x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Capricii italiene

0
Autor: Mara Raducanu Carmen Dragan 19 Iul 2006 - 00:00
Capricii italiene
CAIET DE RETETE
Bucataria italiana ne aminteste de Descartes, care ne indemna: "Traieste-ti clipa". Asa ca, tare am mai vrea sa ii aflam secretele, pentru a nu trece cu ochii inchisi pe langa viata. Desi cei mai multi dintre noi cred ca bucataria italiana se limiteaza la paste si pizza, cei doi bucatari ne demonstreaza ca nu e deloc asa. Ei ne propun sa savuram preparate din diverse zone ale Italiei, bucate apreciate in toata lumea. De la aperitive si pana la dulciuri, toate sunt extrem de gustoase si uneori mai usor de facut decat am crede. Chiar daca oaspetii ne iau pe nepregatite, cu siguranta ii vom surprinde si ii vom seduce prin combinatia delicata de arome dintr-una din aceste retete. Sa urmam instructiunile pas cu pas. Toate ingredientele sunt disponibile si la noi, asa ca ne putem apuca de treaba. Astfel, vom trai impreuna bucuria clipei prezente!

CHOUX

propusa de Antonio Conforti
  • Ingrediente: 150 g faina, 250 ml apa rece, 125 g unt, 3 g sare, 4 oua intregi.
  • Preparare: Intr-un castron se pun apa, untul intreg si sarea si se pune pe foc mic. Cand s-a topit untul, se ia de pe foc, se pune faina in ploaie, se amesteca pana devine un continut omogen. Se lasa sa se raceasca putin, dupa care se pun cele 4 oua, se amesteca pana se incorporeaza oul. Apoi se pun in pos, iar dupa aceea se asaza in tava, in care s-a pus hartie de pergament. Se pot face in forma de ecler sau rotunde. Se dau la cuptor pentru 15 minute la 180°C. Pentru crema se foloseste frisca batuta aromatizata cu cateva picaturi de amareto. Se decoreaza cu zahar caramelizat.

    RICOTTA CU PERE

    propusa de Antonio Conforti
  • Ingrediente: 3 foi aluat, pasta din ricotta proaspata, o para, zahar, scortisoara, menta.
  • Preparare: Se face un aluat care se intinde. Apoi se taie in cerculete cu diametrul de 12 cm. Se foloseste ricotta proaspata. Aceasta se pune intr-un ciur si apoi se marunteste. Ricotta se bate cu 50 g zahar, pana cand devine o crema omogena. Aluatul se pune la cuptor. Para se curata, se taie bucatele de 2-3 cm. Apoi se pun intr-o tigaie cu zaharul si se lasa pana se caramelizeaza. Dupa ce se racesc, se amesteca cu ricotta. Exista o forma speciala, rotunda, unde se pun aluatul, crema, dupa care se pun un alt aluat, alta crema, alt aluat si apoi zahar pudra. Se decoreaza cu zahar caramelizat.

    FILE DE VITA CROCANT

    propusa de Emil Simion
  • Ingrediente: un muschi de vita, 10 g ciuperci, 3 felii de kaiser, unt, sare, piper nucsoara, o jumatate de pahar cu lichior cherry.
  • Preparare: Muschiul de vita se sectioneaza la jumatate (ca un portofel), se umple cu ciuperci, dupa care se inchide muschiul si se infasoara cu felii de kaiser. Se incing 40 g unt intr-o tigaie. Se ia bucata de carne si se inabusa putin. Se pun sare si piper dupa gust, nucsoara si se toarna cam jumatate de pahar cu lichior. Se lasa pe foc pana cand lichiorul se incorporeaza si se transforma in sos. Se scoate fileul din sosul respectiv, se asaza pe o farfurie, iar sosul se rastoarna peste carne.

    FILE DE VITA CU OTET BALSAMIC

    propusa de Antonio Conforti
  • Ingrediente: Un file de vita, 50 g unt, 20 g nuci intregi decojite, o jumatate de pahar cu otet balsamic, cartofi, sofran.
  • Preparare: Se ia o bucata de carne de vita mai groasa si se prajeste in untul incins. In tigaie se adauga nucile intregi si otetul balsamic. Cand este gata, se scoate si se pune pe o farfurie. Se serveste cu garnitura de cartofi fierti in sos de sofran.

    RIGATTONI CU CARNATI SI HRIBI

    propusa de Emil Simion
  • Ingrediente: un pachet de paste, doi morcovi, 100 g carnati, 200 g manatarci, un pahar cu vin alb, condimente, ulei de masline.
  • Preparare: Se fierb pastele timp de 12 minute in apa cu sare. Separat intr-o tigaie se prajesc carnatii cu putin morcov, se stropeste cu vin alb, apoi se adauga hribii (ciupercile) si se mai lasa aproximativ cinci minute. Se scot pastele din apa si se pun peste sosul creat. Se amesteca timp de un minut si se adauga condimente dupa gust.

    MASLINE UMPLUTE CU CARNE

    propusa de Emil Simion
  • Ingrediente: 100 g carne de vita tocata, o ceapa, un morcov, pesmet, 500 g masline.
  • Preparare: Carnea de vita maruntita se prajeste in tigaie impreuna cu o ceapa, un morcov si apoi se amesteca cu putin pesmet. Maslinelor li se scot samburii si se umplu cu carne.

    FILE DE VITA CAPRICIOSA

    propusa de Emil Simion
  • Ingrediente: 250 g muschi de vita, 50 g ciuperci, 10 g usturoi, ulei de masline, crema de trufe.
  • Preparare: Muschiul de vita se pune pe gratar, apoi intr-o tigaie se prajesc ciupercile cu putin usturoi si ulei de masline. Pe o farfurie se pune muschiul de vita, apoi deasupra se asaza ciupercile cu crema de trufe.

    MERE CU CONIAC

    propusa de Antonio Conforti
  • Ingrediente: un mar, 50 g zahar, 20 g stafide, 10 g migdale, o jumatate de pahar cu coniac.
  • Preparare: Se ia un mar de marime medie, i se scoate cotorul si se stropeste cu coniac. Se tavaleste prin zahar, se pun in interior stafidele si migdalele. Se asaza intr-o tava si se introduce in cuptor la 150°C timp de 15 minute. Se scoate, se lasa la racit si se serveste cu inghetata, crema de vanilie sau frisca. Se decoreaza cu zahar caramelizat.
  • Citeşte mai multe despre:   zahăr,   vita,   ingrediente,   crema,   preparare,   propusa

     



    Mai multe titluri din categorie

    Chefi la cuțite, din nou lider de audiență pe toate segmentele de public.  Emisiunea a înregistrat cele mai bune cifre din acest sezon

    Chefi la cuțite, din nou lider de audiență pe toate segmentele de public.  Emisiunea a înregistrat cele mai bune cifre din acest sezon
    Galerie Foto Şi marți  seara, telespectatorii au ales Chefi la cuţite. Show-ul difuzat de Antena 1 s-a impus ca lider de audiență la nivelul tuturor segmentelor de public şi a înregistrat cele mai  bune cifre din...

    Maria Buză şi Marius Rizea, sursa de comedie în serialul Adela de la Antena 1

    Maria Buză şi Marius Rizea, sursa de comedie în serialul Adela de la Antena 1
    Galerie Foto Maria Buză şi Marius Rizea fac parte din distribuţia celui mai nou serial de ficţiune produs de Ruxandra Ion şi Dream Film Production, Adela. Obişnuiţi să joace un cuplu, de data aceasta telespectatorii îi vor...

    Hobby-uri fotbalistice. Ce pasiuni au Ronaldo și Beckham

    Hobby-uri fotbalistice. Ce pasiuni au Ronaldo și Beckham
    Ronaldo a declarat în 2008 că bingo-ul l-a ajutat să înveţe limba engleză, în vreme ce Will Smith a spus, într-un interviu, că scrima i-a apropiat pe el, David Beckham şi Tom Cruise. Cech a cântat la tobe...

    Tragedie în familia lui „Rocky”: Mama lui Sylvester Stallone a murit la 98 de ani

    Tragedie în familia lui „Rocky”: Mama lui Sylvester Stallone a murit la 98 de ani
    Mama lui Sylvester Stallone, Jackie, fost astrolog, psiholog şi managerul proiectului de televiziune G.L.O.W., a murit la vârsta de 98 de ani. Jackie făcea pilates şi se antrena în sala de forţă, iar moartea sa a ...

    Turismul intern s-a ieftinit. Care au fost prețurile în perioada sezonului estival 2020

    Turismul intern s-a ieftinit. Care au fost prețurile în perioada sezonului estival 2020
    Costul unui sejur pentru două persoane, timp de trei nopți, în perioada sezonului estival 2020 a scăzut cu 21% faţă de același interval al anului trecut. Numărul rezervărilor last-minute s-a dublat,...

    Chefi la cuțite a fost aseară lider de audiență pe toate segmentele de public Peste 1.800.000 de telespectatori au urmărit emisiunea

    Chefi la cuțite a fost aseară lider de audiență pe toate segmentele de public  Peste 1.800.000 de telespectatori au urmărit emisiunea
    Galerie Foto Chefi la cuțite a dominat seara de luni. Show-ul difuzat de Antena 1 s-a impus ca lider de audiență la nivelul tuturor segmentelor de public. Conform Kantar Media, Chefi la cuțite a fost lider de piață în rândul...

    Dust Busters – Servicii de Curatenie Profesionale

    Dust Busters – Servicii de Curatenie Profesionale
    Cu totii am avut acele zile lungi in care abia asteptam sa iesim de la serviciu si sa ne indreptam spre casa, unde ne asteapta un loc calduros, curat si primitor, in care sa ne putem relaxa dupa o zi de munca. Adesea...

    Focurile vii de la Dealu Frumos

    Focurile vii de la Dealu Frumos
    Galerie Foto Legendele cu haiduci și comori se întind și „sub munte”, în zona subcarpatică de la poalele Bucegilor, unde localnicii povestesc despre „focurile vii” care apar, în anumite perioade ale anului, deasupra...

    Pe urmele Haiducilor lui Șaptecai, în Munții Bucegi

    Pe urmele Haiducilor lui Șaptecai, în Munții Bucegi
    Galerie Foto Mulți români sunt pasionați de filmele cu haiduci și de legendele care se leagă de Munții Bucegi. În plină pandemie, unul dintre cele mai sigure circuite turistice este pe urmele Haiducilor lui Șaptecai, pe...

    „Nu există nu se poate!” Revenire surpriză la TVR

    „Nu există nu se poate!” Revenire surpriză la TVR
    Începând din această toamnă, mai exact din data de 12 octombrie, surpriza grilei TVR 2 este revenirea Andreei Marin, una dintre cele mai puternice şi carismatice vedete din România, cu un program în care va...

    Campioana națională la bob Georgiana Lupu este câștigătoarea celei de-a doua ediții iUmor 

    Campioana națională la bob Georgiana Lupu este câștigătoarea  celei de-a doua ediții iUmor 
    Galerie Foto Deși s-a înscris la casting în fiecare sezon, abia anul acesta campioana la bob Georgiana Lupu și-a făcut curaj să și urce pe scena iUmor și bine a făcut! Georgiana a fost votată în aplicație și trimisă...

    Anca Sigartău şi Marian Râlea fac parte din distribuţia serialului Adela de la Antena 1

    Anca Sigartău şi Marian Râlea fac parte din distribuţia serialului Adela de la Antena 1
    Galerie Foto Anca Sigartău şi Marian Râlea formează un cuplu în cel mai nou serial de ficţiune produs de Ruxandra Ion şi Dream Film Production, Adela. Cu o vastă experienţă atât pe micile ecrane, cât şi pe scena...

    Deschidem Dosar România la TVR 1: „Cantacuzino, un institut pentru o ţară”

    Deschidem Dosar România la TVR 1: „Cantacuzino, un institut pentru o ţară”
    Galerie Foto Care este rolul acestei instituţii strategice a României în combaterea pandemiei de coronavirus? Cum a fost salvat Institutul Cantacuzino? Cine sunt specialiştii de talie mondială care lucrează aici şi ce...

    Celebrul brand de electrocasnice de lux Lofra Italia pătrunde pe piața românească

    Celebrul brand de electrocasnice de lux Lofra Italia pătrunde pe piața românească
    Galerie Foto Compania TECHSTORE.Ro a adus în România și celebrul brand de electrocasnice de lux Lofra Italia, care s-a angajat de ani de zile pe calea confortului durabil cu produse electrocasnice de lux, de calitate premium, ...

    Cea de-a doua gală Te cunosc de  undeva!, lider de audiență la oraşe şi în toată ţara

    Cea de-a doua gală Te cunosc de  undeva!, lider de audiență la oraşe şi în toată ţara
    Galerie Foto Cea de-a doua gală a celui de-al 15-lea sezon al show-ului Te cunosc de undeva!, câștigată de Tavi Clonda, cu o excelentă transformare în Adam Lambert, a fost aseară lider de audiență atât la nivel naţional,...
    Serviciul de email marketing furnizat de