x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Crăciun made in Italy

0
Autor: Diana Radu 21 Dec 2007 - 00:00
Crăciun made in Italy

Cum sărbătoresc francezii Crăciunul? Dar ruşii? Dar nemţii? Noi am reuşit să aflăm povestea Crăciunului in Italia. De la doi "italieni vero". Aşa că v-o spunem şi vouă.

Cum sărbătoresc francezii Crăciunul? Dar ruşii? Dar nemţii? Noi am reuşit să aflăm povestea Crăciunului in Italia. De la doi "italieni vero". Aşa că v-o spunem şi vouă.

"In aşteptarea Crăciunului" - aşa a fost denumit evenimentul de la 19 decembrie, care a avut loc intr-un restaurant cu specific italian din Bucureşti. Evenimentul, susţinut de organizaţia Slow Food, a avut ca scop promovarea preparatelor italieneşti tradiţionale din oraşul Bisceglie. Cei doi bucătari care s-au ocupat de meniu, Giuseppe Frizzale şi Mario Musci sunt membri ai "Echipei de şefi Dolmen".

ORIGINAR. "In Romănia sunt cunoscute doar căteva dintre măncărurile clasice italieneşti. Măncărurile pregătite in casele ţăranilor italieni cu ocazia Sărbătorilor, ca şi intreaga bucătărie tradiţională, rămăn in continuare necunoscute. Noi incercăm să schimbăm această situaţie", ne-a declarat Giuseppe Frizzale, unul dintre doi bucătarii şefi de la restaurantul Tre Archi. "Trebuie menţionat că atăt ingredientele folosite, căt şi vinurile, au fost aduse din Italia, iar mesele au fost decorate, in stil tradiţional, cu fructe şi seminţe", a adăugat Mario Musci, cel de-al doilea bucătar-şef al restaurantului. Entuziaşti, cei doi bucătari italieni ne-au explicat că vor să facă o tradiţie din acest eveniment.

TRADIŢII. Meniul conceput de cei doi bucătari respectă tradiţiile de Crăciun: Olive nere e taralli (măsline negre şi covrigei napolitani), Frittule (preparat pe bază de pizza, prăjit in ulei, cu mozzarella şi fasole), Minestra verde in terra cotta (preparat din legume şi carne), Tubettini alle cozze (paste cu midii), Baccala’ con olive nere e patate (peşte cu măsline negre şi cartofi), iar ca desert, Panettone alla grila con crema de all’arancia (panetone la grătar cu cremă de portocale roşii). Fiecare oraş italian are particularităţile sale culinare, iar meniul creat la Bucureşti este inspirat de gastronomia din Bisceglie. La miezul nopţii, italienii participă la slujba de Crăciun, iar la intoarcere se impart cadourile. La 25 decembrie, sărbătoarea continuă, tot in familie.

Minestra verde

Mario Musci ne-a explicat că preparatul-vedetă de pe masa de Crăciun este Minestra verde in terracotta.

Tot de la bucătar am aflat că acesta se pregăteşte din legume (100 g conopidă, 100 g broccoli şi aceeaşi cantitate de tulpină de anghinare), 100 g chifteluţe din carne de vită, 50 g salam picant, două ouă bătute, 50 g brănză de oaie, ulei de măsline, sare şi piper negru. Se fierb legumele, apoi se pun in tavă. Se fac trei straturi din broccoli, conopidă, anghinare, chifteluţe, felii de salam picant, ouă bătute şi brănză rasă.

Compoziţia se ţine la cuptor 10 minute, la temperatura de 180 grade. Preparatul trebuie servit cald, alături de "un vin roşu tare", după cum ne recomandă Giuseppe Frizzale.

diana.radu@jurnalul.ro

Citeşte mai multe despre:   gastronomie

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Un colț de rai pentru turismul ecumenic: Mănăstirea Caraiman

Un colț de rai pentru turismul ecumenic: Mănăstirea Caraiman
Galerie Foto Turismul ecumenic revine, încet, dar sigur, la ceea ce era înainte de pandemie. Una dintre cele mai mari bucurii ale credincioșilor creștini ortodocși este pelerinajul la mănăstirile din România și din...

Excursii fără stres pe litoralul bulgăresc

Excursii fără stres pe litoralul bulgăresc
Galerie Foto Litoralul bulgăresc a devenit refugiul turiștilor români oripilați de obligativitatea purtării măștii pe falezele din România. Pentru aerosoli fără mască de protecție și pentru weekenduri fără stres,...

Un actor celebru s-a infectat cu COVID-19. A anunțat vestea chiar de ziua lui

Un actor celebru s-a infectat cu COVID-19. A anunțat vestea chiar de ziua lui
Celebrul actor spaniol Antonio Banderas a ieșit pozitiv la testul pentru coronavirus. Acesta a împlinit 60 de ani și a devenit cunoscut pentru rolurile sale din filmele Desperados și Masca...

Jurat X Factor, operat de urgenţă. „Ar fi putut să rămână pentru restul vieții într-un scaun cu rotile”

Jurat X Factor, operat de urgenţă. „Ar fi putut să rămână pentru restul vieții într-un scaun cu rotile”
Simon Cowell s-a accidentat în timp ce testa o bicicletă electrică în Malibu. Celebrul jurat de la "X Factor" şi "America's Got Talent" şi-a rupt spatele. Simon Cowell şi-a rupt spatele, după ce a căzut de...

Un nou număr consistent al revistei ziariștilor profesioniști

Un nou număr consistent al revistei ziariștilor profesioniști
A apărut un nou număr (18) AL REVISTEI UZP, una din puținele publicații din Europa consacrate exclusiv problemelor profesiei de jurnalist. Din sumarul bogat al acestui nou număr al publicației editate de...

Nuntă la Hollywood. Celebrul actor Sean Penn s-a căsătorit. Soția sa este mai tânără cu 32 de ani

Nuntă la Hollywood. Celebrul actor Sean Penn s-a căsătorit. Soția sa este mai tânără cu 32 de ani
Celebrul actor american Sean Penn s-a căsătorit cu actriţa australiană Leila George, într-o ceremonie oficiată prin videoconferinţă, transmite ABC.  "Am avut o nuntă COVID....

Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla - minunile care s-au întâmplat cu ea, în timpul vieții

Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla - minunile care s-au întâmplat cu ea, în timpul vieții
Pe data de 07 august, în Biserica Ortodoxă, se face pomenirea Cuvioasei Teodora. Aceasta este prima româncă trecută în rândul sfinților. A fost fiica lui Ștefan Joldea, comandant de artilerie la Cetatea...

SUA transmite avertismente de călătorie. Care este recomandarea pentru România

SUA transmite avertismente de călătorie. Care este recomandarea pentru România
Departamentul de Stat şi Centrul de Control al Bolilor şi Prevenţie (CDC) din SUA transmite avertismente de călătorie față de mai multe state unde infecțiile cu COVID-19 sunt în creștere. Acestea...

Grădinile celebrului castel al regilor Angliei va fi deschis turiștilor

Grădinile celebrului castel al regilor Angliei va fi deschis turiștilor
Una dintre reşedinţele oficiale ale reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, îşi va deschide grădinile pentru public, prima dată în peste 40 de ani, transmite Reuters. Turiștii vor putea face un...

Palatului Regal din Șoseaua Kiseleff - detalii puțin știute

Palatului Regal din Șoseaua Kiseleff - detalii puțin știute
Deși se află pe unul dintre cele mai frumoase bulevarde ale Bucureștiului, ar trece, poate, neobservată, în plimbările noastre la Șosea, dacă nu i-am ști, dinainte, povestea... O poveste aproape la fel de...

Metodă rapidă de învățare a unei limbi străine... în vacanță

Metodă rapidă de învățare a unei limbi străine... în vacanță
Poate n-o să stai chiar la un hotel de 5 stele – o fi de 4, ori numai de 3 – dar cu siguranță felul în care vei consuma o astfel de vacanță merită punctajul maxim. Și asta pentru că vei beneficia de...

Biserici protejate din România. Trece-le pe lista de obiective de vizitat în vacanță

Biserici protejate din România. Trece-le pe lista de obiective de vizitat în vacanță
De fapt, dacă ar fi să luăm ca structură de rezistență arcul carpatic, urmându-l de o parte și de alta a semețelor lui vârfuri, nu trei cercuri concentrice ale credinței am afla, ci mult mai multe, din care...

Athos - sfaturi pentru pelerini

Athos - sfaturi pentru pelerini
Oricât am lărgi conceptul de turism religios, la Athos, călătorul nu mai e turist, ci pelerin. Cu avantajele și dezavantajele sale. Ortodoxia slujită la Athos, ca și cea repovestită în paginile...
Serviciul de email marketing furnizat de