Ingrediente:
8 copane de pui, 450 g mazare, 4 ardei grasi, doua cepe,
un morcov, o jumatate de radacina de patrunjel, 5 rosii, sare, piper,
ulei de floarea-soarelui, patrunjel, bors
|
1 Morcovul si radacina de patrunjel se curata de coaja, se spala, apoi se taie in cubulete si se pun pe o farfurie. Cepele se curata de foi, se spala si se toaca marunt.
2 Se pune o oala cu apa la fiert, in care s-a adaugat un praf de sare. Apoi se adauga copanele si se lasa sa fiarba.
3 Se spumeaza din cand in cand, se pun legumele tocate, sarea, piperul. Daca observati ca ciorba nu este suficient de grasa, puteti adauga ulei.
4 Cand carnea si legumele sunt aproape fierte, se adauga rosiile, ardeii curatati de seminte si taiati in felii subtiri sau bastonase si mazarea spalata in apa rece.
5 Se lasa sa fiarba. In timpul acesta, se curata patrunjelul, se spala, iar cozile se adauga in ciorba. Se mai lasa sa dea inca doua-trei clocote, apoi se ia oala de pe foc.
6 Se serveste fierbinte, presarand frunzele de patrunjel proaspat tocate. |
Sfat: Pentru a iesi mai acra ciorba, se poate adauga putin bors.
Bautura: Vin alb de buturuga
|
|