x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Planta care alungă umiditatea din locuința ta

Planta care alungă umiditatea din locuința ta

de Redacția Jurnalul    |    13 Mar 2024   •   18:30
Planta care alungă umiditatea din locuința ta
Sursa foto: Hepta

Umiditatea din casă poate provoca probleme grave de sănătate. Există însă o soluție naturală pentru a reduce umezeala din locuință.

Chamaedorea elegans, pacaya sau palmierul de salon, este o plantă ornamentală care poate elimina umiditatea prin absorbție.

Această plantă nu doar că este extrem de frumoasă, ci are și proprietăți benefice pentru organismul uman prin intermediul rădăcinilor sale care au capacitatea de a absorbi apa din aer.

Frunzele palmierului de salon, așa cum mai este cunoscut, sunt mari și pot ajunge până la 20 de centrimetri în lungime. Deși tulpinile sunt subțiri, acestea au rolul de a conduce apa de la rădăcină către frunze care la rândul lor au și ele un rol important, și anume de a distribui și a elibera în mod corect vaporii de apă. Acest aspect este esențial pentru menținerea unui nivel optim de umiditate în încăpere, potrivit a1.ro.

Mod de îngrijire

Palmierul de Salon, așa cum mai este cunoscută această plantă, nu necesită o îngrijire deosebită pentru că ea crește foarte lent. Aceasta trebuie udată cu moderație pe timp de iarnă și puțin mai des vara.

Pentru ca planta să reziste bine în timp, trebuie să ți cont de următoriii factori:

  • Această plantă preferă lumina indirectă. Este bine ca floarea să fie așezată într-un loc luminos, dar ferit de razele directe ale soarelui.
  • Chamaedorea elegans iubește umiditatea ridicată. În cazul în care te confrunți cu o umiditate mult prea scăzută în locuința ta, poți pulveriza apa pe frunze sau poți plasa planta pe o farfurie cu pietricele umede pentru a menține nivelul de umiditate.
  • Pământul trebuie să fie udat în mod regulat, dar să nu stagneze apa. Este bine să verifici nivelul de umiditate al solului înainte de a uda din nou floarea.
  • Alege un îngrășământ echilibrat pentru plante verzi, în perioada de creștere, și anume: primăvară-vară.
  • Chamaedorea elegans preferă temperaturile constante, între 18-24°C. Păstrează planta în condiții optime
  • Dacă apar frunze uscate sau deteriorate, acestea se pot tăia pentru a menține aspectul estetic și sănătatea plantei.
×
Subiecte în articol: planta umiditate palmier salon