x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Tuningul de case, soluţie de "criză"

Tuningul de case, soluţie de "criză"

de Georgiana Teodorescu    |    03 Oct 2009   •   00:00
Tuningul de case, soluţie de "criză"

Un concept nou care pare a fi varianta ideală pentru cei care nu îşi permit schimbarea locuinţei, dar vor totuşi să investească pentru a creşte calitatea vieţii prin îmbunătăţirea substanţială a mediului în care trăiesc.

Îţi doreşti mai mult de la locuinţa ta actuală: mai multă lumină, mai mult spaţiu, o compartimentare mai bună, zone de depozitare sau poate chiar o piscină, spa, o terasă verde sau ascensor? Toate acestea par aproape imposibil de implementat în spaţiul actual şi singura soluţie pare a fi schimbarea locuinţei?

Proiectul prezentat astăzi exemplifică conceptul inovator de "tuning de case", soluţie prin care se poate exploata la maximum potenţialul unei locuinţe vechi. În ansamblu, este un demers amplu care se poate realiza doar cu o echipă bine închegată de specialişti în mai multe domenii (arhitectură, design, inginerie, construcţii) care cu experienţă, imaginaţie şi curaj pot găsi rezolvări dincolo de linia la care cei mai mulţi se opresc.

Realizarea unui astfel de proiect este dificilă. Uneori este nevoie de intervenţii radicale şi complexe pentru a calibra spaţiul la nevoile şi dorinţele proprietarilor: demolări parţiale, consolidări, subzidiri, extensii la nivel subteran sau suprateran etc. De aceea, echipa de tuning trebuie să fie implicată în întreg procesul, de la creionarea primelor schiţe, până la implementarea celui mai mic detaliu al soluţiei. Indiferent dacă discutăm de case sau apartamente, rezultatele sunt întotdeauna surprinzătoare.

Subiectul transformării din acest proiect este o casă tip din Bucureşti. Construită în perioada interbelică, pe un teren de 140 mp, casa dispunea de pivniţă, parter (cameră, bucătărie, baie, magazie), etaj (2 camere, 1 baie) şi pod.

SOLUŢIA PROPUSĂ
Specialiştii sugerează remodelarea completă a spaţiului şi adăugarea de noi funcţiuni: piscină încălzită, saună, lounge, ascensor, terase verzi, trei dormitoare, patru băi, un living generos, încălzire în pardoseală, sistem de climatizare.

 

Către arhitecţi
Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", în care îi invităm să îşi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea în acest format în paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă