x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar 7 feluri de dovlecei. Preparate rapide și gustoase

7 feluri de dovlecei. Preparate rapide și gustoase

de Redacția Jurnalul    |    21 Iun 2024   •   17:30
7 feluri de dovlecei. Preparate rapide și gustoase

Dovleceii sunt gustoși și răcoroși, astfel că pot fi consumați mai ales în zilele toride de vară. Există mai multe feluri de dovlecei, din care pot fi preparate mai multe mâncăruri delicioase.

Iată cele mai uzuale soiuri de dovlecei:

1. Zucchini

Bossa Nova, Easy Pick Green, Cocozelle, Gold Rush

Zucchini se pot prepara pe gr[tar, cu sare și ulei de m[sline, pot fi sotați ori puși pe paste, în supe, omlete, pe pâine ori în prăjituri. 

Pot fi puși la congelator, după ce sunt tăiați cubulețe ori dați prin răzătoare. 

2.  Zucchini Rotund

Eight Ball, Papaya Pear

Se pot folosi la la fel ca cei clasici. Când sunt mici pse pot coace pe grătar ri umpluți cu carne, orez sau legum, copți sau fierți. 

3. Dovlecei cu gât lung

Yellow Crookneck, Gold Star

Trebuie culeși atunci când au între 10 și 14 centimetri. Atunci când cresc mai mult au multe semințe. Se pot folosi pentru același tip de mâncăruri ca și dovleceii de vară, doar că vor aduce un plus de culoare și umiditate.

4. Patty Pan

Benning’s Green Tint, Sunburst

Pot fi puși pe grătar atunci când dimensiunea lor nu depășește 5-7 cm. Dacă sunt mai mari pot fi sotați alături de alte legume sau în paste.

5. Dovlecei cousa

Lebanese White Bush Marrow, Magda

Sunt tipici bucătăriei din Orientul Mijlociu. Sunt mai aromați decât dovleceii de vară autohtoni. Se pot găti sotați, umpluți, trași la tigaie.

6. Dovlecei tatume

Sunt  rezistenți la temperaturi înalte și cresc destul de repede. Vrejul poate ajunge la trei metri înălțime. Au o pulpă fermă și mai dulce decât cea a dovleceilor de vară. Se pot găti în aceleași moduri ca restul soiurilor.

7. Dovlecei tromboncino

Sunt răspândiți în Italia. Vrejul lor poate ajunge la 4,5 m. Trebuie culeși atunci când ajung la 0,3 m, au mai puține semințe, iar pulpa lor este mai fragedă, potrivit hellotaste.ro.

×
Subiecte în articol: dovlecei culinar zucchini