Ingrediente:
400 g faina, 3 oua, 250 ml lapte dulce, 200 g zahar tos, 20 g drojdie, 250 g branza de vaci, 60 g unt, doua pliculete cu zahar vanilinat, 30 g gris, sare, 150 g miezuri de nuca, esenta de lamaie, ulei, menta, nuca de cocos |
1 Intr-un castron se pune drojdia, 50 ml lapte, sarea si putina faina. Se amesteca totul si se lasa la dospit timp de zece minute. Se amesteca apoi cu restul de lapte, un ou si un albus, 100 g zahar tos, untul, un pliculet cu zahar vanilinat si esenta de lamaie.
2 Se amesteca totul, se adauga faina si se framanta pana cand rezulta un aluat potrivit de tare.
3 Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la dospit 30 de minute.
4 Branza de vaci se pune intr-un castron cu restul de zahar vanilinat si zahar tos, se adauga un ou si un albus de ou, grisul si se amesteca totul pana rezulta o crema.
5 Se intinde o foaie din aluat, se intinde crema de branza, apoi se presara miezurile de nuca taiate.
6 Se ruleaza, se unge cu galbenusul ramas, se asaza in tava unsa cu ulei si se coace. |
Sfat: In crema se pot adauga fulgi de cocos si menta tocata.
Bautura: Pinot Noir |
|