Un preparat culinar preferat de români este ciorba de fasole cu afumătură dar pentru că ne aflăm în Postul Paștelui, credincioșii sunt nevoiți să renunțe la carne. Cu toate acestea, un ingredient o va face delicioasă.
Aceasta se gătește rapid dar fasolea trebuie lăsată o noapte în apă pentru a fi suficient hidratată. După ce se pune la fiert, se adaugă legume, respectiv morcov, țelină, rădăcină de pătrunjel și foi de dafin. Când au fiert toate, în unele zone ale țării se adaugă rântașul.
Însă ingredientul care îi vada un gust senzațional este busuiocul, scrie spynews.ro.
Nu trebuie uitat faptul că ciorba de fasole este o mâncare accesibilă, ieftină și ușor de preparat. În plus, conține antioxidanți, ajută la detoxifierea organismului, este o sursă importantă de fibre și proteine. Și, nu mai puțin important, are puține calorii.