x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Crăciun made in Italy

0
Autor: Diana Radu 21 Dec 2007 - 00:00
Crăciun made in Italy

Cum sărbătoresc francezii Crăciunul? Dar ruşii? Dar nemţii? Noi am reuşit să aflăm povestea Crăciunului in Italia. De la doi "italieni vero". Aşa că v-o spunem şi vouă.

Cum sărbătoresc francezii Crăciunul? Dar ruşii? Dar nemţii? Noi am reuşit să aflăm povestea Crăciunului in Italia. De la doi "italieni vero". Aşa că v-o spunem şi vouă.

"In aşteptarea Crăciunului" - aşa a fost denumit evenimentul de la 19 decembrie, care a avut loc intr-un restaurant cu specific italian din Bucureşti. Evenimentul, susţinut de organizaţia Slow Food, a avut ca scop promovarea preparatelor italieneşti tradiţionale din oraşul Bisceglie. Cei doi bucătari care s-au ocupat de meniu, Giuseppe Frizzale şi Mario Musci sunt membri ai "Echipei de şefi Dolmen".

ORIGINAR. "In Romănia sunt cunoscute doar căteva dintre măncărurile clasice italieneşti. Măncărurile pregătite in casele ţăranilor italieni cu ocazia Sărbătorilor, ca şi intreaga bucătărie tradiţională, rămăn in continuare necunoscute. Noi incercăm să schimbăm această situaţie", ne-a declarat Giuseppe Frizzale, unul dintre doi bucătarii şefi de la restaurantul Tre Archi. "Trebuie menţionat că atăt ingredientele folosite, căt şi vinurile, au fost aduse din Italia, iar mesele au fost decorate, in stil tradiţional, cu fructe şi seminţe", a adăugat Mario Musci, cel de-al doilea bucătar-şef al restaurantului. Entuziaşti, cei doi bucătari italieni ne-au explicat că vor să facă o tradiţie din acest eveniment.

TRADIŢII. Meniul conceput de cei doi bucătari respectă tradiţiile de Crăciun: Olive nere e taralli (măsline negre şi covrigei napolitani), Frittule (preparat pe bază de pizza, prăjit in ulei, cu mozzarella şi fasole), Minestra verde in terra cotta (preparat din legume şi carne), Tubettini alle cozze (paste cu midii), Baccala’ con olive nere e patate (peşte cu măsline negre şi cartofi), iar ca desert, Panettone alla grila con crema de all’arancia (panetone la grătar cu cremă de portocale roşii). Fiecare oraş italian are particularităţile sale culinare, iar meniul creat la Bucureşti este inspirat de gastronomia din Bisceglie. La miezul nopţii, italienii participă la slujba de Crăciun, iar la intoarcere se impart cadourile. La 25 decembrie, sărbătoarea continuă, tot in familie.

Minestra verde

Mario Musci ne-a explicat că preparatul-vedetă de pe masa de Crăciun este Minestra verde in terracotta.

Tot de la bucătar am aflat că acesta se pregăteşte din legume (100 g conopidă, 100 g broccoli şi aceeaşi cantitate de tulpină de anghinare), 100 g chifteluţe din carne de vită, 50 g salam picant, două ouă bătute, 50 g brănză de oaie, ulei de măsline, sare şi piper negru. Se fierb legumele, apoi se pun in tavă. Se fac trei straturi din broccoli, conopidă, anghinare, chifteluţe, felii de salam picant, ouă bătute şi brănză rasă.

Compoziţia se ţine la cuptor 10 minute, la temperatura de 180 grade. Preparatul trebuie servit cald, alături de "un vin roşu tare", după cum ne recomandă Giuseppe Frizzale.

diana.radu@jurnalul.ro

Citeşte mai multe despre:   gastronomie

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Carnavalul de la Rio de Janeiro a început. Cele mai renumite școli de samba vor defila pe străzile orașului

Carnavalul de la Rio de Janeiro a început. Cele mai renumite școli de samba vor defila pe străzile orașului
Celebrul carnaval de la Rio de Janeiro începe astăzi și se va încheia pe 29 februarie. În mod tradițional acesta  are loc înainte de intrarea în Postul Paștelui catolic. Este cel mai mare...

Primarul Stelian Manole este eliberat din închisoare și se întoarce în Mangalița

Primarul Stelian Manole este eliberat din închisoare și se întoarce în Mangalița
Galerie Foto Sâmbătă, 22 februarie, de la ora 22:30, la Antena 1, în primul episod al celui de-al doilea sezon al serialului de comedie Mangalița, telespectatorii vor descoperi un nou oraș Mangalița, mai frumos și mai curat....

Victoria's Secret își schimbă proprietarul. Brandul este afectat de recentele acuzații de hărțuire sexuală

Victoria's Secret își schimbă proprietarul. Brandul este afectat de recentele acuzații de hărțuire sexuală
Societatea de investiții Sycamore Partners va achiziționa pachetul majoritar al brandului Victoria's Secret de la compania L Brands pentru suma de 525 milioane de dolari. Aceasta din urmă va păstra...

Clipe de groazã pentru Anamaria Prodan: „Am rămas fãrã aer! Simţeam cã se prãbuşeşte cerul!”

Clipe de groazã pentru Anamaria Prodan: „Am rămas fãrã aer! Simţeam cã se prãbuşeşte cerul!”
Galerie Foto Cel mai nou reality show ce îi are ca protagonişti pe Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf revine duminicã, de la 19:45, la Antena Stars cu un nou episod în care telespectatorii vor putea urmãri momentele cumpl...

Un număr de magie digitală va ului jurații în prima ediție din noul sezon iUmor “Umanitatea se îndreaptă către digital cu toate forțele”

Un număr de magie digitală va ului jurații în prima ediție din noul sezon iUmor  “Umanitatea se îndreaptă către digital cu toate forțele”
Galerie Foto Momente incendiare în cel mai aşteptat show de umor, iUmor, ce revine mâine seară, de la 20:00, la Antena 1, cu premiera sezonului cu numărul opt. Tk Jiang, concurentul venit tocmai din Singapore, s-a apucat de...

Tradiții și obiceiuri în Sâmbăta Morților. Când se intră în Postul Paștelui

Tradiții și obiceiuri în Sâmbăta Morților. Când se intră în Postul Paștelui
Întrucât în acest an Sărbătoarea Învierii Domnului va avea loc pe 19 aprilie, Moșii de Iarnă ori Sâmbăta Morților se sărbătorește pe 22 februarie. Această zi este dedicată omagierii celor trecuți în...

Primele nume anunțate la Untold 2020. The Pussycat Dolls și Iggy Azalea, pentru prima dată în România

Primele nume anunțate la Untold 2020. The Pussycat Dolls și Iggy Azalea, pentru prima dată în România
Video Organizatorii Untold au anunțat primele nume confirmate pentru ediția din 2020 a festivalului, care va avea loc între 30 iulie și 2 august, în Cluj-Napoca. The Pussycat Dolls, Iggy Azalea, Eric Prydz, Amelie...

Alessandra Stoicescu va prezenta Observatorul de la ora 19.00 la Antena 1

Alessandra Stoicescu va prezenta Observatorul de la ora 19.00 la Antena 1
Începând din această primăvară, Alessandra Stoicescu va prezenta Observatorul de la ora 19.00, de luni până vineri, la Antena 1. “Într-o perioadă cu schimbări majore în viața mea, pe care le-am primit cu...

Frigul și trezitul foarte devreme le-au creat probleme actorilor din Mangalița, la filmările pentru cel de-al doilea sezon

Frigul și trezitul foarte devreme le-au creat probleme actorilor din Mangalița,  la filmările pentru cel de-al doilea sezon
Galerie Foto Filmările pentru cel de-al doilea sezon Mangalița, serialul de comedie care revine, din 22 februarie, la Antena 1, au fost așteptate cu nerăbdare de actori. Desfășurate spre finele anului trecut, în localitatea Bo...

Alex Velea și Mario Fresh continuă aventura Asia Express- Drumul Comorilor Cea de-a patra ediţie a show-ului, lider de audienţã

Alex Velea și Mario Fresh continuă aventura Asia Express- Drumul Comorilor  Cea de-a patra ediţie a show-ului, lider de audienţã
Galerie Foto Alex Velea și Mario Fresh au trecut aseară prin cea mai grea încercare de până acum, la Asia Express - Drumul Comorilor. În ritmul de ”totul sau nimic” al cursei pentru ultima șansă, cei doi prieteni s-au...

Delia, despre evoluția sa ca jurat iUmor: “Cred că sunt plină de surprize în acest sezon”

Delia, despre evoluția sa ca jurat iUmor:  “Cred că sunt plină de surprize în acest sezon”
Galerie Foto După filmările audițiilor pentru sezonul cu numărul opt iUmor, emisiune ce va avea premiera sâmbătă, pe 22 februarie, de la 20:00, la Antena 1, Delia a tras concluziile și știe ce s-a schimbat încă de la...

(P) Ceasuri barbati: 7 reguli pe care trebuie sa le cunosti

(P) Ceasuri barbati: 7 reguli pe care trebuie sa le cunosti
Galerie Foto Orice barbat stilat stie ca nu trebuie sa poarte curea neagra cu pantofi maro, insa putini cunosc regulile fundamentale atunci cand vine vorba despre ceasuri barbati. Se intampla destul de des sa vezi barbati ce poarta...

Asia Express- Drumul Comorilor, lider detașat de piață Diseară, echipele se luptă în cursa pentru ultima șansă

Asia Express- Drumul Comorilor, lider detașat de piață  Diseară, echipele se luptă în cursa pentru ultima șansă
Galerie Foto Luni seară, cursa de pe Drumul Comorilor a pus în joc o miză importantă, cea de-a doua imunitate a primei etape din Filipine. Cea mai nebună cursă de la capătul pământului a împins spiritul echipelor într-o...

Noi tendințe în teambuilding: jocuri și concursuri în natură

Noi tendințe în teambuilding: jocuri și concursuri în natură
Galerie Foto Turismul are mult de câștigat, în România, din ideile de „teambuilding” ale organizatorilor de evenimente pentru companii. Dacă în anii 2000, până la declanșarea crizei economice, erau preferate zonele...

Carnavalul de la Veneția, nouă secole de tradiție italiană

Carnavalul de la Veneția, nouă secole de tradiție italiană
Galerie Foto Celebrul Carnaval de la Veneția aduce sute de mii de vizitatori, din întreaga lume, în fiecare an, fiind chiar în aceste zile în plină desfășurare. Anul acesta, carnavalul a început pe  8 februarie și se...
Serviciul de email marketing furnizat de