x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Sfaturi pentru reorganizarea bucătăriei

Sfaturi pentru reorganizarea bucătăriei

23 Iun 2021   •   19:08
Sfaturi pentru reorganizarea bucătăriei

Dacă vrei să faci o schimbare în această perioadă și să sărbătorești începutul unui nou sezon, nu este nevoie să faci o renovare propriu-zisă. Micile detalii pe care le poți înlocui în cadrul bucătăriei te vor ajuta să-i oferi un aer nou și să te bucuri de elemente și accesorii pe gustul tău. De asemenea, reorganizarea bucătăriei te va ajuta să îți faci treaba mai ușoară în fiecare zi și să regândești spațiul pe care îl ai la dispoziție. Iată câteva sfaturi pentru inspirație:

Stabilește aspectele care te nemulțumesc

Cu toții avem în bucătărie anumite locuri sau obiecte care ne provoacă frustrare, fie din cauza spațiului limitat, a accesoriilor demodate sau pentru că acestea nu ne mai mulțumesc din punct de vedere estetic. Așadar, fă o listă cu acele detalii ale bucătăriei tale care merită îmbunătățite și calculează prețurile în funcție de bugetul tău. De exemplu, poți opta pentru înlocuirea bateriei și să alegi baterii pentru chiuveta de bucatarie la prețuri accesibile. Chiar dacă cea pe care o ai deja instalată nu este defectă, o astfel de schimbare te poate ajuta să oferi un aspect reîmprospătat bucătăriei tale. În special dacă îți doreai de mult timp o baterie cu aspect modern și dintr-un material de calitate superioară, o modificare de efect nu te va costa prea mult.

Analizează cum folosești spațiul

Felul în care folosești bucătăria și ce obiceiuri ai sunt elementele care definesc nevoile pe care le ai atunci când reorganizezi această încăpere a locuinței tale. Gândește-te la felul în care îți aranjezi vesela sau condimentele pe care le folosești în fiecare zi și optează pentru noi metode de a le aranja în sertare, dulapuri sau în cămară. Este important să renunți la lucrurile depozitate pe suprafața blatului de bucătărie, în special dacă observi că se creează dezordine. Aceasta nu va face decât să-ți ridice probleme atunci când vrei să gătești sau când vrei să redecorezi într-un stil de amenajare minimalist. Dacă ai și electrocasnice mici depozitate la vedere, așază-le în spațiile special dedicate din cadrul mobilierului. Este esențial să-ți pui la îndemână toate ustensilele preferate și pe cele pe care le folosești cel mai des. În acest fel vei reuși să-ți ușurezi munca prin procesul de reorganizare.

Modifică layout-ul

Felul în care îți organizezi lucrurile în bucătărie te va ajuta să fii mai eficient și să te bucuri de avantajele oferite de spațiul din aceasta. Iată ce trebuie să ai în vedere:

  • Așază ustensilele pe care le folosești în funcție de categorii – cănile de cafea în zona espressorului, tigăile și tăvile lângă cuptor și aragaz.
  • Depozitează ustensilele și accesoriile mai grele în partea de jos, iar pe cele ușoare în dulapurile de sus.
  • Optează pentru depozitarea verticală a veselei precum tăvile de copt pentru a câștiga spațiu.

 

Reorganizarea bucătăriei are ca scop facilitarea activităților pe care le întreprinzi în acest spațiu, dar și să oferi un aspect nou din punct de vedere estetic, încadrându-te într-un buget redus. Înainte de a începe o renovare serioasă a locuinței, micile modificări îți vor oferi posibilitatea să faci acest lucru treptat.

 

Sursă foto: pexels.com

 

 

×