x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Ne-am interesat pentru tine

Ne-am interesat pentru tine

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    Catiusa Ivanov    |    17 Noi 2005   •   00:00
Ne-am interesat pentru tine

CAMEX TIMISOARA

Gazduita de Sala Olimpia, Centrul Regional de Afaceri si doua pavilioane expozitionale, ajunsa la cea de-a V-a editie, Expozitia Nationala de Constructii si Instalatii CAMEX Timisoara din acest an este organizata in perioada 17 - 20 noiembrie. Timp de patru zile, expozitia reuneste 337 de companii internationale, nationale si locale de constructii care-si vor prezenta produsele si solutiile si vor dezvolta noi parteneriate de afaceri.

Intr-un singur loc veti gasi diversitatea cea mai mare de produse: de la centrale termice, sisteme de aer conditionat, materiale pentru instalatii sanitare, echipamente igienico-sanitare, materiale pentru decoratiuni interioare, amenajari exterioare, sisteme gips-carton, tamplarie de aluminiu si PVC, robinete termostatice pentru radiatoare, sisteme electronice de reglare pentru incalzire, cazane de abur, usi si porti industriale, cimenturi si mortare hidroizolante etc. Expozitia este deschisa joi, vineri si sambata, intre orele 10 si 18, si duminica, intre orele 10 si 14, iar intrarea este libera

CENTRALE TERMICE CU BANI DE LA GUVERN

"Aproape 200.000 de romani vor beneficia in curand de sprijinul guvernamental pentru a-si monta arzatoare automate sau a-si inlocui sobele ineficiente cu centrale termice", anunta Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Centrale Termice (APICT). Ajutorul guvernamental este de 1.000 lei noi pentru achizitionarea unei centrale termice sau de 200 lei pentru un arzator automatizat, numarul maxim de arzatoare care pot fi achizitionate fiind de trei. Beneficiarii programului guvernamental sunt persoanele singure si familiile care au un venit pe membru de familie cel mult echivalent salariului mediu pe economie (310 lei), au contract individual de furnizare a gazelor naturale si se incalzesc in continuare cu ajutorul sobelor pe baza de gaze. Proiectul urmeaza a fi aplicat in curand, publicarea normelor metodologice si tiparirea bonurilor valorice prin care se acorda ajutorul fiind foarte recent incheiate.

NATURA TE CHEAMA LA… TOALETA?

Pisoare avand forma unor flori. Ce idei le mai vin unora! Clark Sorensen se numeste artistul american care a gasit acest mod neasteptat de exprimare pentru niste obiecte cu o destinatie care nu are nimic comun cu ideea de frumos exprimata de flori. Ba dimpotriva, am zice! Forma de floare a fost gasita in urma unor momente de inspiratie avute, unde altundeva, decat in baie! A "vazut" initial mai multe siluete: un pantof, o gura, o ceasca, chiar si o lopata, insa s-a oprit la aceasta din doua motive: in primul rand pentru ca ii plac florile.

Si pentru ca a vazut contradictia perfecta in ideea de a lua un obiect utilizat pentru necesitatile firesti si de a-i da infatisarea placuta a unei flori, a trecut la aplicarea ei in practica. In imagini sunt cateva modele din colectia de pisoare cu forme florale si de sculpturi inspirate din natura, intitulata sugestiv "Chemarea naturii". Artistul insusi are un asemenea pisoar, modelul Calla Lily, la studioul sau din San Francisco.

×