Bucătăria thailandeză, un mister
Oan şi Boy au ajuns de la Şcoala de Gastronomie din Chiang Mai (nordul Thailandei) în Bucureşti, pe Strada Mihai Eminescu, pentru a ne demonstra că cea mai bună mîncare Thai este cea gătită de thailandezi
Oan şi Boy au ajuns de la Şcoala de Gastronomie din Chiang Mai (nordul Thailandei) în Bucureşti, pe Strada Mihai Eminescu, pentru a ne demonstra că cea mai bună mîncare Thai este cea gătită de thailandezi. Ei deţin secretele a peste 200 de preparate, o parte dintre ele transmise din generaţie în generaţie, iar restul învăţate la şcoala de bucătari. Bucătăria thailandeză are, în continuare, foarte multe taine, pe care doar cei iniţiaţi le cunosc cu adevărat.
Printre clienţii restaurantului sînt şi români care vor să
guste preparate tradiţionale thailandeze? În general, sînt suspicioşi şi nu au
curajul să încerce mîncarea, deoarece le este teamă că ar putea mînca şerpi,
dar cei care încearcă preparatele se întorc de fiecare dată. Nici una dintre reţetele noastre nu seamănă
cu alta. Românii preferă să mănînce (cei care au curajul să încerce) supa Tomy
Yum Gay, o supă picantă din carne de pui sau de vită şi legume.
Combinaţii savuroase
Care sînt clienţii fideli ai restaurantului? Străinii. Pot spune că aproape toţi străinii care vin la Bucureşti trec pe la restaurantul nostru. Ei preferă supa cu fructe de mare – Tom Yum Goong – şi curry cu pui sau cu vită. Unii mănîncă mai picant, iar alţii mai puţin picant. Mîncarea o gătim în funcţie de cum doreşte clientul.
Care sînt ingredientele cele mai întîlnite în bucătăria thailandeză? Ierburile thailandeze, pe care noi le aducem din Thailanda, cum ar fi: lemongrass, frunze de lămîie, ghimbir, galangal, busuioc, mentă (care este diferită de cea de aici), chilli etc. şi multe sosuri. Şi în România, la supermarketuri, sînt sosuri, dar ele conţin oţet, or, la noi se prepară fără acest ingredient. Bucătăria thailandeză are preparate foarte diverse. În nordul Thailandei se mănîncă mai puţin picant decît în sud.
Pad Khing - Vită cu ghimbir şi fungus
Ingrediente:
carne de vită, ceapă eşalotă, ghimbir, chilli, ciuperci negre, ardei gras,
sare.
Preparare: Toate
ingredientele se spală, se toacă bucăţi şi se călesc în ulei (se flambează)
timp de cîteva minute pînă se înmoaie toate ingredientele, inclusiv carnea. Se
servesc cu garnitură de orez.
Taina bucătarului
Este indicat ca preparatele thailandeze să se gătească numai în tigăi wok.

Ştiri din .ro
De neratat! Jurnalul îţi oferă miercuri Ghidul complet al noilor contracte la energie electrică
Prezentatorul Burlacul, Răzvan Fodor: ”Cred în dragoste la prima vedere, dar abia de acolo începe munca!”

Minunile din Carpați. Fortăreața care-și deapănă amintirile
Turiștii israelieni vor reveni în România
In memoriam Ruxandra Garofeanu
UZPR continuă „Săptămâna Presei Românești. Pagini luminoase de istorie” (III)
Australia rămâne închisă pentru străini pe tot parcursul anului 2021
Andi Constantin este Burlacul, în curând, la Antena 1
Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman lansează seria de episoade online Adela – Tot ce nu se vede pentru site-ul a1.ro
Premiera Adela se vede gratuit pe AntenaPlay
Trei motive bune pentru a lua un credit
Morphy Richards aduce în România o gamă largă de electrocasnice pentru casă și bucătărie. România este prima țară din regiune cu sucursală proprie

Cum să faci bani ca adolescent și să scapi de obiceiul de a le cere părinților
Cum să ai mai puține cheltuieli de întreținere iarna
