x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Sobe elegante, dar şi ecologice

Sobe elegante, dar şi ecologice

de Adela Parvu    |    10 Oct 2009   •   00:00
Sobe elegante, dar şi ecologice
Sursa foto: /Haas Sohn, Leda, CTM

CU ELE AI CĂLDURĂ DIN PLIN CU COSTURI MICI După o zi grea la muncă, când ajungi acasă, vrei să te relaxezi puţin. Zilele friguroase şi ploioase sunt anunţate deja, dar nu şi data la care sistemele de încălzire centralizată vor fi puse în funcţiune. Ca atare, deseori în locuinţe e rece, iar la o temperatură mai mică de 20 de grade putem vorbi de atitudine crispată şi nu de una relaxată.



În plus, chiar dacă aveţi sistem de încălzire propriu, tot trece un timp până când aerul din casă este încălzit, iar asta presupune şi consum de energie. Pentru că au observat acest fenomen, unii producători de sobe s-au gândit să eficientizeze echipamentele de încălzire, astfel încât perioada de confort termic să fie scurtă, iar funcţionarea lor să aibă loc fără risipă de energie.

Sobe eficiente

Una dintre aceste companii este Haas + Sohn specializată în producţia de sobe şi şemineuri. Cea mai nouă gamă pare să fie soluţia pentru cei care doresc confort termic într-un timp scurt. Modelele noi (foto stânga) lansate pe piaţa europeană satisfac cerinţa instalării rapide în camere a unei călduri plăcute, dar cu garanţia unui consum redus de combustibil. Mai mult, sobele şi şemineele sunt adevărate piese de design, care ajung nu să incomodeze, ci să desăvârşească un ambient interior modern. "Eficienţă maximă şi parcimonie. Cel mai mic consum de combustibil posibil pentru căldură maximă. Astfel salvează clienţii noştri costurile valoroase de resurse şi au grijă şi de mediul înconjurător", spune Karl Pflaumbaum, managing director al Haas + Sohn. Materialele de calitate şi tehnologia de ultimă oră fac ca sobele din gama "i-seria" şi modele precum Kerpen, Moers, Molde, Husum Havsik să fie mai uşor de utilizat, confortabile şi atractive din punct de vedere economic. Multe sobe au pereţii parţial din piatră, care radiază plăcut căldura şi o menţin în încăpere.

Design la superlativ
Esenţe de putere şi energie, aşa ar putea fi descrise noile sobe-şemineuri de la Leda. Designul modern al acestui frumos şemineu Leda (foto sus) este conceput să facă faţă ca sursă unică de căldură într-o cameră de dimensiuni medii. Datorită geamului neobişnuit de mare şi curbat este oferită o vedere neîntreruptă asupra flăcărilor, care are un efect liniştitor. Partea din faţă şi uşa sobei pot fi recunoscute din prima, datorită producţiei speciale dată de procesul de turnare foarte calitativ specific firmei Leda. Materialul din care este realizată noua gamă de şemineuri are conductivitate termică ridicată şi este stabil dimensional (în procesul de încălzire şi răcire). La interior, capacitatea de depozitare este suficientă, iar în timpul funcţionării şi după zgomotul generat este de nivel mic. Această sobă-şemineu a fost gândită pentru apartamente şi case moderne.

Unul dintre cei mai importanţi producători de echipamente de încălzire, CTM Ltd a lansat modelele EcoPellet Blue ® (foto dreapta jos) care îndeplinesc toate cerinţele de eficienţă, dar şi aspectul şi confortul sunt luate în considerare. Cu un randament de 93 de procente, noile sobe prezintă cele mai bune performanţe ale generaţiei lor. În plus, lasă puţină cenuşă şi emisiile sunt puţine. Ele pot fi înglobate într-un sistem de încălzire cu peleţi pentru toată casa.

Noile tipuri de şeminee şi sobe sunt create a funcţiona cât mai ecologic cu putinţă. Nu numai că materialele folosite la fabricarea lor îndeplinesc standardele de calitate eco, ci mai ales modul de funcţionare este în detaliu gândit pentru a fi sănătos oamenilor şi prietenos mediului. Se încearcă eficientizarea lor prin înlocuirea materialului lemnos - uzitat ca şi combustibil - cu peleţii obţinuţi din deşeuri lemnoase şi folosirea cenuşei rezultate în urma arderii ca îngrăşământ natural pentru plante.

×
Subiecte în articol: dialog constructiv