x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa (P) Lustre LED moderne: Când și de ce să alegi corpuri de iluminat LED?

(P) Lustre LED moderne: Când și de ce să alegi corpuri de iluminat LED?

18 Mar 2022   •   13:02
(P) Lustre LED moderne: Când și de ce să alegi corpuri de iluminat LED?

A venit momentul să îți echipezi locuința din punct de vedere electric? Lustrele și niște corpuri de iluminat de tip pendule LED pot reprezenta soluția ideală ca produse electrice economice pentru iluminarea locuinței.

Pe piață există atât de multe opțiuni de lustre LED din care poți alege stilul și design-ul pe care îl preferi: de la lustre LED moderne, la unele vintage sau din metal în stil industrial. Cu toate acestea, important este ca sursa de lumina să fie una cu LED, fiindcă aceste corpuri de iluminat sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic și economic.

În gama de produse electrice de iluminat de la Electric14.ro vei găsi o mulțime de variante de lustre LED moderne, tradiționale, vintage în diferite culori și modele din care să le alegi pe acelea care se potrivesc stilului tău personal și al arhitecturii gândite în locuința ta. Iar, dacă ești în căutarea unor produse economice, selecția de corpuri LED ar trebui să fie prima opțiune pentru tine.

Ne-am propus să discutăm astăzi despre corpurile LED de tip lustre LED moderne, cu telecomandă sau acționate din întrerupător și să acoperim împreună beneficiile oferite de LED în detrimentul altor surse de iluminat. Dincolo de design, un corp de iluminat trebuie să fie mai întâi de toate eficient din punct de vedere energetic.

De ce sunt sistemele de iluminat pe bază de LED atât de căutate?

Când alegi corpuri de iluminat pentru noua ta locuință trebuie să te gândești în primul rând la costuri și câți lei vei fi nevoit să investești în echiparea electrică pentru toate încăperile casei. Este adevărat că vei plăti în primă fază un pret mai mare pentru produsele LED, însă raportat la eficiența lor energetică, acele costuri inițiale nu ți se vor mai părea atât de mari.

O greșeală comună pe noii proprietari de apartament sau casă o pot face atunci când își aleg echipamentele electrice este să gândească că un produs ieftin le va face un serviciu tradus printr-o economie de bani. Cu toate acestea, dincolo de costul initial pentru niște becuri sau lustre LED moderne, trebuie să ai în vedere și costul de întreținere. Unele becuri pot fi, într-adevăr, mai ieftine, însă și consumul energetic va fi pe măsura costului inițial. Gândește-te că un bec incandescent consumă dublul unuia LED, iar intensitatea luminii este chiar mai mare în cazul LED-urilor.

Lustrele LED cu diferite tipuri de intensitate a luminii

Culoarea și intensitatea luminii joacă un rol crucial în determinarea echipamentelor LED pentru o locuința. Poți să creezi un ambient plăcut și minunat cu un LED într-o culoare alb-gălbuie și, în același timp, să creezi un ambient sobru și potrivit pentru sarcini de lucru un LED-uri cu lumina rece, într-o nuanță de alb-albastru.

Lustrele LED, precum orice alte tip de corp LED, vin într-o mulțime de stiluri, modele și intensități de lumina, în funcție de preferințele fiecărui proprietar în parte. Important este să faci diferența între toate aceste intensități și să le alegi pe cele potrivite în funcție de încăpere. 

De exemplu, vei selecta o intensitate caldă a luminii pentru încăperile de locuit, așa cum sunt camera de zi, dormitorul sau o bucatarie. Alternativ, pentru birouri, băi sau sălile de conferințe (pentru aceia dintre proprietari care dispun de o astfel de încăpere în locuință), este de preferat o lumina rece, de sarcină.

Cum alegi stilul potrivit de lustra LED pentru încăperile casei tale?

Trebuie să fim de acord că fiecare încăpere a casei tale emană un anumit aer. În camera de zi îți dorești un stil de amenajare primitor și cald, în timp ce pentru baie vrei o abordare care să te îndemne pentru un început încrezător al zilei. Dormitorul, în bună măsură, trebuie și el amenajat în așa manieră încât să fie cald și primitor, iar produsele LED și o intensitate potrivită a luminii te pot ajuta să realizezi acest artificiu de decor pentru fiecare încăpere a casei în parte. Te invităm să descoperi câteva propuneri de lustre LED moderne pentru fiecare tip de încăpere în parte.

Lustre LED moderne pentru bucatarie

Când încerci să te decizi între un corp de iluminat de bucătărie mai ornamental sau să păstrezi totul simplu, poate că ar fi bine să alegi o lustra LED bucătărie în nuanțe elegante de negru și auriu pentru un „compromis” excelent. Auriul oferă o caracteristică unică de design, fără a incomoda percepția vizuală a întregii încăperi. În combinație cu o lumină caldă, lustra LED poate funcționa spectaculos într-o bucătărie modernă, cu culori deschise sau închise, deasupra unei insule de bucătărie, a unei mese sau chiar a chiuvetei!

Lustre LED moderne pentru dormitor

Iluminatul LED este reglabil datorită unui dispozitiv special, denumit dimmer cu care poți crea ambientul relaxant si confortabil pe care ți-l dorești. Lustrele LED moderne din gama Electric14.ro se caracterizează prin varietatea de proiectare a luminii pe peretele tavanului care oferă un efect de iluminare foarte sugestiv.

Optează pentru lustre moderne pentru dormitoare cu finisaje elegante și delicate, pentru a crea senzația de lumină delicată care plutește și năpădește întreaga încăpere. Stilul ultramodern este extrem de apreciat în rândul clienților care optează pentru lustre LED moderne, întrucât LED-ul difuzează o lumina caldă nuanțată de alb, potrivită pentru iluminarea dormitoarelor modern mobilate.

Lustre LED moderne pentru camera de zi

Amplasarea luminii potrivite este crucială pentru crearea unui cadru ambiental perfect în camera de zi. Optează pentru o lustra LED cu o intensitate a luminii moale și caldă pentru a contura inedit elementele care alcătuiesc ansamblul încăperii. Poți lua în considerare inclusiv integrarea unui întrerupător de intensitate, astfel încât să poți regla iluminarea după bunul plac. În acest sens, o lustra LED cu telecomanda poate fi alegerea ideală.

Alege o lustra LED cu telecomanda din gama de corpuri LED Electric14.ro! 

Lustrele LED sunt cel mai funcțional tip de iluminat modern, deoarece au o durată de viață mai lungă, folosesc mai puțină energie și dispersează o lumină mai puternică. Oferta de produse LED de pe Electric14.ro îți facilitează alegerea cu atât de multe stiluri și modele diferite din care poți selecta lustra LED potrivită pentru oricare încăpere a casei tale! Descoperă chiar acum selecția de lustre LED moderne cu sau fără telecomanda pe Electric14.ro!

×