x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Unelte decorative de personalizare

Unelte decorative de personalizare

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    14 Noi 2009   •   00:00
Unelte decorative de personalizare
Sursa foto: /www.rice.dk

Acoperirea decorativă a pereţilor unei locuinţe este o chestiune extrem de importantă, de care depinde în mare parte aspectul final al unei casei.

Una dintre modele privitoare la ornamentarea peretelui, care prinde bine şi la noi, adoptată mai ales în cazul camerelor de copii, este pictura aplicată pe perete. O alternativă atractivă mai ales datorită gradului extrem de personalizare pe care îl conferă. Practic poţi să faci ce vrei pe peretele tău, care să nu semene cu nimic altceva, poţi să redai în imagini o idee personală care-ţi place şi care te reprezintă.

Din punct de vedere tehnic, procedeele sunt multiple. În toate cazurile însă (exceptând suporturile pentru frescă), faza premergătoare aplicării culorilor pe perete, respectiv faza de pregătire a peretelui este aceeaşi. Aflaţi despre cum se pregăteşte peretele pentru aplicarea culorilor, despre materiale şi procedeele de pictare a peretelui în paginile de "Idei pentru casa ta".

Atunci când ne-am oprit la acest subiect, gândul ne-a dus şi către ceasuri.
Ceasul de cameră nu are doar rolul de a-ţi indica ora, el este şi un accesoriu decorativ, creat într-un anumit stil şi supus regulilor de design interior.

La fel ca o oglindă, ca un covor sau ca un tablou, un ceas de perete înfrumuseţează încăperea, alegerea lui trebuind să fie corelată cu toate celelalte elemente dintr-o cameră. Sugestii de ceasuri care să se potrivească unor interioare ultramoderne minimaliste sau unora clasice descoperiţi în paginile noastre de "Cumpărături".

Un alt subiect care constituie preocuparea noastră de ceva vreme încoace este cel dedicat soluţiilor de încălzire ce folosesc ca resursă energiile alternative. De data asta, ne-am oprit asupra pompelor de caldură geotermale, cele care folosesc ca sursă de energie pământul.

×
Subiecte în articol: editorial