x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Carte: Ospete nobile - Retete culinare din vanat

Carte: Ospete nobile - Retete culinare din vanat

de Francisca M. Catana    |    22 Iun 2006   •   00:00
Carte: Ospete nobile - Retete culinare din vanat

"Romanii sunt invatati sa se bucure de viata si sa manance bine", spunea Ion Besoiu la lansarea cartii "Ospete vanatoresti. 133 de preparate din vanat", a Mariei Dobrescu, ce a avut loc intr-un restaurant din Bucuresti.

Volumul "Ospete vanatoresti" a aparut ca urmare a colaborarii autoarei cu marii bucatari din carciumele despre care a scris mereu. "De la acesti seniori cu joben galben si lingura de lemn am adunat cele peste 100 de retete care fac obiectul cartii", a marturisit Maria Dobrescu. Cartea foloseste indeosebi celor carora le place rasfatul culinar sau acelora care vor sa ofere musafirilor lor experiente culinare de neuitat. Cartea este dedicata micilor sale nepotele, Andreea, Ana-Maria si Diana.

PREFERINTE. Dintre toate preparatele care se regasesc in aceasta carte, Maria Dobrescu prefera ostropelul de prepelita, iar sotului ei, Marius Dobrescu, ii place iepurele cu sos alb, chiar daca "vanatul nu este tocmai favoritul lui, pentru ca este tare, dar iepurele de casa este mult mai fraged si mult mai bun". Alexandru Arsinel, prezent la lansarea "Ospetelor vanatoresti", a spus ca Romania are o fauna extraordinara, de care multe popoare nu se pot bucura. A adaugat insa ca romanii nu sunt suficient de inarmati pentru a vana. Alexandru Arsinel spera ca totusi "atat timp cat inca pamantul ne mai suporta vanatoarea sa dispara". Ion Besoiu este de parere ca fauna Muntilor Carpati este emblematica pentru intreaga Europa.

×
Subiecte în articol: gastronomie