x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Bere Gratis, Spitalul de Urgenţă şi Vank vor cânta pentru bolnavii de Sindromul Down

Bere Gratis, Spitalul de Urgenţă şi Vank vor cânta pentru bolnavii de Sindromul Down

23 Mar 2009   •   00:00

Trupele Vank, Spitalul de Urgenţă şi Bere Gratis vor cânta, duminică, la Hard Rock Cafe Bucureşti, pentru a ajuta copiii cu Sindromul Down, informează Agerpres.



Concertul face parte din campania March on Stage - un eveniment caritabil care urmăreşte strângerea de fonduri în vederea dezvoltării unui program de terapie prin muzică pentru copiii cu Sindrom Down. Banii vor fi strânşi din vânzarea biletelor, un bilet având preţul de 35 de lei. Şedinţele de terapie prin muzică vor fi susţinute de specialişti din cadrul Centrului de Intervenţie Timpurie "Suflet de curcubeu", un proiect al Asociaţiei Caritas Bucureşti, prin intermediul Centrului de Resurse Sindrom Down şi în parteneriat cu Asociaţia Up Down.

"De cele mai multe ori, copiii cu Sindrom Down au o înclinaţie înnăscută pentru muzică (...). Acest gen de terapie le permite copiilor să experimenteze succesul, într-un mod amuzant şi accesibil lor. În cazul acestor copii, terapia prin muzică are ca scop dezvoltarea cognitivă şi fizică, precum şi stimularea senzorială, dezvoltarea abilităţilor motorii şi de orientare spaţio-temporală, dezvoltarea abilităţilor sociale şi lingvistice, promovarea capacităţii de exprimare a emoţiilor şi dezvoltarea stimei de sine", a declarat coordonatorul Centrului de Resurse Sindrom Down din cadrul Asociaţiei Caritas Bucureşti, Eugen Ştefănescu.

Pentru Liana Stanciu, gazda evenimentului, încrederea în proiectul caritabil vine ca urmare a unei experienţe proprii: "March on Stage este un eveniment caritabil în care am mare încredere. Spun asta şi din experienţa mea, ca mama. Copilul meu, care este sănătos acum, este înnebunit după muzică. Ştie toate versurile pieselor cântate de tatăl său, reţine numai desenele cu coloană sonoră, aşadar reacţioneaza extraordinar când vine vorba de muzică. De aceea, cred cu convingere că acest gen de terapie va da rezultate". Cu o tradiţie de cinci ani în reţeaua Hard Rock International, proiectul March on Stage se organizează în toate restaurantele Hard Rock Cafe în fiecare an, în luna martie, aducând pe scenele din întreaga lume artişti de primă clasă. De-a lungul timpului, printre artiştii care au susţinut concertele caritabile March on Stage s-au numărat: Seal, P.O.D, Maroon 5 sau Avril Lavigne. Fondurile strânse de lanţul Hard Rock Cafe sunt donate unor asociaţii caritabile care se ocupă în special de proiecte pentru ajutorarea copiilor.

×
Subiecte în articol: vedete