x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Atenție la frunzele de dafin! Când pot deveni otrăvitoare

Atenție la frunzele de dafin! Când pot deveni otrăvitoare

de Redacția Jurnalul    |    13 Apr 2023   •   23:00
Atenție la frunzele de dafin! Când pot deveni otrăvitoare
Sursa foto: pixabay.com

Frunzele de dafin sunt adesea folosite pentru prepararea unor mâncăruri delicioase datorită aromei lor deosebite. Însă există și efecte adverse dacă nu suntem atenți.

Acestea sunt adăugate la fripturi, tocănițe, sarmale, dar și în supă dar este important să știm că nu trebuie supuse mult timp la temperaturi ridicate deoarece eliberează toxine. 

Condimentul face mâncarea mai aromată și îi dă un gust ușor picant. Frunzele de dafin conțin micro și macroelemente, astfel că sunt sănătoase dar este important când trebuie adăugate în supă ori în bulion, de exemplu.

Prin urmare, frunza de dafin trebuie fărâmițată ușor între degete înainte de a fi pusă în mâncare pentru a elibera mai multe uleiuri, scrie dcnews.ro. Totodată, aceasta se adaugă cu 5 minute înainte de a fi gata bulionul, altfel va fi amar, și cu 10 minute înainte de a fi gata tocănița. Și din supă trebuie îndepărtată pentru a nu-i strica gustul.

Prin urmare, frunzele de dafin nu pot fi puse în mâncare de la început deoarece gustul nu va fi bun și, în plus, va elibera unele substanțe toxice. 

Este astfel important să știm că frunzele de dafin trebuie folosite cu atenție deoarece consumul excesiv poate provoca probleme gastrointestinale chiar și persoanelor sănătoase. O cantitate prea mare în supă provoacă toxiinfecție alimentară. Raportul optim este de 1-2 frunze de dafin la 1 litru de supă.

De asemenea, frunzele de dafin nu sunt recomandate femeilor însărcinate deoarece pot provoca avort spontant, și nici animalelor de companie, cum sunt câinii și pisicile, întrucât sunt otrăvitoare. 

 

×
Subiecte în articol: dafin