x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Responsabilitate faţă de mediul înconjurător

Responsabilitate faţă de mediul înconjurător

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    26 Sep 2009   •   00:00
Responsabilitate faţă de mediul înconjurător

Mărturisesc cinstit că ori de câte ori văd manifestări de ori ce fel ale curentului ecologist, simt în primul şi în primul rând milă, pentru bietul nostru Pământ care ne suportă încă, traumatizat fiind de încercările industriilor şi tehnologiilor moderne, de nesimţirea şi nepăsarea multora dintre semenii noştri şi nu în ultimul rând de nevoia acută de îmbogăţire. Şi aceasta din urmă poate să cauzeze, atâta vreme cât omului îi stă în fire să încerce practic orice pentru a-şi atinge scopul.



După cum orice acţiune are un efect, există şi un răspuns al mediului înconjurător la toate câte este supus. Un răspuns tragic, tradus prin catastrofe naturale care fură vieţile a mii şi mii de oameni. Un răspuns fără drept de apel, care acţionează fără să ia aminte la ce lasă în urmă.

Iată de ce, de data asta numai, pot să trec cu vederea formele de manifestare fără fond, referindu-mă aici la adepţii - doar de amorul artei de a fi cool - curentului eco. Ai acelora care devin susţinători şi militanţi înfocaţi, numai pentru că le stă mintea să fie în pas cu modele. Bine că moda asta este una, care o să dureze mult şi bine! Aşa că vreme lungă de acum încolo şi aceştia, evident, vor adopta un comportament eco. Ceea ce nu-i rău deloc până la urmă, fiindcă vorba aia... scopul scuză mijloacele!

Toţi ceilalţi care înţeleg cu adevărat implicaţiile la nivel global ale acţiunilor nesăbuite, nu au decât să adopte un comportament responsabil în viaţa de zi cu zi. Este minimum necesar pe care pot să-l facă!

Pentru că viaţa de zi cu zi, implică şi locuinţa, am atins în Jurnalul casei, câteva subiecte să le numim ecologiste. Subiecte precum: panourile solare, iluminatul ecologic, ce ar însemna un interior eco, sau câteva pagini cu exemple de obiecte confecţionate după principii eco (materiale naturale, prietenoase cu mediul, reciclabilitate).

×
Subiecte în articol: editorial