x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Mozaic de piatră, flori şi simboluri Feng Shui

Mozaic de piatră, flori şi simboluri Feng Shui

20 Oct 2007   •   00:00

Aşa cum vă spuneam şi in numerele trecute, americanii imprumută tot felul de idei pentru a-şi amenaja grădinile, fie ele personale, publice sau de firmă.

Aşa cum vă spuneam şi in numerele trecute, americanii imprumută tot felul de idei pentru a-şi amenaja grădinile, fie ele personale, publice sau de firmă. Unele amenajări sunt pline de simboluri Feng Shui, altele arată ca nişte mozaicuri atractive.

Simboluri Feng Shui

Pline de flori colorate, de bambuşi şi palmieri dispuşi intr-un aranjament geometric, grădina denumită "Feng Shui" a fost concepută de Amy Kee Floral Design din San Francisco pentru American Institute of Floral Design şi a căştigat medalia de bronz la un concurs specializat in 2006. Fiecare sector al grădinii se bazează pe unul dintre cele cinci principii Feng Shui: apă, lemn, foc, pămănt şi metal. In centrul grădinii se află simbolul Yin Yang ce a fost creat din piatră albă şi neagră.

Puzzle

Deosebit de interesant mi s-a părut proiectul de grădină sub formă de puzzle propus de Organic Mechanics din San Francisco, care a şi căştigat medalia de aur la concursul de design de exterior. Asamblată piesă cu piesă, grădina-puzzle are la bază o tehnică inovativă de prelucrare a pietrei şi faptul că plantele au fost alese cu deosebită atenţie.

Este un proiect ce se poate aplica nu numai pe un spaţiu deschis, ci şi in cazul unei grădini interioare (patio). Totul a fost proiectat computerizat de Current Cutting Technology din San Carlos şi achiziţionat de o persoană particulară.

Dacă grădini presărate cu simboluri Feng Shui am mai văzut, mozaicuri de piatră atăt de originale şi de efect decorativ mărturisesc că nu. E drept că ideea de mozaic nu e nouă, dar contează modul in care este realizată grădina, pentru că, pornind de la o idee care apare frecvent in istoria amenajărilor, americanii de la Organic Mechanics au scos la rampă ceva uimitor - simplu şi decorativ. Or, nu sunt chiar acestea principiile de amenajare a unei grădini moderne?

Atunci cănd vă găndiţi la materiale pentru amenajarea grădinii dumneavoastră, nu neglijaţi piatra. Ea poate să fie in formă brută - piatră de rău, nisip cu granulaţie mai mare - sau prelucrată in diverse forme

×
Subiecte în articol: feng shui feng shui mereu verde