x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Planta de interior care produce oxigen și reduce poluarea

Planta de interior care produce oxigen și reduce poluarea

de Redacția Jurnalul    |    11 Feb 2024   •   14:00
Planta de interior care produce oxigen și reduce poluarea
Sursa foto: Antena1

Unele plante de interior, pe lângă frumusețea pe care o aduc în casa ta, sunt și benefice pentru sănătate.

O asociație din SUA a realizat un studiu privind calitate unor plante de a diminua efectul toxic al unor substanţe întâlnite frecvent în interiorul locuinţelor şi in mediile industriale.

Una dintre aceste plante este Dracaena fragrans sau Marginata, cunoscută și sub denumirea de "Trunchiul fericirii".

Dracaena fragrans produce o cantitate mare de oxigen. Astfel, nu doar că oferă un somn liniştit, ci are şi capacitatea de a micşora concentraţia a diferiți poluanți, precum xelenul sau tricloretilena, potrivit adevarul.ro.

Pe lângă proprietăţile sale purificatoare, "Trunchiul fericirii" contribuie şi la îmbunătăţirea umidităţii, astfel că nu vei mai avea probleme cu uscarea gâtului sau a pielii.

Îngrijire

Originară din Africa, Dracaena fragrans este o plantă perenă, cu frunze lungi, poziţionate în partea superioară a unei tulpi groase.

Cultivată ca plantă de apartament, ea poate ajunge până la 1,8 -2 metri înălţime, dar creşterea este destul de lentă. Înflorirea se produce foarte târziu, chiar şi după 20 de ani, iar florile au un miros puternic și foarte plăcut.

"Trunchiul fericirii", nu este o plantă pretenţioasă şi nu necesită multă atenţie, ceea ce o recomandă ca ideală pentru oricare spaţiu din casă, fie cameră de zi, dormitor sau balcon, şi este potrivită chiar pentru birouri. 

Planta are nevoie de apă o dată pe săptămână,  în timpul verii, atât cât stradul de pământ de deasupra să se menţină umed. În timpul iernii, se va folosi o cantitate mai mică de apă, iar stratul de pământ trebuie lăsat să se usuce, între două udări.

Temperatura optimă este 23-26 grade.

×