x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Sfatul designerului:Amenajări de spaţii în natură

Sfatul designerului:Amenajări de spaţii în natură

de Georgiana Teodorescu    |    28 Aug 2008   •   00:00

Elemente de ambientare exterioară şi decor estival cu un design spectaculos prin simplitate şi acurateţe a liniilor şi a materialelor folosite

Pentru că sîntem în luna concediilor, iar dorinţa de relaxare se manifestă unanim, detaliem amănuntele care ne fac aceste zile mai frumoase şi mai confortabile, fie în propria grădină, fie pe plajă sau la un lac între munţi.

Se spune că cele mai bune lucruri în viaţă sînt gratis. Natura, ca mijloc principal de relaxare şi reconfortare, este şi ea la dispoziţia tuturor, indiferent de condiţie socială. Dar anumite detalii pot fi studiate pentru a facilita beneficiile pe care natura le oferă. În această filozofie se încadrează şi produsele realizate de către Gandia Blasco Office. Aceştia au conceput o linie de accesorii şi obiecte de mobilier destinate relaxării totale în spaţiul exterior. Ei au gîndit vara ca  pe o escapadă totală în afara pereţilor, în afara grijilor şi a cotidianului.

 

Concept

Este foarte uşor să realizezi lucruri simple, cu o geometrie rudimentară, în culori neutre, însă este foarte greu să dai o notă personalizată, să atingi obiectele cu sentimentul interior, să îţi laşi amprenta creatoare asupra lor. Deşi nu sînt o marcă foarte cunoscută pe plan internaţional, biroul Gandia a cunoscut o înflorire simţitoare din 1941 (cînd a fost înfiinţat) şi pînă acum.

Între produsele realizate de designerii de la Gandia se numără pavilioane, rezerve pentru terasele restaurantelor, mobilier urban – bănci, şezlonguri, umbrele protectoare de soare, canapele confortabile, corturi pentru seri lungi pe plajă, baldachine.

Linia în care se înscriu aceste elemente este de o simplitate liniştitoare. Cînd priveşti aceste piese calmul şi relaxarea se instaurează instantaneu comoditatea pernelor şi saltelelor ergonomice, cît şi materialele fluide şi protectoare te fac să rămîi ore în şir contemplînd natura. Produsele lor sînt utilizate atît în spaţiul rezidenţial, cît şi în cel hotelier. Multe dintre terasele hotelurilor cunoscute ce dispun de spaţii verzi sînt decorate, amenajate cu produse Gandia. Linia lor de producţie nu se opreşte doar la mobilier, ci realizează în aceeaşi linie simplă şi corpuri de iluminat pentru exterior şi accesorii pentru grădinărit. Iluminatul nu este pretenţios, candele pentru lumînări, torţe cu flacără continuă, recipiente piramidale sau sferice sînt risipite în spaţiul exterior ca mici licurici în noapte. Fiecare element are o sursă de inspiraţie clară. Cel mai de senzaţie aranjament este fără îndoială New York Lights,  format din mai multe corpuri de iluminat de diferite înălţimi a căror siluetă aminteşte de zgîrie-norii faimoşi din metropola americană. În accesoriile de grădină găsim jardiniere din ceramică, umbrele din material textil, pereţi mobili pentru departajarea spaţiului şi cîştigarea intimităţii.

 

Outdoor

Aluminiul se îmbină corect cu lemnul natural, polietilena se mulează perfect pe structura de lemn, iar ţesătura din bumbac natural îmbracă husele chibzuit, pentru ca la contactul cu aceste materiale pielea să respire. Elementele acestei colecţii amintesc de răceala şi sobrietatea designului nordic, culoarea albă predominantă, lemnul nefinisat şi vopsit într-un singur strat. Dar fiecare element luat în parte are o stilizare îndulcită pentru a aminti totuşi de spiritul latin specific companiei spaniole. Plasarea şi transportarea uşoară a acestor obiecte este încă un atu pe care designerii au contat în prezentarea lor.

 

Totul pentru relaxare

Gandia are puncte de desfacere în marile oraşe ale lumii, showroom-urile lor cuprinzînd atît gama outdoor, cît şi corpurile de iluminat şi produsele de interior, cuverturi, covoare şi lenjerie de pat. Designul acestora este unul cît se poate de original, inspirat din lucrurile cotidiene care ne înconjoară şi ne plac. Pentru mai multe detalii accesaţi www.gandiablasco.com

 

Colaborări de prestigiu

Aşa cum ne-am obişnuit firmele de design de interior semnează contracte de colaborare cu nume mari din domeniul artei pentru colaborări şi linii exclusive de produse, realizate mai apoi sub sigla lor.În această categorie se înscrie şi Gandia sub al cărei nume au subscris designeri, precum Patricia Urquiola, Francesc Rife şi Jose Gandia.

 

Istoric

Firma a luat naştere ca afacere de familie în 1941, fiind producătoare exclusivă de pături, covoare şi lenjerie de pat.
Însă la mijlocul anilor ’80 se hotărăşte extinderea intereselor şi pe aria designului de interior, mobilier, accesorii, ţesături, covoarele cu feţe duble fiind produse exclusiv Gandia.
Însă şi aici spectrul de variante se epuizează destul de repede şi astfel se ajunge la realizarea obiectelor de exterior. Linia a rămas aceeaşi pentru toate produsele, fie de interior sau de exterior, curată, personală şi proaspătă.

×
Subiecte în articol: idei pentru casa ta gandia