x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Caiet de retete - 4 iulie 2007

0
04 Iul 2007 - 00:00

Va prezentam o noua serie de preparate culinare.

Preparate din carne



Bărcuţe de vinete cu şuncă

4 vinete, 200 g cuşcuş, 300 g şuncă, doi ardei graşi, o lingură de pastă de tomate, 6 frunze de busuioc, 100 g boabe de porumb din conservă, ulei de măsline, un vărf de cuţit de pudră de nucşoară, sare, piper, pătrunjel

1 Ardeii se taie in cubuleţe, iar şunca in făşii subţiri. Se prăjesc căteva minute intr-o cratiţă fără ulei, se scot cu o spumieră şi se pune intr-un castron. 2 Cuşcuşul se opăreşte cu apă fierbinte, se pune intr-un vas şi se lasă să se răcească. Se adaugă două linguri de ulei de măsline, pasta de tomate, frunzele de busuioc tăiate mărunt, sarea şi piperul. 3 Se presară pudra de nucşoară, se adaugă cubuleţele de ardei, şunca şi se amestecă. 4 Vinetele se spală, se taie in jumătăţi şi li se indepărtează mijlocul cu un cuţit, păstrănd o margine de un centimetru. 5 Miezul de la vinete se toacă mărunt şi se căleşte două minute in ulei incins. Se umplu vinetele cu pasta de vinete amestecată cu boabele de porumb şi compoziţia de cuşcuş. 6 Se ung cu puţin ulei, se introduc in cuptor şi se coc 25 de minute la foc mediu.

Sfat: Se servesc fierbinţi, presărate cu pătrunjel tocat.Băutura: Pinot Noir



Minipateuri cu crenvurşti

un pachet de foitaj, 500 g crenvurşti, 200 g brănză telemea, 100 g măsline negre feliate, o legătură de ceapă verde, 3 ouă, salvie, ulei de măsline, 250 g iaurt

1 Foitajul se lasă să se dezgheţe la temperatura camerei, ca să nu se rupă foaia. Ceapa se curăţă de foile veştede, se spală şi se taie rondele. 2 Brănza telemea se spală şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se pune intr-un castron, se amestecă bine cu ceapa tocată, piperul, măslinele şi salvia tocată. Se adaugă două ouă, se amestecă şi se lasă să se odihnească cinci minute. 3 Foitajul se intinde pe un tocător de plastic, se taie in făşii groase de cinci centimeri şi apoi in dreptunghiuri de opt centimetri. 4 Pe o margine a fiecărui dreptunghi se pune puţină compoziţie şi o bucată de crenvurşt ce trebuie să fie mai mare cu doi centimetri decăt dreptunghiul de foitaj. 5 Se ung marginile cu un ou bătut şi se rulează cu grijă ca să nu iasă compoziţia. 6 Se aşază in tava tapetată cu folie de aluminiu unsă cu ulei şi se introduc in cuptorul incins.

Sfat: Se servesc fierbinţi sau reci, alături de un sos din iaurt şi salvie tocată.Băutura: Bere



Piept de pui pe pat de cuşcuş

două piepturi de pui, 500 g prune, 300 g cuşcuş, un ardei capia, două cepe, zahăr brun, suc de lămăie, usturoi, o lingură de sos de soia, oţet balsamic, 5 felii de ghimbir proaspăt, cimbru, ulei de măsline, sare, piper, varză albă

1 Cepele se toacă peştişori. Ardeiul capia se toacă in cubuleţe. Prunele se curăţă de sămburi, se spală şi se scurg de apă. 2 Se pun intr-o cratiţă, impreună cu două linguri de zahăr brun, feliile de ghimbir, două linguri de suc de lămăie, ceapa, ardeiul capia şi oţetul balsamic. Se fierbe pănă cănd prunele s-au inmuiat. Se opresc căteva prune intr-un castronel, iar restul se mixează intr-un blender. 3 Piepturile de pui se spală, se condimentează şi se pun intr-o tavă. Se toarnă ulei de măsline, se presară doi căţei de usturoi tăiaţi in feliuţe şi cimbrul. 4 Se toarnă o cană de apă, se introduce tava in cuptor şi se lasă 25-30 de minute. 5 Cuşcuşul se opăreşte cu puţină apă fierbinte, se amestecă bine cu două linguri de ulei, sare şi piper. 6 Se serveşte alături de piepturile de pui, sosul pasat, presărat cu verdeaţă tocată şi prunele oprite.

Sfat: Se servesc alături de o salată de varză albă.Băutura: Ţuică



Melci cu pepene galben şi sos

500 g melci in cochilie, un pepene galben, 75 g unt, 3 ardei capia, 3 roşii galbene, un fir de praz, două linguri de muştar picant, pătrunjel, 100 ml smăntănă, cuişoare, scorţişoară, sare, piper, ulei de măsline, salată verde, o lămăie, vin alb

1 Melcii se curăţă cu o perie, se spală şi se pun intr-un castron. Se toacă o jumătate de legătură de pătrunjel şi se omogenizează cu untul. 2 Se pun melcii intr-o oală, se adaugă 300 ml vin alb şi sucul de la o jumătate de lămăie. Se fierb melcii şapte minute, se scot şi se lasă să se răcească. Se umplu cochiliile cu untul amestecat cu pătrunjel, sare şi piper. 3 Se pun intr-o tavă şi se introduc la cuptor pentru zece minute la foc mediu.4 Ardeii se curăţă de seminţe, se toacă mărunt şi se pun intr-un blender. Se adaugă o lingură de muştar, 50 g smăntănă, sare şi piper. Se mixează şi amestecul se pune la rece. 5Roşiile se curăţă, se toacă mărunt şi se pun in blender impreună cu smăntănă şi muştarul rămas, sarea, piperul, apoi se mixează. 6 Se introduce şi acest sos la rece, apoi se serveşte alături de salata verde, melcii calzi şi feliile de pepene.

Sfat: Se servesc presăraţi cu pudră de cuişoare şi scorţişoară.Băutura: Sauvignon Blanc


Preparate vegetale




Ciorbă de ghebe cu găluşte

300 g ghebe, 200 g ciuperci champignon, doi morcovi, două cepe, o jumătate de ţelină, 300 g fasole verde, 200 g mazăre, două ouă, 4 linguri de griş, o jumătate de linguriţă de bicarbonat, 100 ml ulei, sare, pătrunjel, smăntănă

1 Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă cubuleţe sau jumătăţi. Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă şi se taie in cubuleţe. 2 Se pun la fiert doi litri de apă şi, cănd a inceput să clocotească, se pun legumele tocate. Se adaugă o lingură de sare, uleiul, mazărea şi fasolea tăiată in bucăţele. Cănd legumele sunt aproape fierte, se adaugă cele două tipuri de ciuperci curăţate, spălate şi tăiate in felii. 3 Intr-un castron se amestecă gălbenuşurile cu grişul, bicarbonatul de sodiu şi o jumătate de linguriţă de sare. Albuşurile se mixează separat, apoi se adaugă la compoziţia de griş. Se amestecă, se udă o lingură de apă rece şi se ia din compoziţie. 4 Se introduce lingura in supa fierbinte şi se lasă să cadă compoziţia. Se lasă să se umfle grişul şi, dacă găluşca se desface in apă, se mai adaugă puţin griş. 5 Se repetă operaţia pănă cănd se termină aluatul de griş. Găluştele se fierb in supa care clocoteşte timp de 10-15 minute.

Sfat: Se serveşte fierbinte, presărată cu verdeaţă tocată şi smăntănă.Băutura: Frăncuşă



Măncare de vinete cu mentă

3 dovlecei, două vinete, o bucată de fenicul, o lămăie, 5 cm rădăcină de ghimbir, ulei de măsline, un praf de nucşoară, mentă proaspătă, şi uscată, 50 g seminţe de susan, sare, piper, 300 ml iaurt, 3 căţei de usturoi

1Vinetele şi dovleceii se spală, se şterg de apă şi se taie in cuburi sau in felii mai groase. Se presară sare, se amestecă şi se pun intr-o strecurătoare. 2 Bucata de fenicul se spală şi se taie in cubuleţe. Se incinge puţin ulei de măsline intr-o cratiţă, se adaugă feniculul şi se căleşte două minute. 3 Se adaugă cuburile sau feliile de vinete şi dovlecei, se călesc cinci minute şi se iau de pe foc. 4 Se adaugă o cană de apă, se pun din nou pe foc şi se lasă să scadă apa, amestecănd din cănd in cănd ca să nu se lipească. 5 Se presară o jumătate din cantitatea de seminţe de susan, pudra de nuşcoară, menta uscată, sarea şi piperul după gust.6 Se unge o tavă cu ulei, se toarnă compoziţia, se introduce in cuptor şi se ţine circa 20 de minute.

Sfat: Se serveşte fierbinte sau rece, alături de un sos din iaurt, usturoi şi mentă proaspătă tocată.Băutura: Muscat Ottonel



Roşii umplute cu humus

3 conserve cu boabe de năut, 8 roşii, 100 ml smăntănă, un morcov, un cartof, o jumătate de ţelină, un ardei capia, un fir de praz, ulei de măsline, sare, piper, mărar, salată verde, iaurt, lapte bătut

1 Morcovul, ţelina şi cartoful se curăţă de coajă şi se fierb. Se scot din apă, se lasă să se răcească puţin, apoi se pasează. Prazul se curăţă de frunzele veştede, se spală şi se imparte in două. 2 Boabele de năut se scot din conservă, se pun intr-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă. Se pun intr-un blender impreună cu smăntăna şi se pasează. 3 Se adaugă legumele pasate, partea verde de la praz, sarea şi piperul după gust. Se toarnă trei linguri de ulei, se adaugă ardeiul capia curăţat şi tăiat in cubuleţe. 4 Se mixează, se pune intr-un castron, se acoperă cu folie de plastic şi se lasă la rece 30 de minute. 5 Roşiile se spală, li se taie căte un căpăcel şi se golesc in interior. Se presară sare, se intorc cu gura in jos şi se lasă să se scurgă. 6 Se umplu cu pasta de năut, se presară mărar şi se servesc alături de salată verde şi rondele de praz.

Sfat: Smăntăna se poate inlocui cu iaurt sau cu lapte bătut.Băutura: Fetească Neagră



Tarte cu muguri de soia


450 g făină, 180 ml lapte dulce, un dovlecel, o conservă de fasole neagră boabe, doi ardei capia, 100 g muguri de soia, 50 g măsline verzi, 100 g curmale, două ouă, sare, piper, ulei de măsline, 100 g brănză feta, praf de copt, legume de sezon

1 Laptele se pune intr-un vas impreună cu o linguriţă de sare, piper, un pliculeţ cu praf de copt, 85 ml ulei, un ou şi făina. Se amestecă pănă rezultă un aluat potrivit de tare. 2 Se acoperă cu un şervet şi se lasă deoparte 15 minute. Ardeii capia se spală, se curăţă de seminţe şi se taie in felii subţiri. 3 Dovlecelul se taie in cubuleţe, se căleşte căteva minute in ulei incins, se scot cu o spumieră şi se lasă la răcit. Fasolea se scurge de apă şi se pune intr-un castron. 4 Se intinde aluatul intr-o foaie groasă de un centimetru, se decupează cercuri cu o cană şi se aşază in forme de tartă unse cu ulei. 5 Se umplu cu brănză rasă, cuburi de dovlecei, felii de ardei şi muguri de soia. Se aşază măslinele tăiate in jumătăţi, curmalele fără sămburi, se ung cu ou bătut şi se introduc in cuptor. 6 Se coc la foc mediu 25 de minute, se scot din forme şi se lasă să se răcească cinci minute.  Â

Sfat: Se servesc alături de o salată din legume de sezon.Băutura: Chardonnay



Preparate din peşte



Ardei umpluţi cu peşte

4 ardei graşi, 4 fileuri de peşte, 3 ouă, două linguri de făină, o lingură de mălai, boia dulce, două cutii cu humus, smăntănă, un fir de praz, 150 g roşii cherry, salată verde, o lămăie, sare, piper, ulei de măsline, pătrunjel

1 Fileurile de peşte se spală, se presară sare, piper şi se aşază pe o farfurie. Făina se amestecă bine cu mălaiul, o linguriţă de boia dulce, sarea şi piperul după gust. 2 Ouăle se bat cu o furculiţă, se condimentează şi se adaugă amestecul de făină cu mălai. 3 Se trec fileurile prin acest amestec şi se prăjesc in ulei incins. Se scot cu o spumieră şi se pun pe un şervet absorbant. 4Humusul se amestecă bine cu două linguri de smăntănă, sarea, piperul şi sucul de la jumătate de lămăie. 5 Se adaugă două linguri de praz tocat mărunt şi se amestecă. Se acoperă cu un capac şi se introduce la rece pentru zece minute. 6 Ardeii graşi se taie in jumătăţi sau li se taie doar capacul. Se curăţă de seminţe şi se umplu cu pasta de humus. Fileurile de peşte se taie in bucăţi mai mici şi se pun peste humus.

Sfat: Se servesc alături de o salată din roşii, praz, salată verde şi pătrunjel.Băutura: Fetească Regală



File de peşte cu praz

4 fileuri de peşte, două verze roşii, un fir de praz, două ouă, 3 linguri de făină, 100 ml lapte dulce, 3 linguri de oţet, ulei de măsline, sare, piper, mărar, cartofi, morcovi

1 Fileurile de peşte se spală, se pun pe un şervet absorbant, apoi pe o farfurie. Ouăle se bat bine cu o furculiţă, se amestecă bine cu laptele dulce, făina, sarea şi piperul după gust. 2 Se trec fileurile prin acest amestec şi se prăjesc in ulei incins. Se scot cu o spumieră, se pun pe un platou şi se lasă să se răcească.3 Verzele se spală, se toacă mărunt şi se pun intr-un castron. Se adaugă oţetul, două linguri de ulei, sare şi piper după gust. Se amestecă totul, se acoperă cu un capac şi se introduce la rece pentru 30 de minute. 4 Prazul se curăţă de foile veştede, se spală şi se taie in rondele subţiri. 5 Se scoate salata de varză din frigider, se adaugă rondelele de praz şi mărarul tocat. 6 Se amestecă şi se serveşte alături de fileurile de peşte calde.

Sfat: Se poate servi alături de cartofi sau morcovi fierţi.Băutura: Fetească Albă




Calamar cu portocale

500 g inele de calamar congelate, o bucată de fenicul, o legătură de pătrunjel, sare, piper, pesto de busuioc, doi căţei de usturoi, ulei de măsline, o jumătate de ardei iute, două portocale, 300 ml vin alb, 300 ml apă, paste, orez

1 Usturoiul se curăţă, se taie in felii subţiri şi se pune pe o farfurie. Feniculul se spală, se taie in felii subţiri şi se pune lăngă usturoi. 2 Inelele de calamar se lasă să se dezgheţe, se spală şi se pun la scurs intr-o strecurătoare. 3Se incinge ulei de măsline intr-o tigaie, se adaugă usturoiul, ardeiul iute tăiat in jumătăţi şi feliile de fenicul. 4 Se călesc timp de căteva minute, se adaugă jumătate din legătura de pătrunjel tocat mărunt şi se mai căleşte două minute. Se pun inelele de calmar şi se prăjesc timp de cinci-şase minute. 5 Se toarnă vinul alb şi apa, se condimentează cu sare, piper şi se lasă să fiarbă incă 15-20 de minute. 6 Se scot din sos, se pun intr-un castron şi se amestecă bine cu două linguri de sos pesto, feliile de portocale şi restul de pătrunjel tocat.

Sfat: Se pot servi alături de paste sau orez fiert.Băutura: Alligoté



Scoici cu sos de roşii picant


un kilogram scoici, un kilogram roşii, două cepe, 4 căţei de usturoi, un ardei iute, 300 ml vin alb, 75 g parmezan, sare, piper, ulei de măsline, pătrunjel, mentă, paste, orez, cuşcuş


1 Scoicile se curăţă bine cu o perie, se spală in apă rece şi se pun intr-un castron. Cepele şi usturoiul se curăţă de foi şi se toacă mărunt. 2 Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi se toacă mărunt. 3 Se incinge puţin ulei intr-o cratiţă, se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt, două linguri de pătrunjel tocat şi se călesc timp de căteva minute. 4 Se adaugă scoicile scurse de apă, se amestecă şi se lasă să se deschidă. Se ia cratiţa de pe foc, se scot scoicile şi se indepărtează cochiliile. 5 Se pun din nou in cratiţă, se adaugă roşiile tocate, ardeiul iute tocat, vinul, sarea şi piperul după gust. Se lasă la fiert timp de 15-25 de minute la foc mediu, se adaugă parmezanul ras, se amestecă şi se mai fierbe două minute. 6 Se presară menta tocată, se amestecă şi se serveşte.

Sfat: Se servesc alături de cuşcuş, paste sau orez fiert.Băutura: Pinot Gris



Preparate dulci




Mini-tort cu migdale

250 g iaurt, 170 g zahăr tos, miere, 6 ouă, 3 albuşuri, 500 ml frişcă, 27 g gelatină, o lămăie, 200 g ciocolată albă, 6 linguri de făină, sare, zahăr vanilinat, 50 g migdale, 50 g alune de pădure, topping de căpşuni, scorţişoară, ulei

1 Cele şase ouă se amestecă bine cu 60 g zahăr tos, două pliculeţe cu zahăr vanilinat şi sarea. Se mixează, se adaugă făina şi se toarnă compoziţia intr-o tavă tapetată cu hărtie de copt unsă cu ulei. 2 Se introduce in cuptor şi se coace. Se indepărtează hărtia de pe blat, se lasă la răcit şi se taie cercuri cu o cană. Gelatina se inmoaie in apa rece, apoi se topeşte la bain-marie şi se toarnă peste iaurt. 3 Frişca mixată se toarnă peste iaurt, se adaugă restul de zahăr tos, sucul de la o jumătate de lămăie, o lingură de miere şi albuşurile. Se mixează, se aşază fiecare cerc intr-o cană tapetată cu folie de plastic şi se toarnă compoziţia. Se introduc la rece pentru o oră, acoperite cu folie. 5 Ciocolata se topeşte la bain-marie, se intinde pe o folie de aluminiu şi, după ce s-a intărit, se decupează cerculeţe cu o formă. 6 Se decorează tortuleţele cu ciocolată, alune de pădure şi migdale

Sfat: Se servesc cu topping de căpşuni, presărate cu scorţişoară.Băutura: Busuioacă de Bohotin



Prăjitură cu marţipan

două ouă, 150 g zahăr tos, 250 ml apă, 500 g făină, o linguriţă de praf de copt, 6 linguri de cacao, zahăr vanilinat, 300 g unt, 300 g zahăr pudră, esenţă de rom, sare, un baton de marţipan, 150 g caise confiate, mentă, ulei, 200 ml lapte

1 Intr-un castron se amestecă apa fierbinte cu trei linguri de cacao şi se lasă la răcit. Zahărul tos, două pliculeţe cu zahăr vanilinat, 100 g unt şi sarea se mixează intr-un bol. 2 Se adaugă ouăle, cacaua dizolvată in apă şi praful de copt. Se mixează, se adaugă făina şi se amestecă. Se tapetează o tavă cu hărtie pentru copt prăjituri unsă cu ulei şi se toarnă compoziţia. 3 Se coace la foc mediu 30 de minute, incercănd cu o scobitoare dacă este gata. Se scoate din cuptor, se lasă la răcit cinci minute, apoi se indepărtează hărtia. 4 Intr-un bol se pune untul şi cacaua rămasă, zahărul pudră şi esenţa de rom. Se mixează totul pănă cănd devine o cremă pufoasă. 5 Se acoperă cu folie de plastic şi se introduce la rece pentru 30 de minute. Se taie blatul in trei foi, se ung cu cremă, se presară caise confiate şi marţipan ras. 6 Se suprapun foile, se ung cu cremă şi se decorează cu mentă.

Sfat: La cremă se mai poate adăuga şi lapte dulce, adăugănd incă două linguri de cacao.Băutura: Kagor




Tarte cu gem de caise

500 g făină, 3 gălbenuşuri fierte, un ou, 250 g unt, 200 g zahăr pudră, 150 ml lapte dulce, zahăr vanilinat, esenţă de rom, 50 g migdale, sare, două linguri de apă, zahăr brun, un borcan cu gem de caise, caise, mentă

1 Gălbenuşurile fierte se pasează cu o furculiţă şi se pun intr-un castron. 2 Intr-un vas mai mare se amestecă untul cu două pliculeţe cu zahăr vanilinat, zahărul pudră, laptele dulce şi o lingură de esenţă de rom pănă cănd rezultă o cremă omogenă. 3 Se adaugă migdalele măcinate, un praf de sare, gălbenuşurile pasate şi se amestecă. Făina se cerne şi se toarnă peste cremă. Se frămăntă totul şi cu apa pănă cănd rezultă un aluat moale, nelipicios. 4 Se introduce in pistolul pentru biscuiţi şi se toarnă o cantitate mai mare de aluat pe tava tapetată cu folie de aluminiu. 5 Se presează la mijloc cu o lingură sau cu un pahar şi se toarnă gem de caise. Se ung marginile cu ou bătut, se presară zahăr brun şi se introduc in cuptor. 6 Se coc la foc mediu, 10-15 minute, se scot şi se lasă la răcit.

Sfat: Se servesc alături de o salată de caise cu mentă tocată şi zahăr vanilinat.Băutura: Suc natural de fructe




Prăjitură cu vişine şi cireşe

500 g mascarpone, 250 g brănză de vaci, 250 ml frişcă, 125 ml iaurt, 6 ouă, 320 g zahăr tos, 300 g vişine, 300 g cireşe, zahăr vanilinat, 180 g făină, o jumătate de linguriţă de sare, 5 g gelatină, mentă, ulei, compot de vişine şi de cireşe


1 Gelatina se pune la inmuiat in apa rece apoi se topeşte la bain-marie. Ouăle se mixează impreună cu 180 g zahăr tos, două pliculeţe cu zahăr vanilinat şi sarea, pănă cănd işi dublează volumul. 2 Se adaugă făina, se amestecă şi compoziţa rezultată se toarnă intr-o tavă tapetată cu hărtie de copt unsă cu ulei. 3 Se introduce in cuptor şi se coace la foc mediu circa 10-15 minute. Se indepărtează hărtia, se taie blatul in două foi şi se lasă la răcit. 4 Intr-un vas mai mare se amestecă iaurtul, brănza mascarpone, brănza de vaci şi zahărul tos rămas. 5 Se mixează pănă cănd nu se mai simte zahărul, se adaugă frişca mixată, gelatina răcită şi se amestecă. 6 Se pune o parte din cremă peste o foaie, se suprapune cealaltă foaie şi se unge cu restul de cremă. Se decorează cu cireşe şi vişine fără sămburi şi mentă.


Sfat: Dacă nu avem cireşe şi vişine proaspete putem folosi fructe din compot.Băutura: Vişinată



.









Citeşte mai multe despre:   pană,   două,   sare,   intr-o,   jumătate,   peste,   cănd,   minute,   lămăie,   pătrunjel,   rece,   intr-un,   zahăr,   apă,   ulei,   piper,   verde,   măsline,   praz,   roşii,   ardei,   iaurt,   ouă,   făină,   salata,   linguri,   sarea,   dulce,   lingura,   lasa,   taie,   curata,   cuptor,   spala,   amesteca,   felii,   crema,   marunt,   toarna,   presara,   vanilinat,   toaca,   introduce,   compozitia,   piperul,   servesc,   castron,   copt,   cubulete,   vinete,   scot,   mixeaza,   capia,   folie,   alături,   caiet de retete

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Cea de-a şaptea gală Te cunosc de undeva!, lider detaşat de audiență pe toate segmentele de public Emisiunea a înregistrat un record de audienţă pentru acest sezon

Cea de-a şaptea gală Te cunosc de  undeva!, lider detaşat de audiență pe toate segmentele de public  Emisiunea a înregistrat un record de audienţă pentru acest sezon
Galerie Foto Distracţie la cote înalte, aşa poate fi descrisă cea de-a şaptea gală a celui de-al 15-lea sezon Te cunosc de undeva!, câștigată aseară de Adriana Trandafir şi Romică Ţociu cu o excelentă transformare în...

Ce se poate întâmpla dacă vindeți sau închiriați un imobil sau apartament în lipsa unui certificat energetic

Ce se poate întâmpla dacă vindeți sau închiriați un imobil sau apartament în lipsa unui certificat energetic
Certificatul de performanță energetică, mai cunoscut sub numele de certificat energetic este un document legal introdus și în țara noastră la solicitarea Uniunii Europene.   Ce este un certificat energe...

Seară dificilă pentru Mihai Bendeac la iUmor: Luat în colimator de trei concurente!

Seară dificilă pentru Mihai Bendeac la iUmor: Luat în colimator de trei concurente!
Galerie Foto O rusoaică, o olteancă și o cântăreață aspirantă urcă pe scena iUmor duminică seara, de la ora 20.00, la Antena 1, și nu este începutul unui banc, ci doar debutul unei seri dificile pentru juratul Mihai...

De la Olimpiada de la Londra, pe scena X Factor!

De la Olimpiada de la Londra, pe scena X Factor!
Galerie Foto Italian, stabilit în Londra și atras de România, Kalon Rae este un muzician experimentat care va urca în această seară, de la ora 20.30, la Antena 1, pe scena X Factor cu scopul de a-și obține un loc în echipa D...

Liviu Vârciu, dezvăluire în premieră la Te cunosc de undeva!: „Am plecat de la Liceul de Arte din cauza profesoarei de franceză!”

Liviu Vârciu, dezvăluire în premieră la Te cunosc de undeva!: „Am plecat de la Liceul de Arte din cauza profesoarei de franceză!”
Galerie Foto Sâmbăta aceasta, Ruleta îi va pune la grea încercare, din nou, pe Liviu Vârciu şi pe Andrei Ştefănescu, cu o transformare în Dhurata Dora şi Soolking, o albaneză senzuală şi un rapper franco-algerian. În mo...

Cine sunt actorii care completează distribuția serialului Adela, de la Antena 1

Cine sunt actorii care completează distribuția serialului Adela, de la Antena 1
Galerie Foto Noul serial de ficțiune produs de Ruxandra Ion și Dream Film Production pentru Antena 1, Adela, îşi completează distribuţia cu noi cu noi nume cunoscute din showbiz-ul autohton. Dominique Lăcătuş, fiica unuia...

Adina Buzatu şi fiica sa, Sara, gătesc împreună la Chefi la cuţite. Ediția de marţi a show-ului de cooking a fost lider de audiență

Adina Buzatu şi fiica sa, Sara, gătesc împreună la Chefi la cuţite. Ediția de marţi a show-ului de cooking a fost lider de audiență
Galerie Foto Seara de marți a fost seara Chefilor la cuțite. Show-ul difuzat de Antena 1 s-a impus ca lider de audiență la nivelul publicului comercial și la nivelul publicului din mediul urban. Conform Kantar Media, cea mai...

Top 5 produse cu ajutorul carora poti schimba complet aspectul bucatariei

Top 5 produse cu ajutorul carora poti schimba complet aspectul bucatariei
Galerie Foto In aproape toate locuintele, membrii familiei isi petrec majoritatea timpului in bucatarie. Aici stau la povesti, gatesc si iau masa cu multa voie buna. Din acest motiv, aceasta zona din casa trebuie sa fie moderna,...

Jucătorul de tenis Dominic Thiem a adoptat un pui de koala

Jucătorul de tenis Dominic Thiem a adoptat un pui de koala
Jucătorul de tenis Dominic Thiem a adoptat un pui de koala, primul născut la Grădina Zoologică din Viena. Numărul 3 mondial în tenis, Thiem a vizitat puiul la Grădina Zoologică, acolo unde acesta s-a născut, ...

Beneficiile unei agenții de marketing digital

Beneficiile unei agenții de marketing digital
Galerie Foto Dacă produsele sau serviciile afacerii tale au nevoie de promovare online, lasă-te pe mâna specialiștilor în marketingul digital. Magnetif te ajută să atingi obiectivele dorite prin strategii bazate pe date...

Gina Felea – show de zile mari în platoul Chefi la cuțite. Ediția de luni a fost lider de audiență pe toate segmentele de public

Gina Felea – show de zile mari în platoul Chefi la cuțite. Ediția de luni a fost lider de audiență pe toate segmentele de public
Galerie Foto Luni seara a fost incontestabil seara Chefilor la cuțite. Conform Kantar Media, Chefi la cuțite a fost lider de piață în rândul publicului comercial cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani cu o medie de 9...

Vlad Gherman se alătură distribuţiei serialului Adela de la Antena 1. „Personajul meu e diferit faţă de tot ce am făcut până acum!”

Vlad Gherman se alătură distribuţiei serialului Adela de la Antena 1. „Personajul meu e diferit faţă de tot ce am făcut până acum!”
Galerie Foto Vlad Gherman se alătură distribuţiei proiectului Adela, de la Antena 1. În cel mai nou serial de ficțiune produs de Ruxandra Ion și Dream Film Production, Vlad îl va interpreta pe Călin, un personaj cu totul nou...

Încă se poate merge la scăldat: piscinele exterioare, deschise la Băile Felix

Încă se poate merge la scăldat: piscinele exterioare, deschise la Băile Felix
Galerie Foto Turismul balnear a reintrat într-o oarecare normalitate, în unele zone, unde există piscine exterioare, mai ales cu apă termală. La Băile Felix, unde și până acum se mergea la ștrand și la Aqua Park în toate...

Circuit de toamnă în Apuseni și împrejurimi

Circuit de toamnă în Apuseni și împrejurimi
Galerie Foto Culorile toamnei le oferă un spectacol grandios celor care aleg un sejur de relaxare în Transilvania. De la Oradea sau la Băile Felix se pot face excursii la Peștera Urșilor, la Salina Turda sau în Munții...

(P) Mâncare super premium pentru câini și pisici

(P) Mâncare super premium pentru câini și pisici
Delcon, brandul belgian de mâncare super premium pentru câini și pisici, recunoscut și respectat pentru calitatea garantată, este disponibil și în Romania, online (www.peticutzu.ro), în magazine specializate și...
Serviciul de email marketing furnizat de