x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Şemineuri eco fără coş de fum potrivite la bloc

Şemineuri eco fără coş de fum potrivite la bloc

de Adela Parvu    |    12 Dec 2009   •   00:00
Şemineuri eco fără coş de fum potrivite la bloc
Sursa foto: Kaminwunder/Eurolux/

Produsele bune trebuie, mai ales în ziua de azi, să fie flexibile, adică să facă faţă mai multor situaţii sau să mulţumească categorii diferite de consumatori. Dar cum poate fi un şemineu un produs flexibil? Asta în condiţiile în care chiar şi şemineurile moderne cu focare din fontă au nevoie de o construcţie specială şi o atenţie sporită pentru întreaga instalaţie.



Specialiştii germani au găsit nu numai răspunsul, ci şi rezolvarea cu un echipament inovator: Kaminwunder. Este într-adevăr un şemineu-minune, având în vedere că nu are nevoie de coş de fum.

COMBUSTIBIL ECOLOGIC
Cum este posibil aşa ceva? Secretul constă în combustibilul ales pentru funcţionarea optimă. Este un combustibil ecologic, respectiv bioetanol, care prin ardere nu degajă fum, dar nici miros, fiind indoor. Acest produs face ca şemineurile Kaminwunder să poată fi folosite şi în spaţii mici, precum camerele de bloc. Mai mult, locul şemineului se poate schimba în funcţie de preferinţe, nefiind fixat prin nici un fel de instalaţie. Bioetanolul se pune pur şi simplu în recipientele din metal înglobate în ceea ce formează focarul şemineului.

CĂLDURĂ PLĂCUTĂ
Deşi pare a fi o soluţie exclusiv decorativă, producătorii susţin că şemineurile Kaminwunder oferă în situaţii precis conturate şi o căldură confortabilă, şi asta la doar câteva minute de la aprinderea focului. Cu ajutorul acestor şemineuri se obţine clar o atmosferă plăcută primăvara şi toamna, iar pe timp de iarnă se poate asigura o căldură imediată acolo unde este nevoie de ea, cum ar fi într-o seră, pe balcon sau într-o cameră mică.

Ceea ce este deosebit este şi faptul că focarul şemineurilor este deschis, lăsând flăcările la vedere, neîngrădite de geam sau alte paravane transparente, ceea ce şi permite răspândirea rapidă a căldurii.

FĂRĂ SUBSTANŢE TOXICE
Fiind un alcool, bioetanolul, folosit ca şi combustibil pentru şemineurile Kaminwunder, arde complet şi fără reziduuri, cum ar fi cenuşa, prezentă în cazul şemineurilor pe lemne, sau degajare de fum ori alte substanţe dăunătoare. Este însă clar că astfel de şemineuri nu pot înlocui un echipament de încălzire, cu atât mai mult cu cât bioetanolul este un combustibil scump. Modele şi preţuri pe www.kaminwunder.de.

×
Subiecte în articol: dialog constructiv