|
INGREDIENTE:
3 oua
,120 g zahar
,30 ml apa
,130 g faina
,15 ml ulei
,doua plicuri cu zahar vanilinat
,un praf de sare
,o jumatate de plic cu praf de copt
,250 g branza
mascarpone
,100 ml frisca batuta
,5 g gelatina
,3 kiwi
,20 ml lichior de menta
MOD DE PREPARARE
Se face un aluat din oua, zahar, praf de copt, apa, ulei, faina, zahar vanilinat si sare. Se tapeteaza formele de tarte, se toarna aluatul si se coc. Separat, se pune gelatina la inmuiat 5 minute in 300 ml apa si apoi se topeste. Se ia de pe foc, se amesteca impreuna cu lichiorul de menta si apoi se raceste. Se amesteca branza mascarpone cu frisca si jumatate din gelatina topita.
Se iau pahare cu diametrul un pic mai mare decat blaturile de tarta, se imbraca pe pereti cu fasii de hartie, care nu trebuie sa depaseasca paharul cu mai mult de 3 cm. Se asaza blaturile de tarte, se pune crema mascarpone si se da putin la rece. Deasupra se pun crema de branza, felii de kiwi si se toarna gelatina ramasa. Se lasa la rece, apoi se indeparteaza hartia.
|
BAUTURA:
Ceai de fructe de padure
|
SFAT
Se servesc si cu frisca.
|
|