Ingrediente:
500 g branza de vaci, 500 g fasole alba, 500 g fasole verde,
250 g morcovi, 3 oua, doua cepe, sare, piper, ulei de masline,
pesmet, o legatura de patrunjel |
1 Morcovii se curata de coaja, se spala si se taie in bastonase subtiri. Se pun la fiert in apa clocotita, in care s-a adaugat un varf de cutit cu sare. Fasolea alba si cea verde se spala, se pun si ele la fiert, apoi se scot din apa si se pun intr-o strecuratoare.
2 Cepele se curata de foi, se spala, se taie pestisori si se asaza pe o farfurie, alaturi de morcovi.
3 Se amesteca legumele, se adauga branza de vaci, ouale, sarea, piperul si doua linguri cu ulei de masline. Patrunjelul se spala si se toaca marunt. Se adauga jumatate la sufleu, iar jumatate se pastreaza.
4 Se unge o tava cu ulei, se presara pesmetul, apoi se toarna amestecul de legume si branza. Se introduce tava in cuptor si se coace sufleul. Se serveste fierbinte sau rece, cu patrunjel tocat. |
Sfat: Patrunjelul se poate folosi doar pentru umplutura.
Bautura: Feteasca Regala |
|