x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Capricii italiene

0
Autor: Mara Raducanu Carmen Dragan 19 Iul 2006 - 00:00
Capricii italiene
CAIET DE RETETE
Bucataria italiana ne aminteste de Descartes, care ne indemna: "Traieste-ti clipa". Asa ca, tare am mai vrea sa ii aflam secretele, pentru a nu trece cu ochii inchisi pe langa viata. Desi cei mai multi dintre noi cred ca bucataria italiana se limiteaza la paste si pizza, cei doi bucatari ne demonstreaza ca nu e deloc asa. Ei ne propun sa savuram preparate din diverse zone ale Italiei, bucate apreciate in toata lumea. De la aperitive si pana la dulciuri, toate sunt extrem de gustoase si uneori mai usor de facut decat am crede. Chiar daca oaspetii ne iau pe nepregatite, cu siguranta ii vom surprinde si ii vom seduce prin combinatia delicata de arome dintr-una din aceste retete. Sa urmam instructiunile pas cu pas. Toate ingredientele sunt disponibile si la noi, asa ca ne putem apuca de treaba. Astfel, vom trai impreuna bucuria clipei prezente!

CHOUX

propusa de Antonio Conforti
  • Ingrediente: 150 g faina, 250 ml apa rece, 125 g unt, 3 g sare, 4 oua intregi.
  • Preparare: Intr-un castron se pun apa, untul intreg si sarea si se pune pe foc mic. Cand s-a topit untul, se ia de pe foc, se pune faina in ploaie, se amesteca pana devine un continut omogen. Se lasa sa se raceasca putin, dupa care se pun cele 4 oua, se amesteca pana se incorporeaza oul. Apoi se pun in pos, iar dupa aceea se asaza in tava, in care s-a pus hartie de pergament. Se pot face in forma de ecler sau rotunde. Se dau la cuptor pentru 15 minute la 180°C. Pentru crema se foloseste frisca batuta aromatizata cu cateva picaturi de amareto. Se decoreaza cu zahar caramelizat.

    RICOTTA CU PERE

    propusa de Antonio Conforti
  • Ingrediente: 3 foi aluat, pasta din ricotta proaspata, o para, zahar, scortisoara, menta.
  • Preparare: Se face un aluat care se intinde. Apoi se taie in cerculete cu diametrul de 12 cm. Se foloseste ricotta proaspata. Aceasta se pune intr-un ciur si apoi se marunteste. Ricotta se bate cu 50 g zahar, pana cand devine o crema omogena. Aluatul se pune la cuptor. Para se curata, se taie bucatele de 2-3 cm. Apoi se pun intr-o tigaie cu zaharul si se lasa pana se caramelizeaza. Dupa ce se racesc, se amesteca cu ricotta. Exista o forma speciala, rotunda, unde se pun aluatul, crema, dupa care se pun un alt aluat, alta crema, alt aluat si apoi zahar pudra. Se decoreaza cu zahar caramelizat.

    FILE DE VITA CROCANT

    propusa de Emil Simion
  • Ingrediente: un muschi de vita, 10 g ciuperci, 3 felii de kaiser, unt, sare, piper nucsoara, o jumatate de pahar cu lichior cherry.
  • Preparare: Muschiul de vita se sectioneaza la jumatate (ca un portofel), se umple cu ciuperci, dupa care se inchide muschiul si se infasoara cu felii de kaiser. Se incing 40 g unt intr-o tigaie. Se ia bucata de carne si se inabusa putin. Se pun sare si piper dupa gust, nucsoara si se toarna cam jumatate de pahar cu lichior. Se lasa pe foc pana cand lichiorul se incorporeaza si se transforma in sos. Se scoate fileul din sosul respectiv, se asaza pe o farfurie, iar sosul se rastoarna peste carne.

    FILE DE VITA CU OTET BALSAMIC

    propusa de Antonio Conforti
  • Ingrediente: Un file de vita, 50 g unt, 20 g nuci intregi decojite, o jumatate de pahar cu otet balsamic, cartofi, sofran.
  • Preparare: Se ia o bucata de carne de vita mai groasa si se prajeste in untul incins. In tigaie se adauga nucile intregi si otetul balsamic. Cand este gata, se scoate si se pune pe o farfurie. Se serveste cu garnitura de cartofi fierti in sos de sofran.

    RIGATTONI CU CARNATI SI HRIBI

    propusa de Emil Simion
  • Ingrediente: un pachet de paste, doi morcovi, 100 g carnati, 200 g manatarci, un pahar cu vin alb, condimente, ulei de masline.
  • Preparare: Se fierb pastele timp de 12 minute in apa cu sare. Separat intr-o tigaie se prajesc carnatii cu putin morcov, se stropeste cu vin alb, apoi se adauga hribii (ciupercile) si se mai lasa aproximativ cinci minute. Se scot pastele din apa si se pun peste sosul creat. Se amesteca timp de un minut si se adauga condimente dupa gust.

    MASLINE UMPLUTE CU CARNE

    propusa de Emil Simion
  • Ingrediente: 100 g carne de vita tocata, o ceapa, un morcov, pesmet, 500 g masline.
  • Preparare: Carnea de vita maruntita se prajeste in tigaie impreuna cu o ceapa, un morcov si apoi se amesteca cu putin pesmet. Maslinelor li se scot samburii si se umplu cu carne.

    FILE DE VITA CAPRICIOSA

    propusa de Emil Simion
  • Ingrediente: 250 g muschi de vita, 50 g ciuperci, 10 g usturoi, ulei de masline, crema de trufe.
  • Preparare: Muschiul de vita se pune pe gratar, apoi intr-o tigaie se prajesc ciupercile cu putin usturoi si ulei de masline. Pe o farfurie se pune muschiul de vita, apoi deasupra se asaza ciupercile cu crema de trufe.

    MERE CU CONIAC

    propusa de Antonio Conforti
  • Ingrediente: un mar, 50 g zahar, 20 g stafide, 10 g migdale, o jumatate de pahar cu coniac.
  • Preparare: Se ia un mar de marime medie, i se scoate cotorul si se stropeste cu coniac. Se tavaleste prin zahar, se pun in interior stafidele si migdalele. Se asaza intr-o tava si se introduce in cuptor la 150°C timp de 15 minute. Se scoate, se lasa la racit si se serveste cu inghetata, crema de vanilie sau frisca. Se decoreaza cu zahar caramelizat.
  • Citeşte mai multe despre:   zahăr,   vita,   ingrediente,   crema,   preparare,   propusa

     



    Mai multe titluri din categorie

    Dincolo de existenta materiala, prin portalurile de energie din Galeria Senso

    Dincolo de existenta materiala, prin portalurile de energie din Galeria Senso
    Arta este un mod exceptional de exprimare si un mijloc prin care iubitorii de frumos isi pot incanta privirea cu lucrari inedite. Unele dintre aceste lucrari, asa cum sunt si cele din expozitia de string art fluorescent...

    Chefi la cuțite, lider de piață cu peste 1.9 milioane de telespectatori, Chef Florin Dumitrescu pierde primul concurent în sezonul 9: ”Îmi pare rău pentru el”

    Chefi la cuțite, lider de piață cu peste 1.9 milioane de telespectatori, Chef Florin Dumitrescu pierde primul concurent în sezonul 9: ”Îmi pare rău pentru el”
    Galerie Foto Marți, 4 mai, Chefi la cuțite a fost lider detașat de piață cu peste 1,9 milioane de români, ce au privit emisiunea în minutul de maximă audiență de la 22.00. Telespectatorii Antena 1 au avut parte de o nouă...

    Dictatorul Maduro a primit sabia de samurai de la Steven Seagal

    Dictatorul Maduro a primit sabia de samurai de la Steven Seagal
    Cunoscut drept un apropiat al „băieților duri” aflați la conducerea Planetei, vedeta filmelor de acțiune de la Hollywood, Steven Seagal, i-a făcut o vizită președintelui venezuelean, Nicolas Maduro, căruia i-...

    Ecaterina Andronescu și-a făcut temele pentru roast-ul iUmor: a citit cartea lui Mihai Bendeac și a ascultat melodiile lui Cheloo! ”Sunt expresiii pe care eu nu le-aș accepta niciodată!”

    Ecaterina Andronescu și-a făcut temele pentru roast-ul iUmor: a citit cartea lui Mihai Bendeac și a ascultat melodiile lui Cheloo! ”Sunt expresiii pe care eu nu le-aș accepta niciodată!”
    Galerie Foto În cel de-al zecelea sezon iUmor, diseară, de la 20.30, la Antena 1, ediția specială de roast se anunță legendară, iar invitații nu pot fi decât cu totul neașteptați! Ecaterina Andronescu nu a vrut să vină...

    Grecia redeschide terasele cafenelelor și restaurantelor

    Grecia redeschide terasele cafenelelor și restaurantelor
    Grecia redeschide terasele cafenelelor și restaurantelor, după șase luni în care acestea au fost complet închise, scrie AFP. Pandemia de coronavirus a dat o puternică lovitură economiei Greciei, prin afe...

    Comisia Europeană vrea să relaxeze condițiile de călătorie pentru cetățenii non UE

    Comisia Europeană vrea să relaxeze condițiile de călătorie pentru cetățenii non UE
    Comisia Europeană recomandă statelor UE să permită accesul străinilor vaccinați anti COVID-19 din țările extracomunitare fără restricţii suplimentare, scrie Reuters. "Comisia propune să se...

    Chefii își aleg bucătarii și află culorile tunicilor în care vor lupta: ”Asta da surpriză”

    Chefii își aleg bucătarii și află culorile tunicilor în care vor lupta:  ”Asta da surpriză”
    Galerie Foto Aseară, pe Antena 1, chefii au dat startul unei noi etape eliminatorii, bootcampul, dar nu înainte de a primi o veste neașteptată din partea Ginei Pistol. Sezonul 9 pune în competiție pentru chefi o miză...

    Bursele JTI pentru Jurnaliști: Continuarea programului și lansarea ediției 2021-2022

    Bursele JTI pentru Jurnaliști: Continuarea programului și lansarea ediției 2021-2022
    De Ziua Mondială a Presei, Bursele JTI pentru Jurnaliști anunță continuarea programului 2020-2021 și lansează și ediția următoare, 2021-2022. Programul este realizat cu sprijinul foștilor bursieri, al...

    Accesoriul vedeta al anilor ’90 revine in forta in moda masculina. Da, vorbim despre borsete din piele

    Accesoriul vedeta al anilor ’90 revine in forta in moda masculina. Da, vorbim despre borsete din piele
    Noile tendinte in moda masculina se axeaza pe confort maxim inainte de toate, iar borseta a fost cel mai potrivit accesoriu care sa ofere acest lucru. Mai ales datorita modului de utilizare ,,hands-free” este un...

    Zile de sărbătoare, cu ediţii speciale, surprize și voie bună, la Antena Stars

    Zile de sărbătoare, cu ediţii speciale, surprize și voie bună, la Antena Stars
    Galerie Foto La Antena Stars urmează zile de colecţie, cu ediţii speciale ale emisiunilor, cu invitați pe măsură, cu multă distracție și voie bună, dar și cu sfaturi utile pentru pregătirile din aceste zile de...

    Se negociază eliminarea absurdităților din turismul balnear

    Se negociază eliminarea absurdităților din turismul balnear
    Galerie Foto Sunt speranțe mari pentru cei care au activitate în zona balneo, pentru o redeschidere necesară, din această vară. Avem cele mai bune zone balneare din Europa, s-au făcut investiții foarte importante, în ultimii...

    Află care sunt cele mai eficiente servicii pentru tratarea pietrei naturale!

    Află care sunt cele mai eficiente servicii pentru tratarea pietrei naturale!
    Piatra naturală este utilizată în construcții încă din cele mai vechi timpuri. Maeștrii pietrari au conferit acestui material creat de natură forme și utilizări multiple, ce au înfrumusețat diverse locuințe...

    Contează pe un ajutor de nădejde pentru o mutare de succes!

    Contează pe un ajutor de nădejde pentru o mutare de succes!
    Atunci când vrem să ne mutăm avem întotdeauna nevoie de ajutor. Mutarea nu este un lucru ușor, acest lucru îl știm cu toții. E nevoie de planificare, de timp, de resurse și de finanțe, pentru a duce la bun...

    Cadouri potrivite pentru barbati, indiferent de ocazie. Ce bauturi oferim in dar si cum le alegem?

    Cadouri potrivite pentru barbati, indiferent de ocazie. Ce bauturi oferim in dar si cum le alegem?
    A face un cadou unui barbat, oricat de bine l-ai cunoaste, poate fi o provocare destul de mare. Cadoul pe care il alegem trebuie sa se adapteze gusturilor, ocaziei si personalitatii celui care il primeste, fie ca vorbim...

    Adriana şi Romică se transformă în Leontina Văduva si Luciano Pavarotti. Adriana: „Îmi vine să plâng, să plec acasă!”

    Adriana şi Romică se transformă în Leontina Văduva si Luciano Pavarotti. Adriana: „Îmi vine să plâng, să plec acasă!”
    Finala celui de-al 16-lea sezon Te cunosc de undeva! este din ce în ce mai aproape, aşa că punctele acumulate în aceste ultime ediţii devin esenţiale pentru calificarea în cea mai importantă bătălie artistică...
    Serviciul de email marketing furnizat de