANT
În 1970, la Londra, se stabileşte sediul central Designers Guild, în timp deschizându-se birouri de creaţie şi în Paris şi München. Astăzi, produsele lor sunt distribuite în mai bine de 60 de ţări de pe glob, cu aproape 150 de showroom-uri de prezentare.

Compania este deţinută de Tricia Guild, fondator şi director de creaţie, filozofia acesteia fiind să combine creativitatea şi inovaţia cu cea mai înaltă cotă a calităţii, cea a designului, a produsului finit, a serviciilor şi, nu în ultimul rând, a oamenilor. Designers Guild oferă o varietate de ţesături şi tapete de lux, atât pentru locuinţe, cât şi pentru firme, hoteluri, restaurante, incluzând mobilier, accesorii pentru locuinţă, mobilier de copii.

Pe lângă colecţiile proprii Designers Guild, aceştia desenează şi manufacturează tapet şi ţesături sub licenţa William Yeoward şi Jasper Conran (designer şi pentru Debenhams), fiind şi distribuitori exclusivi Ralph Lauren Home. Pentru a înţelege în mare capitalul şi factorul de producţie al firmei, pe zi se onorează 600 de comenzi, anual sunt produse 6 milioane de metri de ţesături şi tapet, 65% din vânzări fiind realizate peste Ocean.

 Ceea ce îi diferenţiază din punct de vedere estetic este imaginea interioarelor proaspătă, spontană şi neobişnuit obţinută prin alăturări şi suprapuneri la care cei mai mulţi dintre noi nici nu îndrăznim să ne gândim.

PĂSTRĂND TRADIŢIA

În traducere din engleză "guild" înseamnă breaslă de meşteşugari, în Marea Britanie fiind cunoscute atelierele de obiecte şi produse realizate manual, tradiţie care s-a păstrat până în ziua de astăzi. Designers guild readuce acest concept într-un mod cât se poate de contemporan, în atenţia consumatorilor de artă şi iubitorilor de mobilier de lux, fiind unul dintre cele mai cunoscute branduri englezeşti în domeniu la momentul actual. Elemente florale, elegante, imprimeuri în stilul Damasc, imagini grafice cu direcţii futuriste, dispoziţii simetrice şi organice, colecţii mixte ce împletesc diferite culturi, stiluri şi tradiţii se regăsesc în cataloagele Designers Guild.

Sunt sărbătorite bogăţia, frumuseţea, infinita creativitate a naturii şi a imaginaţiei omului, fiecare colecţie bazându-se pe un studiu atent de creaţie şi pe sensibilitatea faţă de artă şi valoare. Sunt scoase anual prototipuri de ţesături şi tapet prezentate la târguri de mobilier şi design, acestea fiind lăudate pentru obiectivitatea, forţa şi emoţiile pe care le transmit către consumatori.

PRODUCŢIA
Colecţia lor cuprinde peste 1.000 de texturi şi desene, de la cele mai schematice până la cele mai complexe, fiind valabile eşantioane de culori simple, calme, neutre, până la combinaţii de culori principale, culori de maximă luminozitate şi intensitate. Armonia liniilor, mişcărilor şi texturilor este expusă în colecţii de mare anvergură, unele fiind închinate dinastiilor apuse din istoria lumii, altele fiind realizate pentru case regale actuale (Palatul Buckingham şi Castelul Windsor), conţinând brocarturi rafinate, printuri de jaguar, mătase de Damasc, broderii splendide.

Valoarea estetică este dusă la cote maxime prin materiale scumpe, durabile, dar în acelaşi timp spirituale, prin texturi rafinate, complexe, pe mătase fiind aplicată în relief catifea, prin întrepătrunderi neaşteptate de desene şi culori (frumuseţea unor flori rare fiind atent detaliată, cu umbre şi lumini, ca într-un tablou clasic). Materiale precum bumbac, pânză, in, mătase, tafta sunt utilizate atât pentru draperii, cât şi pentru tapiserii, fiind corelate între ele, în colecţiile mari şi cu corespondent între modelele de tapet.

Pentru că relaţia cu clienţii este una personală, Designers Guild oferă posibilitatea optării pentru un sistem personalizat de amenajare, pentru un model flexibil şi o tapiserie preferată, pentru un look inedit al canapelei sau scaunelor, comanda fiind pusă în operă de un expert artizan, produsul final fiind în totalitate o piesă unicat, care se va integra perfect în stilul locuinţei pentru care a fost comandat.

Colecţia pentru dormitoare şi băi include lenjerii de pat din bumbac moale, cu detalii atent realizate, pentru o atmosferă relaxantă în incinta intimă a dormitorului, colecţia de baie incluzând geluri, spume şi esenţe florale, precum şi prosoape şi halate de baie, realizate sub marca Tricia Guild. Pentru un tablou complet, cei de la Designers Guild au fabricat şi covoare realizate manual, la război de dimensiuni mari, din materiale naturale, cu design şi texturi dintre cele mai originale.

TREND ACTUAL
Colecţia lor de toamnă-iarnă 2008 s-a bazat pe modelele şi desenele reprezentative stilurilor baroc şi rococo, sofisticate, fresh, grandioase, cu printuri florale, preluate din decoraţia caselor bogate din acele vremuri.

Culorile sezonului amintesc de o paletă eclectică, imprevizibilă şi totuşi echilibrată, incluzând tente de vişiniu, verde lămâie, cafea, muşchi de pământ, magenta, turquoise, toate combinate cu auriu şi argintiu metalic.


Imaginile prezentate au fost realizate în standul Designers Guild din Târgul Maison et Objet – Paris, 2008.

Pentru mai multe detalii despre produsele Designers Guild accesaţi site-ul www.designersguild.com

×