Ingrediente:
800 g carne de porc, o vanata, 3 ardei grasi, 200 g ciuperci,
200 g rosii cherry, 4 catei de usturoi, 3 boabe de enibahar, sare, piper,
ulei de floarea-soarelui, boia dulce, patrunjel, sos iute
|
1 Carnea de porc se taie in cuburi si se pune intr-un castron. Se condimenteaza cu boia dulce, sare, piper si enibahar pisat.
2 Se toarna putin ulei peste carne, se amesteca totul, se acopera cu o folie alimentara si se da la rece pentru 30 de minute.
3 Ardeii grasi si vanata se taie in cuburi potrivite, ciupercile se curata, se spala si se scurg.
4 Intr-o tigaie se incinge putin ulei, se adauga usturoiul curatat, se prajeste timp de cinci minute, apoi se scoate. Carnea se prajeste in uleiul in care a fost usturoiul.
5 Se prajeste bine pe toate partile, se scoate si se pune pe o farfurie. Intr-o tigaie separata se incinge putin ulei si se prajesc legumele taiate in cubulete, condimentate cu sare si piper.
6 Legumele se infig alternativ cu bucatile de carne pe frigarui, se presara patrunjel tocat si se servesc.
|
Sfat: Se pot servi cu un sos iute din rosii, usturoi pisat, sare, piper si ulei.
Bautura: Feteasca Neagra
|
|