x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Crăciun made in Italy

0
Autor: Diana Radu 21 Dec 2007 - 00:00
Crăciun made in Italy

Cum sărbătoresc francezii Crăciunul? Dar ruşii? Dar nemţii? Noi am reuşit să aflăm povestea Crăciunului in Italia. De la doi "italieni vero". Aşa că v-o spunem şi vouă.

Cum sărbătoresc francezii Crăciunul? Dar ruşii? Dar nemţii? Noi am reuşit să aflăm povestea Crăciunului in Italia. De la doi "italieni vero". Aşa că v-o spunem şi vouă.

"In aşteptarea Crăciunului" - aşa a fost denumit evenimentul de la 19 decembrie, care a avut loc intr-un restaurant cu specific italian din Bucureşti. Evenimentul, susţinut de organizaţia Slow Food, a avut ca scop promovarea preparatelor italieneşti tradiţionale din oraşul Bisceglie. Cei doi bucătari care s-au ocupat de meniu, Giuseppe Frizzale şi Mario Musci sunt membri ai "Echipei de şefi Dolmen".

ORIGINAR. "In Romănia sunt cunoscute doar căteva dintre măncărurile clasice italieneşti. Măncărurile pregătite in casele ţăranilor italieni cu ocazia Sărbătorilor, ca şi intreaga bucătărie tradiţională, rămăn in continuare necunoscute. Noi incercăm să schimbăm această situaţie", ne-a declarat Giuseppe Frizzale, unul dintre doi bucătarii şefi de la restaurantul Tre Archi. "Trebuie menţionat că atăt ingredientele folosite, căt şi vinurile, au fost aduse din Italia, iar mesele au fost decorate, in stil tradiţional, cu fructe şi seminţe", a adăugat Mario Musci, cel de-al doilea bucătar-şef al restaurantului. Entuziaşti, cei doi bucătari italieni ne-au explicat că vor să facă o tradiţie din acest eveniment.

TRADIŢII. Meniul conceput de cei doi bucătari respectă tradiţiile de Crăciun: Olive nere e taralli (măsline negre şi covrigei napolitani), Frittule (preparat pe bază de pizza, prăjit in ulei, cu mozzarella şi fasole), Minestra verde in terra cotta (preparat din legume şi carne), Tubettini alle cozze (paste cu midii), Baccala’ con olive nere e patate (peşte cu măsline negre şi cartofi), iar ca desert, Panettone alla grila con crema de all’arancia (panetone la grătar cu cremă de portocale roşii). Fiecare oraş italian are particularităţile sale culinare, iar meniul creat la Bucureşti este inspirat de gastronomia din Bisceglie. La miezul nopţii, italienii participă la slujba de Crăciun, iar la intoarcere se impart cadourile. La 25 decembrie, sărbătoarea continuă, tot in familie.

Minestra verde

Mario Musci ne-a explicat că preparatul-vedetă de pe masa de Crăciun este Minestra verde in terracotta.

Tot de la bucătar am aflat că acesta se pregăteşte din legume (100 g conopidă, 100 g broccoli şi aceeaşi cantitate de tulpină de anghinare), 100 g chifteluţe din carne de vită, 50 g salam picant, două ouă bătute, 50 g brănză de oaie, ulei de măsline, sare şi piper negru. Se fierb legumele, apoi se pun in tavă. Se fac trei straturi din broccoli, conopidă, anghinare, chifteluţe, felii de salam picant, ouă bătute şi brănză rasă.

Compoziţia se ţine la cuptor 10 minute, la temperatura de 180 grade. Preparatul trebuie servit cald, alături de "un vin roşu tare", după cum ne recomandă Giuseppe Frizzale.

diana.radu@jurnalul.ro

Citeşte mai multe despre:   gastronomie

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Radu Tudor, despre jurnaliștii CNN arestați în timp ce transmiteau din Minneapolis: Sper ca libertatea presei să fie garantată

Radu Tudor, despre jurnaliștii CNN arestați în timp ce transmiteau din Minneapolis: Sper ca libertatea presei să fie garantată
Jurnalistul Radu Tudor a declarat că imaginile cu jurnaliștii CNN încătușați în timp ce transmiteau în direct din Minneapolis sunt îngrijorătoare. „Sunt îngrijorătoare imaginile, mai ales că...

Duminicã, 31 mai, de la 10:00, Antena 1 difuzeazã o ediţie-eveniment Gaşca Zurli, prezentatã de Mirela Retegan

Duminicã, 31 mai, de la 10:00, Antena 1 difuzeazã o ediţie-eveniment Gaşca Zurli, prezentatã de Mirela Retegan
Galerie Foto Duminicã, în weekendul special dedicat Zilei Copilului, de la ora 10:00, Antena 1 aduce spiritul Zurli în casele românilor într-o ediţie-eveniment prezentatã de Mirela Retegan. Cum limitãrile impuse de starea de...

Sâmbãtã, de la 20:00, pe Antena 1, Juraţii iUmor aleg ultimul finalist al show-ului

Sâmbãtã, de la 20:00, pe Antena 1, Juraţii iUmor aleg ultimul finalist al show-ului
Galerie Foto Cea mai îndrăgită emisiune de umor din România se apropie de finalul celui de-al optulea sezon, iar înainte de marea finalã, difuzatã pe 6 iunie, de la 20:00, la Antena 1, juraţii vor alege ultimul finalist în...

Marele Bazar din Istanbul se pregătește să își redeschidă porțile

Marele Bazar din Istanbul se pregătește să își redeschidă porțile
Marele Bazar din Istanbul se pregătește de redeschidere. Acesta a fost închis pe 23 martie din cauza pandemiei de coronavirus, transmite AFP. Este una dintre cele mai mari piețe acoperite din lume,...

Cazinourile din Las Vegas se vor redeschide treptat din 4 iunie

Cazinourile din Las Vegas se vor redeschide treptat din 4 iunie
Cazinourile din Las Vegas se vor redeschide treptat de săptămâna viitoare, cu respectarea măsurilor sanitare. Acestea au fost închisă în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus, transmite...

O actriță premiată cu Oscar a fost diagnosticată cu COVID-19

O actriță premiată cu Oscar a fost diagnosticată cu COVID-19
Actorii francezi Marion Cotillard şi Guillaume Canet au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Cotillard a mai trecut o dată printr-o pandemie, însă pe marele ecran, în filmul „Contagion”. Actriţa Marion Cotillard...

Cum „dresăm” pantofii care ne strâng

Cum „dresăm” pantofii care ne strâng
Vânzătorii de încălțăminte din piele știu câteva trucuri pentru pantofii prea mici. Încălțămintea confecționată din piele este ușor de remodelat pe propriul picior, cu ajutorul câtorva intervenții...

Un Margaux vechi de 65 de ani, din meniul legendarului tren Orient Expres, în licitație la București

Un Margaux vechi de 65 de ani, din meniul legendarului tren Orient Expres, în licitație la București
Galerie Foto Din cele peste 200 de loturi de vin ale Licitației de Vară din 28 mai, poate cel mai special și mai neașteptat este un vin roșu de Margaux ce a făcut parte din meniul trenului transcontinental Orient Expres, unul...

Plajele se redeschid pentru turismul estival

Plajele se redeschid pentru turismul estival
Galerie Foto Una dintre destinațiile turistice preferate de europeni, Grecia, a deschis deja peste 500 de plaje, săptămâna trecută. Italia, Cipru și Turcia și-au anunțat, la rândul lor, redeschiderea. La fel și vecinii...

Ne putem organiza singuri excursiile. Circuite individuale sau în familie, pe urmele cetăților medievale

Ne putem organiza singuri excursiile. Circuite individuale sau în familie, pe urmele cetăților medievale
Galerie Foto Călătoriile încep să se reia, timid, cu noi reguli care trebuie să fie respectate, în întreaga lume. Chiar dacă nu am ieșit decât parțial din perioada de restricții, deja putem face drumeții, respectând un...

Premierele revin la TVR 1

Premierele revin la TVR 1
Galerie Foto Din luna mai, revin pe micul ecran programe consacrate ale TVR 1. De asemenea, noi proiecte pentru telespectatori debutează în această perioadă. Documentarul „România construită”, producţie TVR în premieră,...

O fostă finalistă neo-zeelandeză la Miss Univers a murit. Avea 23 de ani

O fostă finalistă neo-zeelandeză la Miss Univers a murit. Avea 23 de ani
Amber-Lee Friis, o finalistă a concursului Miss Univers din Noua Zeelandă, a murit subit. Avea 23 de ani. Poliția din această țară a confirmat apelul de urgență din 18 mai. Cauza...

Decizie radicală. Cum poți să pierzi accesul la Netflix chiar dacă ai plătit abonamentul

Decizie radicală. Cum poți să pierzi accesul la Netflix chiar dacă ai plătit abonamentul
Netflix va începe să întrebe utilizatorii inactivi dacă doresc să îşi păstreze calitatea de membri, iar dacă nu primeşte răspuns, compania va anula automat serviciul. Decizia a fost luată pentru ca oamenii s

Hugh Grant s-a uns pe faţă cu marmeladă, în scop caritabil

Hugh Grant s-a uns pe faţă cu marmeladă, în scop caritabil
Hugh Grant şi-a reluat rolul Phoenix Buchanan din filmul "Paddington 2", pentru a participa la o campanie caritabilă. Starul a luat parte la o provocare lansată de organizaţia Solving Kids Cancer, în numele lui...

Ce se asortează cu un Ferrari sau Bentley?

Ce se asortează cu un Ferrari sau Bentley?
Galerie Foto Asocierea Hublot-Ferrari și Breitling-Bentley va fi scoasă la licitație publică în doar 4 zile prin prezența unor modele exclusiviste și piese de colecție de ceasuri realizate în ediții limitate pentru...
Serviciul de email marketing furnizat de