x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Băuturi uşoare pentru zile de vară

Băuturi uşoare pentru zile de vară

de Carmen Dragan    |    04 Aug 2007   •   00:00
Băuturi uşoare pentru zile de vară

Să uităm de clasicele băuturi răcoritoare din magazine, care de multe ori sunt şi dăunătoare, şi să incercăm să ne preparăm in propria bucătărie căteva sucuri mai sofisticate.

Să uităm de clasicele băuturi răcoritoare din magazine, care de multe ori sunt şi dăunătoare, şi să incercăm să ne preparăm in propria bucătărie căteva sucuri mai sofisticate. Pentru măncărurile picante, un tonic cu ghimbir şi citronella ar fi ideal. Această băutură nealcoolică stinge setea intr-o zi fierbinte de vară.

ALTERNATIVE. Din rubarbă acrişoară se poate prepara o băutură delicată roz pentru o zi sau o seară specială. Dacă aveţi 500 g de rubarbă, o tăiaţi in bucăţi de 5 cm lungime. Vă mai trebuie 7-8 linguri de zahăr, două linguri de suc de lămăie şi 500 ml apă minerală. Rubarba, zahărul, sucul de lămăie şi 300 ml apă le puneţi intr-o cratiţă la fiert. Lăsaţi să dea in clocot, reduceţi flacăra şi mai fierbeţi pănă cănd rubarba incepe să se rupă. Lăsaţi apoi să se răcească o oră. Apoi strecuraţi, păstrănd lichidul, dar aruncănd pulpa. Combinaţi cantităţi egale de sirop de rubarbă cu apă minerală in fiecare pahar. O alternativă ar fi lassi cu mentă. Aceasta este o băutură servită tradiţional alături de un curry picant indian. Cu 150 ml lapte degresat, 75 g iaurt degresat, 4 linguri de mentă proaspătă, sare şi gheaţă pisată, puteţi prepara foarte uşor această răcoritoare. Puneţi intr-un blender laptele, iaurtul, menta şi un vărf de cuţit de sare, amestecănd 40 de minute. Umpleţi două pahare cu gheaţă pisată, iar deasupra turnaţi lassi. Pentru un lassi dulce, cu fructe, folosiţi jumătate din cantitatea de lapte, iar diferenţa se completează cu cantităţi egale de fructe şi iaurt. In loc de sare puneţi zahăr.

×
Subiecte în articol: gastronomie